Μην χασετε

Τίνα Τέρνερ: Πολεμάει έμφραγμα, καρκίνο και προβλήματα στο συκώτι

H «γιαγιά της ροκ», η θρυλική Τίνα Τέρνερ, στο ντοκιμαντέρ του HBO μιλά για την πολυτάραχη ζωή της και ανοίγει την καρδιά της στους εκατομμύρια θαμαστές της σε όλο τον κόσμο αποκαλύπτοντας πως ακόμα και σήμερα στα 81 της χρόνια υποφέρει από μετατραυματικό στρες αποτέλεσμα των πολλών ετών κακοποίησης από τον γάμο της με τον Άικ Τέρνερ.

 

Στο ντοκιμαντέρ η Τίνα Τέρνερ εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε μετά από τόσο καιρό να βγει και να μιλήσει για τα χρόνια της σωματικήςσυναισθηματικής και σeξουαλικής βίας που είχε υποστεί τα χρόνια που ήταν παντρεμένη τον Άικ.

«Ακόμα και σήμερα έχω αναλαμπές από τότε που με χτυπούσε. Αυτές οι σκηνές έρχονται ξανά, στα όνειρα μου, οι αληθινές εικόνες είναι εκεί και μοιάζουν σαν κατάρα. Δεν ήθελα να μιλήσω για αυτή την ντροπιαστική και εξευτελιστική περίοδο της ζωής μου αλλά συνέχεια όταν έδινα κάποια συνέντευξη οι δημοσιογράφοι ρωτούσαν για μένα και τον Άικ. Και σκέφτηκα πως μιλώντας ήταν ένας τρόπος να τους ξεφορτωθώ».

Advertisements

 

«Πρησμένα χείλη, μαύρα μάτια, εξάρθρωση των αρθρώσεων, σπασμένα οστά και ψυχολογικός πόνος ήταν η καθημερινότητά μου», γράφει στο βιβλίο της «Happiness Become You: Ένας οδηγός για να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο».

 

Advertisements

«Ο Βουδισμός με βρήκε. Η κακοποίηση που υπέστη από τα 20 μέχρι και τα 30 μου είχε γίνει εμφανής στους ανθρώπους γύρω μου, και σε διαφορετικές στιγμές αρκετοί από αυτούς μου πρότειναν να στραφώ προς τον Βουδισμό.

«Προσπάθησα να κρατήσω τον εαυτό μου λογικό ενώ διαχειρίζομαι την τρέλα του», προσθέτει η Τίνα.

Όμως, η κατάθλιψη και η απογοήτευσή της από την κακομεταχείριση και την απιστία του Άικ οδήγησαν την Τίνα στην απόπειρα αυτοκτονίας το 1968 με τη λήψη 50 υπνωτικών χάπια πριν από μια συναυλία. Ευτυχώς η μπάντα της κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και την πήγαν στο νοσοκομείο όπου κυριολεκτικά σώθηκε στο παρά 1. Τελικά η Τίνα πήρε την απόφαση να αλλάξει τη ζωή της και το 1978 πήρε διαζύγιο από το δυνάστη της.

 

Advertisements

 

Ο Γερμανός σύζυγος και τα προβλήματα υγείας

Όπως λέει για τον Γερμανό σύζυγό της Έρβιν Μπαχ την σύγκρινε με «έναν στρατιώτη που επιστρέψει σε κατάσταση σοκ από τον πόλεμο».

Σε άλλο σημείο της συγκλονιστικής της αφήγησης η διάσημη περφόρμερ αποκαλύπτει πως για τα 60 χρόνια καριέρας που κουβαλάει είναι πολύ υπερήφανη που κατάφερε να γίνει είδωλο της στην παγκόσμια μουσική σκηνή.

Σχετικά με τα προβλήματα υγείας η Τίνα έχει αντιμετωπίσει ένα εγκεφαλικό επεισοδίο το 2013 λίγες εβδομάδες μετά το γάμο της με τον σύζυγό της Έρβιν Μπαχ τη διάγνωση καρκίνου του εντέρου το 2016 αλλά και προβλήματα  με το συκώτι της.

 

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα