Μην χασετε

Ταπισερί: Πέντε τρόποι να κρεμάσεις τη μεγαλύτερη τάση της διακόσμησης στον τοίχο σου

Ίσως έχεις προσέξει πως τον τελευταίο καιρό δίνεται αρκετά μεγάλη έμφαση στη διακόσμηση των τοίχων μας. Άλλωστε, ό,τι κρεμάμε εκεί είναι και από τα πρώτα πράγματα που παρατηρεί κανείς στο χώρο μας, αλλά και το σημείο στο οποίο πολύ συχνά εστιάζει και το δικό μας βλέμμα.

Advertisements

Μάλιστα, φαίνεται πως αυτά τα διακοσμητικά στοιχεία είναι και πολύ ενδεικτικά τόσο του γούστου και της αισθητικής μας, όσο και των πολιτιστικών προτιμήσεών μας. Ανάμεσα, λοιπόν, σε όλες εκείνες τις επιλογές που έχουμε στον τομέα “διακόσμηση τοίχου” είναι και οι ταπισερί, aka τα πανιά που πλέον κρεμάμε στον τοίχο, ακολουθώντας ένα μεγάλο interior trend των τελευταίων χρόνων! Πώς, όμως, μπορείς να κρεμάσεις ένα τέτοιο πανί (ή και κιλίμι, κουβερτάκι, υφαντό).

Παρακάτω, λοιπόν, μπορείς να δεις πέντε τρόπους να κρεμάσεις ένα εντυπωσιακό ύφασμα στον τοίχο σου!

Με πηχάκια

Αυτός ο τρόπος είναι… blast from the past, αφού θα σου θυμίσει πώς κρεμούσαμε τα posters στα εφηβικά δωμάτιά μας! Ωστόσο, τα ξύλινα πηχάκια, τα οποία λειτουργούν με σφιγκτήρα που συγκρατεί το εκάστοτε ύφασμα, είναι μία μεγάλη τάση στο interior design και συνδυάζει το εκλεπτυσμένο bohemian style με την επέλαση τω φυσικών υλικών!

Με κουρτινόξυλο

Ένας λιγάκι πιο πολύπλοκος τρόπος, αλλά εξίσου εντυπωσιακός, είναι χρησιμοποιώντας ένα minimal κουρτινόξυλο, από το οποίο θα κρεμάσεις το ύφασμά σου με τη βοήθεια κρίκων. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να γίνει ειδική ραφή στο ύφασμα, ώστε να δημιουργηθούν οπές για τους κρίκους και έπειτα να περαστεί στο κουρτινόξυλο.

Με καβίλιες και κόλλα υφάσματος

Λιγότερο παρεμβατικός τρόπος είναι εκείνος με τις καμβίλιες. Πώς θα το κάνεις; Χρησιμοποιώντας δύο κυλινδρικά κομμάτια ξύλου και δημιουργώντας δύο “τσέπες” στην πάνω και κάτω άκρη του υφάσματος που θα κολλήσεις με την ειδική κόλλα. Κάνε δύο γυρίσματα στις άκρες του πανιού και κόλλησέ τα μεταξύ τους. Έπειτα πέρασε τις καβίλιες από τις τσέπες που μόλις έφτιαξες και δέσε στις δύο άκρες της επάνω καβίλιας ένα κομμάτι σπάγκο. Έτσι θα μπορέσεις να κρεμάσεις εύκολα και γρήγορα την ταπισερί στον τοίχο σου.

Advertisements

Με ένα κομμάτι ξύλο

Παρόμοιος τρόπος με εκείνον που χρησιμοποιεί πηχάκια, αλλά ελαφρώς διαφορετικός. Εφοδιάσου με ένα κομμάτι ξύλου στις διαστάσεις που εξυπηρετούν το μέγεθος του πανιού σου. Έπειτα, με ένα συρραπτικό “πιστόλι” καρφίτσωσε το ύφασμα πάνω στο ξύλο. Έτσι θα τοποθετήσεις το ξύλο στον τοίχο και από αυτό θα κρέμεται η ταπισερί σου.

Με κόλλα πλαστελίνη

Ο λιγότερο παρεμβατικός τρόπος κρεμάσματος μπορεί να γίνει απλά χρησιμοποιώντας τη γνωστή κόλλα πλαστελίνη, με την οποία το ύφασμα θα στερεωθεί στον τοίχο. Ωστόσο, βασική προϋπόθεση είναι το ύφασμα να είναι λεπτό και ελαφρύ, ώστε να μην πέφτει.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα