Μην χασετε

Σχέση από απόσταση: Ο φόβος ότι δεν θα τα καταφέρετε

Φιλιά, αγκαλιές, ψίθυροι στο αυτί, το άρωμά του πάνω σου. Όλα αυτά τα ωραία είναι οι λόγο που μπαίνει κανείς σε σχέση. Η τάση του ατόμου να μοιράζεται και να έρχεται σε επαφή με εκείνον που έχει επιλέξει.

Advertisements

Η ζωή όμως, είναι απρόβλεπτη και δεν σημαίνει ότι θα σου τα φέρει ακριβώς όπως εσύ τα έχεις βολέψει στο μυαλό και την καρδιά σου. Μπορεί να μπει ανάμεσά σας η ρουτίνα και να έρθει η φθορά.

Δύσκολο να «χωνέψει» κανείς τη σχέση από απόσταση

Ή μπορεί να μην ξέρετε για ποιον λόγο μένετε σε αυτή τη σχέση και να αναρωτιέστε αν είναι από συνήθεια ή από αγάπη. Ίσως πάλι, να τεθεί το ζήτημα της επαγγελματικής αποκατάστασης και να πρέπει να σκεφτείτε εναλλακτικές λύσεις.

Διάβασε περισσότερες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν στις σχέσεις σου

Μια από αυτές είναι και η σχέση από απόσταση. Τρεις λέξεις που κανείς δυσκολεύεται να «χωνέψει». Η πρώτη, αυτόματα σκέψη είναι αν θα τα καταφέρετε. Και ίσως να είναι και η μόνη σκέψη που πραγματικά κυριαρχεί.

Μπορείτε να αντέξετε;

Μπορεί να σκεφτείς τρόπους για να μιλάτε και να οργανώσεις έτσι τους χρόνους και τις υποχρεώσεις σου ώστε να κάνετε κλήση σε βίντεο αλλά αυτό σίγουρα υπάρχει στο «βάθος» του μυαλού σου είναι αν μπορείτε.

Πολλά ακούς και λίγα βλέπεις στην πράξη. Μερικοί είναι απόλυτοι και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι μια σχέση από απόσταση είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Αργά ή γρήγορα θα χωρίσετε.

Για πόσο καιρό θα λείπει;

Γιατί το «μαζί» θέλει κοινή πλεύση, κοινές εμπειρίες. Πώς από δύο διαφορετικά μέρη θα αντέξετε; Και τότε σκέφτεσαι, «στάσου… για πόσο καιρό θα λείπει;».

Αφού και το χρονικό πλαίσιο παίζει τον ρόλο του. Αλλιώς εξετάζεις το γεγονός ότι κάποιος θα φύγει για σπουδές 4 χρόνων σίγουρα και αλλιώς αν θα φύγει για 3 μήνες για δουλειά, έστω και αν είναι στο εξωτερικό.

Advertisements

Δεν μπορείς να τον σταματήσεις

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλές πιθανότητες να θελήσεις να τον αποτρέψεις με κάποιο τρόπο, αλλά σύμφωνα και με τον ψυχολόγο Δημήτρη Σεφεριάδη, οπωσδήποτε δεν μπορείς να τον σταματήσεις από την εξέλιξή του.

Άρα οφείλεις να δαμάσεις αυτό που σε κυριεύει και να σκεφτείς πρώτον, πόσο καιρό είστε μαζί και δεύτερον, πόσο καιρό θα λείπει.

Τρελαίνεσαι στην ιδέα να τον χάσεις από τη ζωή σου

Το σίγουρο είναι πως δεν θες να τον χάσεις από τη ζωή σου. Εδώ και μόνο η ιδέα σου προκαλεί τρέλα! Όμως σημασία δεν έχει μόνο τι νιώθεις εσύ. Γιατί δεν είσαι μόνη σου στη σχέση.

Αλλά οφείλεις να μετρήσεις και εκείνον. Αν ο ίδιος πιστεύει ότι δεν θα αντέξει η σχέση, ίσως αυτό που βιώνει για το μεταξύ σας δεν είναι τόσο ξεκάθαρο και σαφές ακόμη, όπως τονίζει ο κος Σεφεριάδης.

Ένα είναι το «μονοπάτι» που πρέπει να βαδίσετε μαζί

Αν ανησυχεί για εσένα, μπορείς να τον βοηθήσεις να κατανοήσει τα αισθήματά σου για εκείνον και ότι δεν είσια διατεθειμένη να χαλάσεις μια καλή σχέση, σύμφωνα με τον καταξιωμένο ψυχοθεραπευτή.

Ακόμα και να διαβεβαιώσει ο ένας στον άλλο ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι άλλο στη ζωή του, δεν μπορεί κάποιος να στηριχτεί στα λόγια.

Διάβασε περισσότερες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν στις σχέσεις σου

Όμως, το να διαλυθεί μια σχέση ετών για σύντομο χρονικό διάστημα είναι βέβαιο πως δεν συμφέρει ψυχικά κανέναν από τους δύο. Για αυτό η συζήτηση είναι το κατάλληλο «μονοπάτι» που χρησιμεύει στο να βρείτε από κοινού λύσεις.

Advertisements

Δημήτρης Σεφεριάδης
Ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα