Μην χασετε

Τα κοινά λάθη που κάνουν τα ζευγάρια τον πρώτο χρόνο του γάμου τους

9 λάθη που συνηθίζουν να κάνουν οι νεόνυμφοι.

Advertisements

Ο πρώτος χρόνος του γάμου θυμίζει συνήθως το μήνα του μέλιτος, όταν και οι δύο είναι ερwτευμένοι και η ζωή φαίνεται μαγευτική. Το πρόβλημα είναι ότι πολλά ζευγάρια, εν αγνοία τους, οδεύουν προς μια ωρολογιακή βόμβα αν δεν γνωρίζουν κάποιες από τις προκλήσεις που έρχονται στο δρόμο τους όταν είναι νεόνυμφοι.

Οι ειδικοί μοιράζονται 13 από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν τα ζευγάρια κατά το πρώτο έτος του γάμου και πώς μπορούν να τα βγάλουν πέρα:

1. Μένουν υπερβολικά πολύ μόνοι τους
“Τα ζευγάρια μπορεί να ξεκινήσουν να απολαμβάνουν τον γάμο τους τον πρώτο χρόνο τόσο πολύ, που μπορεί να σταματήσουν να είναι κοινωνικοί είτε ως ζευγάρι ή είτε μεμονωμένα, κάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει κακές προοπτικές”, εξηγεί ο κλινικός ψυχολόγος Paul DePompo. “Είναι παράλογο να πιστεύετε ότι πρέπει να είστε μαζί μόνοι σας όλη την ώρα. ”

Διάβασε περισσότερες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν στις σχέσεις σου

2. Περιμένουν ότι ο/η σύζυγος τους θα αλλάξει χαρακτήρα
Πολλοί πιστεύουν ότι ο γάμος θα κάνει κάποιον πιο ώριμο, πιο ήρεμο, κλπ. “Μην περιμένετε ότι ο σύντροφός σας θα είναι διαφορετικός από πέρυσι”, λέει ο DePompo. “Παντρευτήκατε κάποιον με τη δική του ιστορία, προσωπικότητα και εμπειρία – θα πρέπει να περιμένετε αυτό που παίρνετε”.

3. Δε ξέρουν πώς να τσακώνονται
Πολλά ζευγάρια μπορεί να μην ξέρουν πώς να τσακώνονται με το έταιρο τους ήμισυ. “Μπορεί να μην ξέρουν αν είναι καλύτερο να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα πριν κοιμηθούν ή να αφήσουν τη νύχτα να περάσει”, εξηγεί η θεραπεύτρια Katie Leikam. “Κάνε μια συνομιλία με το σύντροφό σου όταν δεν τσακώνεστε και ρώτησε τον τι είναι πιο χρήσιμο για καθέναν από εσάς και εφαρμόστε το την επόμενη φορά που θα προκύψει ένας τσακωμός”.

4. Δεν γνωρίζουν τις δουλειές του νοικοκυριού
Μήπως έχετε διαφορετικές προσδοκίες για το ποιος κάνει τι σε ό,τι αφορά τις δουλειές του σπιτού; “Καθίστε και μιλήστε για τους ρόλους σας και τι πιστεύετε ότι θα πρέπει να είναι ίδιο ή διαφορετικό με βάση τις απόψεις σας” λέει η Leikam. “Καθορίστε σαφείς προσδοκίες για το ποιος είναι υπεύθυνος για το τι. Μπορεί να σας εκπλήξει. ”

5. Βάζουν τα προβλήματα σας “κάτω από το χαλί”
Κατά το πρώτο έτος του γάμου, οι νεόνυμφοι συχνά ξεχνούν ότι μέχρι κάποιο επίπεδο, οι διαφωνίες μπορεί πραγματικά να είναι υγιείς. “Αντί να αποφεύγεις να εκφράσεις ακόμα και τους μικρούς σου προβληματισμούς, προτίμησε να μιλήσεις γι ‘αυτούς”. Οι μικρές ενοχλήσεις μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα όταν συσσωρεύονται.

Advertisements

6. Προσπαθούν να κάνουν ένα μωρό αμέσως
Όλοι γνωρίζουμε ότι το βιολογικό ρολόι επηρεάζει τις γυναίκες μετά από μια ηλικία, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίσετε ο ένας τον άλλον ως παντρεμένο ζευγάρι προτού προσθέσετε μια νέα δυναμική στο γάμο. Τα παιδιά μπορούν να προκαλέσουν άγχος, αϋπνία και άλλες προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν με δύο συνειδητοποιημένους ανθρώπους ως ομάδα.

7. Δεν οργανώνουν τα οικονομικά
Οι νεόνυμφοι σπάνια μιλάνε για χρήματα. Η ειδικός σχέσεων Sonya Schwartz, εξηγεί ότι είναι συχνή υπόθεση ότι ένα παντρεμένο ζευγάρι θα πρέπει να μοιράζεται τα εισοδήματα και τα έξοδα, αλλά αυτό δεν είναι κανόνας. “Συζήτησε με το σύζυγό σου και δουλέψτε μια φόρμουλα που σας ταιριάζει, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι διαχειρίζεστε τα εισοδήματά σας ξεχωριστά”.

8. Ξεχνούν μικρές λεπτομέρειες
Η κοινή διαβίωση και οι κοινές υποχρεώσεις συχνά μετατρέπονται σε συνήθεια του να έχει ο ένας τον άλλο κοντά του. “Συχνά, σταματάει το φλερτ και οι φιλοφρονήσεις και ο ένας έχει τον άλλο δεδομένο. Αλλά αυτό θα μπορούσε εύκολα να μετατραπεί σε απογοήτευση”, λέει η Schwartz. “Για να το αποφύγετε αυτό, συνεχίστε να βγαίνετε ραντεβού, κάνετε κοπλιμέντα και μικρά δώρα και προσπαθήστε να εκπλήξετε τον άλλο με κάτι χαριτωμένο”.

Διάβασε περισσότερες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν στις σχέσεις σου

9. Σταματούν να κάνουν…σ∈ξι σ∈ξ
Σε αντίθεση με την αρχή μιας σχέσης, ο γάμος έρχεται πολλές φορές “πακέτο” με την πραγματική ζωή, τη ρουτίνα, τις καθημερινές πιέσεις που καταλαμβάνουν χρόνο, ενέργεια, σκέψεις και ευχάριστα συναισθήματα. Ως εκ τούτου, είναι λογικό να μειωθεί και η όρεξη για σ∈ξ. Θυμηθείτε πόσο σ∈ξι, γεμάτη ενθουσιασμό και διασκέδαση ήταν η σχέση σας και βρείτε τρόπους να βάλετε την έντονη σ∈ξουαλικότητα ξανά στη ζωή σας.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα