Μην χασετε

Τα ιδανικά κουρέματα και χτενίσματα για μακρύ πρόσωπο

Όπως ισχύει σε κάθε σχήμα προσώπου, έτσι και για το μακρόστενο υπάρχουν κουρέματα και χτενίσματα που μπορούν να το κολακεύσουν με τον καλύτερο τρόπο.

Advertisements

Πρόκειται για τα μαλλιά που θα δημιουργήσουν μια ισορροπία στα χαρακτηριστικά του μακρόστενου προσώπου, μειώνοντας φαινομενικά το ύψος και αυξάνοντας το πλάτος του, κάνοντας το έτσι να φαίνεται πιο οβάλ. Πως θα το πετύχετε αυτό; Απλά επιλέγοντας ένα από τα κουρέματα ή χτενίσματα για μακρύ πρόσωπο που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε αυτή την ψευδαίσθηση.

Ανακαλύψτε λοιπόν στην συνέχεια του άρθρου τι προτείνουν οι κορυφαίοι hair stylists για τις γυναίκες με τον συγκεκριμένο τύπο προσώπου.

Τα ιδανικά κουρέματα για μακρύ πρόσωπο:

Τα μακριά μαλλιά και μάλιστα τα ίσια τείνουν να επιμηκύνουν ένα πρόσωπο, κάνοντας το να φαίνεται ακόμη μακρύτερο. Επομένως, καλό θα είναι να αποφεύγονται από μια γυναίκα με μακρόστενο πρόσωπο. Αν βέβαια συνδυαστούν με φιλάρισμα ή φράντζα / αφέλειες, τότε το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό.

Η ύπαρξη φράντζας σε ένα μακρόστενο πρόσωπο καλύπτει το κούτελο, κάνοντας έτσι το ύψος του προσώπου να φαίνεται μικρότερο. Επομένως, επενδύστε στη δημιουργία μιας πλάγιας φράντζας, είτε κάντε curtain bangs (δυο πλάγιες φράντζες), που είναι ένα από τα κορυφαία γυναικεία κουρέματα για το 2019 και εξισορροπήστε την διαφορά ύψους πλάτους. Προσέξτε όμως η φράντζα να μην είναι πολύ κοντή.

Το ίδιο αποτελεσματικές είναι και οι αφέλειες. Καλύπτουν επίσης το μέτωπο και μειώνουν το ύψος του προσώπου, εκτός αν έχετε μικρό κούτελο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει να τις αποφύγετε, γιατί τείνουν να τονίζουν το υπόλοιπο μακρόστενο πρόσωπο σας. Αν από την άλλη έχετε κανονικό ή μεγάλο μέτωπο, θα πρέπει το μήκος τους να φτάνει μέχρι τα φρύδια.

Μάλιστα, αν επιλέξετε να κάνετε αφέλειες έχετε πολλές επιλογές. Μπορείτε να τις κάνετε ευθείες, να μακραίνουν προς τα πλάγια ή να είναι choppy (με μύτες). Αποφύγετε όμως τις πολύ κοντές, τύπου baby bangs, γιατί θα τονίσουν ακόμη περισσότερο το μήκος του μακρόστενου προσώπου σας.

Επίσης, τα φιλαριστά μαλλιά, αλλά και τα σγουρά τείνουν να προσθέτουν όγκο, κάνοντας το πλάτος ενός προσώπου να δείχνει μεγαλύτερο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα και πάλι την δημιουργία της ψευδαίσθησης του πιο κοντού προσώπου. Βέβαια αν δεν σας αρέσει το έντονο φιλάρισμα σε όλα τα μαλλιά, μπορείτε να περιοριστείτε στις μύτες που πλαισιώνουν το πρόσωπο.

Advertisements

Από εκεί και πέρα, οι δυο επιλογές στο ιδανικό μήκος κουρέματος για ένα μακρύ πρόσωπο είναι το κοντό και το μεσαίο. Αυτού του είδους τα κουρέματα τείνουν να κάνουν ένα πρόσωπο πιο συμμετρικό. Αν μάλιστα συνδυαστούν με φιλάρισμα, αφέλειες ή φράντζα, τότε το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο. Ποντάρετε λοιπόν σε ένα καρέ μέχρι το ύψος του πηγουνιού ή σε ένα μακρύ καρέ που είναι must τα τελευταία χρόνια.

Εντυπωσιακές ιδέες με χτενίσματα για μακρύ πρόσωπο:

Τα χτενίσματα που μπορούν να απογειώσουν την εμφάνιση μιας γυναίκας με μακρόστενο πρόσωπο είναι αυτά που έχουν όγκο στα πλάγια και όχι στο επάνω μέρος του κεφαλιού. Εξίσου όμως ωραία είναι και εκείνα που διατηρούν τα μαλλιά μακριά από το πρόσωπο, με εξαίρεση τις ψηλές αλογοουρές και τα ψηλά updo που θα πρέπει να αποφεύγονται. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείτε την ισορροπία και το φαινομενικά οβάλ σχήμα στο πρόσωπο σας.

Αν θέλετε να αφήσετε τα μαλλιά σας κάτω προτιμήστε να τα χτενίσετε σε ανάλαφρες μπούκλες ή κυματιστά μαλλιά. Έτσι θα αυξήσετε το πλάτος του προσώπου και το λουκ σας θα είναι άψογο. Εξίσου αποτελεσματικά είναι και τα χτενίσματα για μακρύ πρόσωπο με φράντζα ή φράντζες στο πλάι, αλλά και οι αφέλειες.

Τέλος, αξίζει να πούμε πως ακόμη και μια κατάλληλη επιλογή στην βαφή μαλλιών μπορεί να μειώσει το μάκρος και να αυξήσει το πλάτος ενός προσώπου. Δοκιμάστε για παράδειγμα τις ανταύγειες ή τα ombre μαλλιά με πιο ανοιχτές άκρες.

Δείτε τις παρακάτω προτάσεις με χτενίσματα για μακρύ πρόσωπο.

 

Advertisements

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα