Μην χασετε

Σχέσεις χωρίς σ∈ξ και σύζυγοι σαν αδέρφια: Τι κάνουμε όταν από την σχέση μας έχει μειωθεί αρκετά ή χαθεί η ∈ρωτική επιθυμία.

Η σ∈ξουαλική επαφή αποτελεί το βασικό κριτήριο που διαφοροποιεί την ∈ρωτική σχέση από οποιαδήποτε άλλη ανθρώπινη σχέση και καθρεφτίζει όλα όσα έχει κατακτήσει το ζευγάρι.

Advertisements

Όταν δυο σύντροφοι έχουν αρχίσει να χάνουν την αμοιβαία ∈ρωτική επιθυμία και δεν έχουν την διάθεση να συνευρεθούν,  τότε το καμπανάκι της επικινδυνότητας χτυπάει. Κάτι τέτοιο αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει πολύ πιθανόν σε μια «αδελφική» σχέση το ζευγάρι.

 

Τι κάνουμε όταν από την σχέση μας έχει μειωθεί αρκετά ή χαθεί η ∈ρωτική επιθυμία.

Οι δικαιολογίες και οι γενικεύσεις του τύπου «τόσα χρόνια σχέσης, λογικό να μη θέλουμε να κάνουμε σ∈ξ», «όλοι βαριούνται το σ∈ξ με το ίδιο άτομο», «μετά τα 2 χρόνια το πάθος χάνεται» είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Όχι μόνο οδηγούν σε αδιέξοδο αυτές οι δικαιολογίες, αλλά ενισχύουν το πρόβλημα και εκλογικεύουν την κατάσταση.

Όσο παράδοξο και αν ακούγεται, το σ∈ξ χτίζεται εκτός κρεβατοκάμαρας, οπότε εστιάζουμε στην επικοινωνία με τον σύντροφό μας και τα συναισθήματά μας έξω από εκεί. Αυτό το κάνουμε αφού έχουμε διαπιστώσει πως υπάρχει ∈ρωτική επιθυμία, μα έχει μειωθεί. Συνήθως πίσω απ´την ανία και την ρουτίνα της ∈ρωτικής ζωής βρίσκονται κρυφοί θυμοί, απογοητεύσεις ή συναισθήματα που δεν εκφράζονται. Προσπαθήστε αρχικά να τα αναγνωρίσετε και στην συνέχεια να τα μοιραστείτε με το ταίρι σας (αν δεν γνωρίζετε τον τρόπο μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια από κάποιον ειδικό).

 

Εστιάζουμε στον εαυτό μας και προσπαθούμε να εντοπίσουμε τα αίτια που μείωσαν την ∈ρωτική μας επιθυμία και να τα δουλέψουμε. Για παράδειγμα, η χαμηλή αυτοεκτίμηση, η αδράνεια ή η απογοήτευση στον τομέα της εργασίας μας είναι κάποιοι λόγοι που μπορεί να ευθύνονται για την μείωση της λiμπιντό μας και της ∈ρωτικής μας επιθυμίας.

Δίνουμε λίγο περισσότερο προσοχή στην ∈ρωτική μας ζωή για να την τονώσουμε και να την ανανεώσουμε. Η καθημερινότητα οδηγεί στην ρουτίνα. Οπότε επιλέξτε να κάνετε αλλαγές και καινούρια πράγματα. Φτιάξτε ατμόσφαιρα με κεριά, κάντε μια αλλαγή στην εμφάνισή σας ή αγοράστε καινούρια εσώρουχα. Ο χώρος και η εμφάνιση συντελούν ευεργετικά στο ∈ρωτικό παιχνίδι. Σίγουρα αυτά παίζουν δευτερεύον ρόλο σε μια σταθερή σχέση, εννοώντας πως είναι δύσκολο να κοιτάς αγκαλιά το τζάκι και να εξαφανίζονται τα προβλήματα.

Advertisements

 

Η σχέση μας είναι ζωντανός οργανισμός και όπως καθετί  που έχει ζωή, θέλει φροντίδα και αγάπη. Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν περίοδοι με μειωμένη όρεξη σε μια μακροχρόνια σχέση, αλλά το σημαντικό είναι να μπορούμε να το αντιληφθούμε και να μην το παραμελήσουμε. Και το ακόμα πιο σημαντικό να το αντιμετωπίζουμε «μαζί». Σε κάθε σχέση και οι δυο έχουν ευθύνη.

Ευχαριστούμε την Άννα Σταματελάτου, Ψυχοθεραπεύτρια

jenny.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα