Μην χασετε

Σχέση: Το Φθινόπωρο μπορεί να φέρει την αλλαγή

Είναι περίεργο ότι οι περισσότεροι ειδικοί, αλλά και οι στήλες των περιοδικών ασχολούνται με τις σχέσεις του Καλοκαιριού.

Και όμως, πιστεύω ότι περισσότερο προβληματικές μπορεί να αποδειχθούν οι σχέσεις του Φθινοπώρου και ειδικότερα οι σχέσεις μέσα στο σπίτι, όταν οι άνθρωποι έχουν αφήσει πίσω τους τις ευχάριστες καλοκαιρινές ημέρες και νύχτες κι επιστρέφουν στην καθημερινότητα, που όπως λένε όλοι δεν θα είναι και η καλύτερη με την οικονομική κρίση.

Μαζί με το Φθινόπωρο λοιπόν, επιστρέφουν τα παιδιά στα σχολεία, αλλά και η ρουτίνα που διαγράφεται και φέτος δύσκολη.
Παρ’ όλα αυτά η ρουτίνα του Σεπτεμβρίου είναι εδώ, μας κουνάει τα δάχτυλο και εμείς καλούμεθα να την αντιμετωπίσουμε. Ας δούμε λοιπόν τα καλά της εποχής:

Η εποχή διατίθεται για κάθε είδους ανανέωση, όπως για παράδειγμα, ανανέωση του σπιτιού, αλλά και των σχέσεων, τόσο με τον καλό μας, όσο και με τα νεώτερα μέλη της οικογένειας, αν υπάρχουν. Το Φθινόπωρο, βλέπετε δεν είναι μόνο η εποχή που διαλύονται οι σχέσεις του καλοκαιριού, μπορεί να είναι και η εποχή που συσφίγγονται οι σχέσεις.

Advertisements

Η οικονομική κατάσταση, για άλλη μια φορά, πολύ πιθανόν να είναι η αιτία που θα περιορίσει δραματικά τον ελεύθερο χρόνο μας. Αυτό σημαίνει ότι ίσως θα έχουμε λιγότερο χρόνο, για να τον μοιραστούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Αξίζει λοιπόν να σκεφτούμε κάποιες αλλαγές στους τρόπους συμπεριφοράς μας. Πρακτικά, θα πρέπει να φροντίσουμε αυτές οι στιγμές να γίνουν περισσότερο ουσιαστικές και πάνω απ’ όλα ποιοτικές, αφήνοντας μακριά τα νεύρα και τις γκρίνιες που δημιουργούνται από την πίεση της καθημερινότητας.

Το πρώτο που μπορεί να μας ανανεώσει είναι η αλλαγή του χώρου που ζούμε και ειδικότερα του υπνοδωματίου μας. Ακόμα τα καταστήματα επίπλων μας βομβαρδίζουν με προσφορές και μπορούμε να προχωρήσουμε σε μια μίνι ανακαίνιση, χωρίς ιδιαίτερα μεγάλο κόστος. Ο δεύτερος χώρος που μπορεί να αλλάξει είναι το καθιστικό μας, εκεί που περνάμε πολλές ώρες με τους φίλους μας. Μπορούμε να τους κάνουμε βραδιά –έκπληξη με νέα έπιπλα και θεματική κουζίνα.

Το δεύτερο που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το Φθινόπωρο είναι οι υπέροχες πολιτιστικές εκδηλώσεις που μπορούμε να παρακολουθήσουμε. Βρισκόμαστε σε μια χώρα, όπου λειτουργεί και ο μύθος και η ιστορία.

Έτσι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις υπέροχες συναυλίες στο Ηρώδειο, τα θέατρα, που δεν είδαμε το Καλοκαίρι, ακόμα και τα συνοικιακά θέατρα, που δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν από τα κεντρικά. Όλοι οι ξένοι καλλιτέχνες συνωστίζονται να έρθουν στη χώρα μας και να γνωρίσουν από κοντά το ελληνικό κοινό.

Advertisements

Το Φθινόπωρο είναι ακόμα η εποχή των προσδοκιών Με τη νέα σεζόν, που έρχεται μπορούμε να διοργανώσουμε τα ταξίδια που θέλουμε να κάνουμε. Αν κλείσουμε τώρα το χριστουγεννιάτικο ταξίδι για παράδειγμα, θα μας στοιχίσει πολύ λιγότερο, αφού και τα ταξιδιωτικά γραφεία έχουν ανάγκη από μετρητά.

Όλα τα πράγματα έτσι έχουν δυο όψεις.
Η μια μπορεί να είναι λίγο μαύρη, αλλά η άλλη είναι χαρούμενη, όπως οι ημέρες που έρχονται, όταν έχουν την προοπτική της αλλαγής!

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα