Μην χασετε

Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως: Αυτές τις μεθόδους χρησιμοποιούν για να εξουσιάσουν τους άλλους

Έτσι και τα ζώδια της Γης θελήσουν να περάσουν το δικό τους, θα χρησιμοποιήσουν διάφορες τακτικές… Όλα τα ζώδια, άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο, έχουν ανάγκη από προσωπική δύναμη και θέλουν οι επιθυμίες και οι ανάγκες τους να υλοποιούνται μέσα στο περιβάλλον τους. Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους, άλλα με άμεσο τρόπο κι άλλα με έμμεσο. Αυτή είναι η φύση του ανθρώπου και των ανθρώπινων σχέσεων. Ο καθένας λοιπόν με τον τρόπο του χρησιμοποιεί ορισμένες μεθόδους προκειμένου να τα καταφέρει.

 

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος είναι πολύ απλός και συγκεκριμένος στις ανάγκες του αλλά ταυτόχρονα απόλυτα σταθερός σ’ αυτές. Μπορούν να συνοψιστούν στις λέξεις ηρεμία, ευχαρίστηση, σταθερότητα και ασφάλεια. Κάθε μετακίνηση από τις ανάγκες του του προκαλεί μεγάλη ανασφάλεια γι’ αυτό είναι πολύ επίμονος σ’ αυτές. Αν οι ανάγκες των άλλων προϋποθέτουν κάποια μορφή αλλαγής ή τον βγάζουν από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται τότε θα αντισταθεί σθεναρά. Δεν είναι ανεκτικός στο διαφορετικό γι’ αυτό γίνεται ανυποχώρητος. Έτσι, αν κάποια ανάγκη σου είναι διαφορετική από την δική του, κάθε προσπάθειά σου να τον μεταπείσεις θα προσκρούει σαν κύμα στα βράχια.

Δηλώνει άμεσα και απερίφραστα αυτό που θέλει και θεωρεί τόσο απόλυτα λογικές τις ανάγκες του ώστε νιώθει δικαιολογημένος να τις επιβάλει. Γι’ αυτόν δεν υπάρχει άλλος δρόμος απ’ αυτόν που αποφάσισε κι έτσι γίνεται αυταρχικός. Αν ο άλλος δεν του κάνει την χάρη τότε μπορεί να γίνει πολύ προσβλητικός και να προκαλέσει καυγάδες. Αν μετά κι απ’ αυτό το στάδιο ο άλλος δεν θέλει να συμμορφωθεί τότε είναι πολύ πιθανό να σηκωθεί και να φύγει.

Advertisements

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η Παρθένος, από την φύση της, θέλει να είναι χρήσιμη στους άλλους, έτσι είναι εξυπηρετική και προσφέρει πρόθυμα πολλά στους ανθρώπους γύρω της. Ενώ όμως προσφέρει, η ίδια δεν περιμένει πολλά από τους άλλους. Αυτό συμβαίνει εν μέρει επειδή είναι αρκετά αυτάρκης αλλά και εν μέρει επειδή έχει μια δυσκολία ως προς το παίρνει από τους άλλους. Γι’ αυτό περιορίζει αρκετά τις ανάγκες της μέσα στα πλαίσια που μπορεί μόνη της να εκπληρώνει. Η Παρθένος όμως έχει ένα δεφτέρι στο μυαλό της στο οποίο καταγράφει όσα δίνει. Αν χρειάζεται κάτι από σένα και εσύ δεν το κάνεις τότε το νιώθει αυτό ως άνισο και άδικο και την επόμενη φορά που θα θέλεις κάτι θα σου πει «όχι» με μεγάλη ευκολία. Θα σου εξηγήσει μάλιστα και επτομερώς τους λόγους.

Ιδιαίτερα τις συναισθηματικές της ανάγκες τις εκφράζει ακόμα δυσκολότερα επειδή το συναίσθημα είναι ένας χώρος στον οποίο δεν κινείται με άνεση. Αν ικανοποιείς τις συναισθηματικές της ανάγκες τότε θα σου προσφέρει απεριόριστα. Αν δεν τις ικανοποιείς τότε μπορεί να καταφύγει στα λεκτικά καρφιά, στα οποία δύσκολα μπορείς να απαντήσεις, στην γκρίνια και στην κριτική. Το φόρτε της όμως είναι το κήρυγμα. Κι αν εξακολουθήσεις να μην ικανοποιείς τις ανάγκες της τότε μπορεί να σου κόψει και την καλημέρα.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ενώ ο Κριός, ο Λέοντας και ο Σκορπιός λένε «έτσι θα γίνει, επειδή έτσι θέλω εγώ», ο Αιγόκερως λέει «έτσι θα γίνει επειδή έτσι πρέπει». Το πρέπει φυσικά είναι μια έννοια που καθορίζει ο ίδιος με βάση τις προσωπικές και κοινωνικές του αντιλήψεις αλλά είναι έτοιμος να το επιβάλει αν χρειαστεί. Αν ο Λέοντας είναι ο μονάρχης, ο Αιγόκερως είναι ο πατριάρχης. Είναι ο πατέρας που έχει πάντα δίκιο και πρέπει να τον υπακούς. Είναι ο νόμος και ταυτόχρονα ο δικαστής που κρίνει και επιβάλλει την ποινή. Και νιώθει ότι είναι καθήκον του να το κάνει.

Advertisements

Η πιο κρυφή ανασφάλεια του Αιγόκερω είναι ο φόβος της ανεπάρκειας, της ανικανότητας αλλά και της απόρριψης. Γι’ αυτό καλλιεργεί μια εικόνα κύρους και αυθεντίας γύρω από τον εαυτό του που δεν θέλει οι άλλοι να την αμφισβητούν. Εξορκίζει τις αμφιβολίες που έχει κατά βάθος για τον εαυτό του με το να επιβάλλεται με σιγουριά στους άλλους. Του αρέσουν οι ρόλοι εξουσίας και είναι άκαμπτος σ’ αυτά που θέλει ή πιστεύει. Είναι γεμάτος συμβουλές για τον τρόπο που πρέπει να ζουν οι γύρω του και θεωρεί ότι για το καλό τους πρέπει να τις ακολουθούν. Μερικές φορές μπορεί να χρησιμοποιήσει ακόμα και αθέμιτους ή αδίστακτους τρόπους για να υποχρεώσει τους άλλους να κάνουν αυτό που θέλει.

Ο Αιγόκερως είναι πολύ ρεαλιστής και προσγειωμένος για να πιστεύει ότι κάθε ανάγκη του θα πραγματοποιηθεί. Ξέρει να ιεραρχεί τις ανάγκες του και να κατευθύνει την προσπάθεια του σ’ αυτές που μπορούν να υλοποιηθούν. Έτσι, μην περιμένετε απ’ αυτόν να ικανοποιήσει δικές σας ανάγκες αν τις θεωρήσει «παράλογες». Θα σταθεί δίπλα σου μόνο αν κάνεις αυτό που θέλει αλλιώς αποσύρει την στήριξή του.

 

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα