Μην χασετε

Σφοδρές αντιδράσεις για την μη χρήση μάσκας από τα πρώτα ονόματα στο χθεσινό «Στην υγειά μας ρε παιδιά»

Από thepressroom.gr

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε  χτεσινή εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου «Στην υγειά μας ρε παιδιά», για το γεγονός ότι οι καλεσμένοι της πρώτης σειράς, τα πρώτα ονόματα δηλαδή, δεν φορούσαν μάσκα, σε αντίθεση με τα δεύτερα ονόματα που κάθονταν στην δεύτερη σειρά και φορούσαν όλοι μάσκα.

Ερμηνεύτηκε ως μια ενέργεια ου ενισχύει τη λογική της «εξαίρεσης» που δυστυχώ υπάρχει ευρύτατα στην ελληνική κοινωνία. Όσοι είναι στην πρώτη γραμμή προβολής αντί να δίνουν το καλό παράδειγμα πάντα βρίσκουν τρόπους να λουφάρουν ενώ ο κοσμάκης πίσω τραβάει πάντα το ζόρι.

Μάλιστα η κριτική συνδυάστηκε και με το γεγονός ότι ο Σπύρος Παπαδόπουλος, την άνοιξη, ήταν το πρόσωπο της καμπάνιας του «Μένουμε Σπίτι»

Advertisements

Ενδεικτική είναι η κριτική του δημοσιογράφου Κρικόρ Τσακιτζιάν την οποία τιτλοφορεί «Στην υγειά μας ρε… κορόϊδα!!!» :

Την ώρα που στη χώρα θρηνούμε καθημερινά πάνω από εκατό νεκρούς λόγω κορωνοϊού, τα κρούσματα είναι χιλιάδες, οι εντατικές γεμάτες και το κράτος κάνει απελπισμένες εκκλήσεις για τήρηση των μέτρων, κάποιοι είναι στο δικό τους μκρόκοσμο. Ο Σπύρος Παπαδόπουλος που μας ζάλισε την περίοδο του πρώτου Lockdown, με το πλύσιμο των χεριών μας, κάνει εκπομπή σκέτη πρόκληση.

Σ΄ ένα Studio, μαζεύτηκαν πάνω από δέκα μουσικοί χωρίς μάσκες, άλλοι δέκα δημοφιλείς καλλιτέχνες πρώτη τάβλα πίστα κι εκείνοι χωρίς μάσκες, ο ένας δίπλα στον άλλο. Άλλοι δέκα κομπάρσοι, ίσως και παραπάνω, αυτοί με μάσκα για να κρατούν τα προσχήματα και καμιά δεκαριά τεχνικοί, άγνωστο πώς.

Επί τρεις ώρες, αγκαλιάζονταν, χόρευαν, αλά μπρατσέτα και μόνο που δεν φιλιούνταν. Φυσικά, κανείς δεν αντέδρασε και ούτε πρόκειται να να αντιδράσει. Βλέπετε είναι ο Σπύρος Παπαδόπουλος, που ως συνήθως νίπτει τας χείρας του και ευθύνην ουκ έχει.

Advertisements

Την επομένη όμως θα βγουν ξανά οι ανευθυνοϋπεύθυνοι να κουνήσουν το δάχτυλο στην κοινωνία, για να τη βάλουν σε τάξη. Μη και ξεπεράσουν τον αριθμό που όρισε η επίσημη πολιτεία για το ρεβεγιόν, γιατί θα υπάρξουν συνέπειες και πρόστιμα.

Πώς περιμένει αυτό το κράτος να το πάρουν οι πολίτες στα σοβαρά, όταν υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά.

Από thepressroom.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα