Μην χασετε

Τέσσερις ιδέες αποθήκευσης για ένα μοντέρνο και μικρό υπνοδωμάτιο

Ιδέες αποθήκευσης για ένα μικρό υπνοδωμάτιο. Ιδέες και λύσεις για την κρεβατοκάμαρά σας.

Advertisements

Το υπνοδωμάτιο είναι από τους βασικούς χώρους ενός σπιτιού. Είναι, όμως, ένα δωμάτιο που δεν έχει καθόλου αποθηκευτικούς χώρους. Αισθάνεστε, λοιπόν, άνετα στο προσωπικό σας χώρο; Πως αντιμετωπίζετε την οργάνωση και την ακαταστασία του υπνοδωματίου;

Με λίγη σχεδίαση και έμπνευση μπορείτε να δημιουργήσετε ένα καταπληκτικό δωμάτιο με αρκετό αποθηκευτικό χώρο. Ρίξτε, λοιπόν, μια ματιά στις παρακάτω ιδέες και αντλήστε έμπνευση για την δική σας κρεβατοκάμαρα.

#1 Επιλέξτε ένα θέμα χρώματος

Πιθανότατα να μην μπορείτε να βάψετε τους τοίχους των δωματίων σας, αλλά δεν χρειάζεται να ζείτε όλο το χρόνο με λευκό ή κίτρινο χρώμα. Αποφασίστε, λοιπόν, ποιο χρώμα σας αρέσει περισσότερο, ώστε να προσθέσετε στο δωμάτιό σας . Μερικοί τρόποι για να προσθέσετε το αγαπημένο σας χρώμα στο υπνοδωμάτιο, είναι στα:

  • Κλινοσκεπάσματα
  • Ράφια
  • Κουτιά αποθήκευσης κάτω από το κρεβάτι
  • Χαλί
  • Αξεσουάρ γραφείου

Αναρωτιέστε τι κάνει το παραπάνω δωμάτιο τόσο μοντέρνο; Φυσικά ο συνδυασμός των υφασμάτων του πατώματος και του κρεβατιού, καθώς και η καρέκλα γραφείου που καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο. Τα κουτιά κάτω από το κρεβάτι και το μικρό ράφι, προσθέτουν επιπλέον χώρο αποθήκευσης χωρίς να καταλαμβάνουν πολύ χώρο.

Θέλετε επιπλέον ιδιωτικότητα; Κρεμάστε μερικές κουρτίνες από το ταβάνι χρησιμοποιώντας τους γάντζους, οι οποίοι μπορούν να συγκρατήσουν μια αξιοπρεπή ποσότητα βάρους και είναι εύκολο να αφαιρεθούν χωρίς να κάνουν τρύπες στους τοίχους ή τις οροφές.

#2 Οργανώστε το γραφείο

Κρατήστε την επιφάνεια γραφείου καθαρή χρησιμοποιώντας τον κάθετο χώρο και τους τοίχους για όλα τα επιπλέον πράγματα. Κρεμάστε ένα πίνακα από φελλό ή μικρές ταινίες φελλού και καλάθια στον τοίχο, προκειμένου να σχεδιάσετε μια γκαλερί τοίχου που θα χρησιμοποιηθεί ως αποθηκευτικός χώρος. Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε αντικολλητικές ταινίες άντι για καρφιά ώστε να κρατήσετε τα αντικείμενα στη θέση τους.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα επιπλέον στήριγμα γραφείου για να προσθέσετε επιπλέον ράφια και αποθήκευση. Διακοσμήστε το στήριγμα της επιφάνειας γραφείου με:

  • Επένδυση με διακοσμητικό εκτυπωμένο χαρτί
  • Προσθήκη πίνακα από φελλό
  • Τοποθέτηση πίνακα από μαγνήτη
  • Ζωγραφίζοντας την επένδυση της επιφάνειας του γραφείου με χρωματιστό χαρτί

#3 Προσθέστε ράφια γύρω από το κρεβάτι

Δημιουργήστε ένα ενδιαφέρον και πρωτότυπο κεφαλάρι προσθέτοντας μια βιβλιοθήκη πίσω από το κρεβάτι σας για να αποθηκεύσετε επιπλέον αντικείμενα. Απλά βεβαιωθείτε ότι τα ράφια είναι αρκετά υψηλά ώστε να μην χτυπάτε το κεφάλι σας όταν σηκώνεστε.

Advertisements

Μια άλλη ιδέα για τη διοργάνωση του υπνοδωματίου είναι να επιλέξετε μια χαμηλή και στενή βιβλιοθήκη κατά μήκος της μιας πλευράς του κρεβατιού. Τα κατώτερα ράφια που τρέχουν κατά μήκος των δύο πλευρών του κρεβατιού θα δημιουργήσουν μια ζεστή γωνιά, ενώ μεγιστοποιούν την οργάνωση και την αποθήκευση του δωματίου.

#4 Κρυφός χώρος αποθήκευσης και κάτω από το κρεβάτι

Η οργάνωση της κρεβατοκάμαρας σημαίνει ότι πρέπει να γίνετε δημιουργικοί για να μεγιστοποιήσετε το μικρό σας χώρο. Χρησιμοποιήστε μικρά κουτιά τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να αποθηκεύσετε τα πράγματά σας. Αυτά τα κουτιά μπορούν να μπουν κάτω ή πάνω στο:

  • Γραφείο
  • Κομοδίνο
  • Κρεβάτι

reconsblog.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα