Μην χασετε

Συνταγές για σπιτικό λάδι μαυρίσματος και φυσικό αντιηλιακό για γρήγορο μαύρισμα

Το αντιηλιακό σε μορφή κρέμας ή λαδιού είναι ένα από τα απαραίτητα προϊόντα για το Καλοκαίρι και όχι μόνο. Προστατεύει την επιδερμίδα από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση, αλλά και τον καρκίνο του δέρματος.

Αν και συνήθως το λάδι μαυρίσματος δεν έχει υψηλούς δείκτες προστασίας, πολλές είναι οι γυναίκες που το προτιμούν τόσο σαν υφή, όσο και για να επιτύχουν γρηγορότερο μαύρισμα. Πέρα όμως από τα ακριβά προϊόντα για λάδι μαυρίσματος του εμπορίου, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τα φυσικά υλικά και να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό αντιηλιακό λάδι μαυρίσματος με ή χωρίς δείκτη προστασίας. Οι περισσότερες μάλιστα φυσικές συνταγές βασίζονται σε έλαια που προσφέρουν βαθειά ενυδάτωση και προστασία από την γήρανση.

Μπορεί να είναι ευρέως γνωστές οι λύσεις για γρήγορο μαύρισμα με μπύρα, βαζελίνη και άλλα παρόμοια προϊόντα, ωστόσο όλα αυτά σε βάθος χρόνου μπορούν να αποβούν καταστροφικά για την επιδερμίδα. Ναι μεν η χρήση τους προσφέρει ένα γρήγορο σοκολατένιο αποτέλεσμα λόγω της ενίσχυσης της μελανίνης, όμως δεν παρέχουν καθόλου προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με σπιτικές συνταγές για λάδι μαυρίσματος χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά που υπάρχουν στο σπίτι σας ή μπορείτε να βρείτε πολύ εύκολα.

Advertisements

Σπιτικό λάδι μαυρίσματος με καρότο:

Το καρότο αποτελεί μια τροφή που βοηθάει στο μαύρισμα, αλλά και ένα εξαιρετικό υλικό για να δημιουργήσετε ένα φυσικό λάδι μαυρίσματος που θα ενισχύσει την μελανίνη.

Θα χρειαστείτε:
– 5-6 σταγόνες ιώδιο
– 1 μεγάλο καρότο
– 2 βερίκοκα
– 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής: Αρχικά στύψτε στον αποχυμωτή το καρότο και τα βερύκοκα για να πάρετε τον χυμό τους. Στη συνέχεια, πάρτε ένα γυάλινο μπουκάλι και βάλτε μέσα το μείγμα των δυο χυμών, το ελαιόλαδο και το ιώδιο. Έπειτα, κλείστε καλά το μπουκάλι και ανακινήστε το για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Τρόπος εφαρμογής: Καλό θα είναι πριν από κάθε χρήση να ανακινείτε το μπουκάλι. Μετά εφαρμόστε ομοιόμορφα σε όλο σας το σώμα το φυσικό αντιηλιακό λάδι για μαύρισμα με υψηλό δείκτη προστασίας που φτιάξατε και είστε έτοιμη να απολαύσετε τον ήλιο.

Advertisements

Αν μάλιστα καταναλώσετε μερικά βερίκοκα και καρότα περίπου 30 λεπτά πριν την έκθεση σας στον ήλιο, τα επίπεδα της μελανίνης στο σώμα σας αυξάνονται και θα μαυρίσετε πιο γρήγορα και ευκολότερα.

Σπιτικό αντιηλιακό με ελαιόλαδο:

Θα χρειαστείτε:
– 1 κουταλιά της σούπας έλαιο καλέντουλας
– 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
– 2 κουταλιές της σούπας έλαιο καρύδας
– 2 κουταλιές της σούπας έλαιο αβοκάντο
– 2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα ή έλαιο τριφυλλιού
– 2 κουταλιές της σούπας σιτέλαιο, ηλιέλαιο ή σησαμέλαιο

Ευεργετικές ιδιότητες ελαίων που περιέχει το φυσικό λάδι μαυρίσματος: Το έλαιο καλέντουλας έχει επουλωτικές ιδιότητες και προλαμβάνει το έγκαυμα από τον ήλιο. Το ελαιόλαδο ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα και την βοηθάει να σκουρύνει ελαφρώς. Τα έλαια καρύδας και αβοκάντο προστατεύουν από τις υπέρυθρες ακτίνες του ηλίου χάρη στην πλούσια περιεκτικότητα τους σε βιταμίνη Α. Το τριφύλλι κάνει το δέρμα λιγότερο ευαίσθητο απέναντι στις uvb ακτίνες, προσφέροντας μεγάλη προστασία. Τέλος, το σιτέλαιο εμποδίζει την βλαβερή δράση των ακτίνων χάρη στην πλούσια σε βιταμίνη Ε σύνθεση του, ενώ το ηλιέλαιο και το σιτέλαιο εμποδίζουν τις υπεριώδεις ακτίνες.

Τρόπος παρασκευής: Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναμείξετε στο μίξερ όλα τα έλαια. Για να διευκολύνετε την ανάμειξη, μπορείτε να τα ζεστάνετε πρώτα ελαφρώς. Ακολούθως, αποθηκεύστε σε ένα βαζάκι το μείγμα και είναι έτοιμο για χρήση.

Τρόπος εφαρμογής: Όπως κάθε αντιηλιακό λάδι μαυρίσματος πρέπει να εφαρμόζεται 30 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο, αυτό ισχύει και για το συγκεκριμένο χειροποίητο προϊόν για μαύρισμα με ελαιόλαδο. Προσοχή όμως, μην αμελείτε να ανανεώνετε συχνά την εφαρμογή του.

Advertisements

Αντιηλιακό λάδι με άρωμα καρύδας από φυσικά υλικά:

Θα χρειαστείτε:
– 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– 4 κουταλιές της σούπας έλαιο καρύδας
– 4 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα τριανταφυλλιού

Ευεργετικές ιδιότητες συστατικών της συνταγής του σπιτικού λαδιού για μαύρισμα: Το ελαιόλαδο ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα. Το έλαιο καρύδας πέρα από υπέροχο άρωμα προσφέρει προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, όπως κάνει και το εκχύλισμα τριαντάφυλλου.

Τρόπος παρασκευής: Απλά ανακατέψτε καλά τα συστατικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και αποθηκεύστε το μείγμα σε ένα μπουκάλι με σπρέι.

Τρόπος εφαρμογής: Εφαρμόστε το στο σώμα σας 30 λεπτά πριν την ηλιοθεραπεία, όπως κάνετε δηλαδή με οποιοδήποτε λάδι μαυρίσματος με δείκτη προστασίας.

Σπιτικό λάδι γρήγορου μαυρίσματος με baby oil:

Δημιουργήστε το δικό σας σπιτικό λάδι για σοκολατένιο μαύρισμα με φυσικά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή. Πρόκειται για ένα λάδι για γρήγορο μαύρισμα που δεν έχει δείκτη προστασίας, γι΄ αυτό απαιτείται προσοχή στη χρήση του. Καλό θα είναι να έχετε πάρει πρώτα λίγο χρώμα πριν ξεκινήσετε να το εφαρμόζετε.

Θα χρειαστείτε:
– 2 κουταλιές της σούπας ιώδιο
– 1/4 φλιτζάνι baby oil
– 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής: Βάλτε τα υλικά σε ένα μπουκαλάκι, κατά προτίμηση με αντλία σπρέι και σκούρο. Ανακινήστε λίγο το μπουκάλι και είναι έτοιμο.

Τρόπος εφαρμογής: Πριν από κάθε χρήση ανακινήστε το μπουκάλι για να αναμειχθούν τα συστατικά του λαδιού μαυρίσματος και απλώστε το στο σώμα σας.

Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε έλαιο καρύδας που θα το βρείτε εύκολα σε ορισμένα σούπερ μάρκετ και καταστήματα με βιολογικά προϊόντα. Έχει δείκτη προστασίας, ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα και έχει την ικανότητα να επιταχύνει την παραγωγή μελανίνης.

Σπιτικό αντιηλιακό προσώπου με καρύδα:

Θα χρειαστείτε:
– 15 σταγόνες έλαιο βατόμουρου ή καρότου
– 1 κουταλάκι του γλυκού έλαιο βιταμίνης Ε
– 1-2 κουταλιές της σούπας βούτυρο καριτέ (ανάλογα με το πόσο παχύρρευστο το θέλετε)
– 2 κουταλιές της σούπας κερί μέλισσας (ανάλογα με το πόσο παχύρρευστο το θέλετε)
– 2 κουταλιές της σούπας σκόνη οξειδίου του ψευδαργύρου
– 1/4 φλιτζάνι αμυγδαλέλαιο
– 1/2 φλιτζάνι έλαιο καρύδας

Επειδή το κερί μέλισσας και το βούτυρο καριτέ κάνουν το σπιτικό αντιηλιακό για το πρόσωπο πιο παχύρρευστο, μπορείτε προαιρετικά να μειώσετε την δοσολογία τους για να το κάνετε πιο υγρό. Απλά θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας πως τα υγρά προϊόντα αντιηλιακής προστασίας είναι λιγότερο αδιάβροχα.

Τρόπος παρασκευής: Αρχικά λιώστε σε μπεν μαρί το έλαιο βιταμίνης Ε, το βούτυρο καριτέ και το κερί μέλισσας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, κατεβάστε το μείγμα από την φωτιά και ρίξτε τις σταγόνες ελαίου βατόμουρου ή καρότου. Μετά φορέστε μια μάσκα για να μην αναπνεύσετε την σκόνη οξειδίου του ψευδαργύρου και προσθέστε το υλικό στο μείγμα. Αφού ανακατέψετε και πάλι το μείγμα για να ομογενοποιηθούν τα συστατικά του, βάλτε το σε ένα μπουκαλάκι και αφήστε το να πάρει θερμοκρασία δωματίου.

Τρόπος εφαρμογής: Η συνταγή γι’ αυτή τη σπιτική αντιηλιακή κρέμα προσώπου έχει την ίδια ακριβώς χρήση με ένα αντηλιακό του εμπορίου με δείκτη προστασίας SPF 30-40. Η μόνη διαφορά είναι πως θα πρέπει να το ανακινείτε πριν από κάθε χρήση.

Σπιτικό αντιηλιακό λάδι μαυρίσματος προσώπου και σώματος με καρύδα και ελαιόλαδο:

Θα χρειαστείτε:
– 50 ml αλόη ή 2 στεγνά φακελάκια μαύρο τσάι
– 50 ml λάδι καρύδας
– 50 ml ελαιόλαδο
– 50 ml ηλιέλαιο
– 2 κάψουλες βιταμίνη Ε

Τρόπος παρασκευής: Πάρτε ένα δοχείο με καπάκι και βάλτε μέσα όλα τα υλικά. Κλείστε το καλά και αφήστε το στον ήλιο για 10 ημέρες, ανακινώντας το καθημερινά μία φορά. Μετά τις 10 μέρες βάλτε το σε ένα μπουκαλάκι με καπάκι ή σπρέι και το φυτικό αντιηλιακό λάδι μαυρίσματος για το πρόσωπο και το σώμα είναι έτοιμο για χρήση.

Τρόπος εφαρμογής: Χρησιμοποιήστε το όπως κάθε λάδι για μαύρισμα, αλλά έχετε υπόψιν σας πως λόγω των φυσικών συστατικών του λήγει σχετικά πιο γρήγορα.

Σπιτικό λάδι μαυρίσματος χωρίς ήλιο:

Αποφύγετε την πολύωρη παραμονή σας κάτω από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, αφού μπορείτε να αποκτήσετε γρήγορα σοκολατένιο χρώμα όπως υπόσχεται μια συνταγή για σπιτικό λάδι μαυρίσματος με μαύρο τσάι και αμυγδαλέλαιο. Πρόκειται για ένα φυσικό και πολύ αποτελεσματικό προϊόν που θα σκουρύνει την επιδερμίδα σας προστατεύοντας την υγεία σας.

Το μαύρο τσάι, ένα από τα βασικά συστατικά του, είναι πλούσιο σε τανίνες οι οποίες χαρίζουν στο δέρμα ένα αληθοφανές τεχνητό μαύρισμα. Από την άλλη μεριά, το αμυγδαλέλαιο ενυδατώνει σε βάθος το δέρμα, προλαμβάνει την γήρανση, τους ερεθισμούς και τα εγκαύματα.

Θα χρειαστείτε:
– 10 φακελάκια μαύρο τσάι
– 1 κουταλάκι του γλυκού αμυγδαλέλαιο
– 1/4 του λίτρου νερό
– Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας, το οποίο θα ενυδατώσει περισσότερο την επιδερμίδα σας, χαρίζοντας της υπέροχη μυρωδιά

Τρόπος παρασκευής: Πάρτε μια κατσαρόλα και βάλτε το νερό να βράσει. Βάλτε τα φακελάκια του μαύρου τσαγιού σε ένα δοχείο που κουμπώνει ή στην τσαγιέρα σας και ρίξτε το βραστό νερό. Αφήστε το διάλυμα να κάτσει για 20 λεπτά μέχρι να αποδοθούν στο νερό όλα τα ευεργετικά συστατικά του μαύρου τσαγιού και αφαιρέστε τα φακελάκια. Προσθέστε το αμυγδαλέλαιο και προαιρετικά το αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας και μεταγγίστε το υγρό σπιτικό λάδι για μαύρισμα χωρίς ήλιο σε ένα μπουκαλάκι με αντλία σπρέι. Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο σπιτικό λάδι αυτομαυρίσματος διατηρείται στο ψυγείο για έναν μήνα.

Τρόπος εφαρμογής: Χρησιμοποιήστε το φυσικό σας self tan ψεκάζοντας το σε όποια σημεία του σώματος σας θέλετε να μαυρίσετε, αφού πρώτα ανακινήσετε το μπουκάλι για να ομογενοποιηθεί το λάδι. Μόλις το ψεκάσετε, απλώστε το ομοιόμορφα με το χέρι σας κάνοντας γρήγορες κινήσεις απαλού μασάζ. Η ιδανική στιγμή χρήσης του σπιτικού προϊόντος αυτομαυρίσματος είναι μετά το ντους, διότι θα παραμείνει περισσότερο πάνω στο δέρμα σας.

Τα καλύτερο λάδια μαυρίσματος του εμπορίου:

Πέρα από τις συνταγές για χειροποίητα έλαια μαυρίσματος, υπάρχουν και αρκετές έτοιμες λύσεις που είναι διαθέσιμες στα καταστήματα. Ακολουθούν ενδεικτικά μερικές από τις πιο αξιόλογες από αυτές.

1. Ξηρό αντιηλιακό λάδι μαυρίσματος με δείκτη προστασίας 10-30 της Nuxe
2. Λάδι σώματος και προσώπου Κορρές για βαθύ μαύρισμα με ή χωρίς δείκτη προστασίας
3. Λάδι γρήγορου μαυρίσματος Ανάπλασις με φυσικό κερί μέλισσας

Καθώς και τα λάδια για μαύρισμα της Coppertone, Garnier, Carroten, Piz Buiz, Nivea, Hei Poa Tahiti Monoi Oil, Hawaian Tropic, APivita, Vichy και από άλλες γνωστές εταιρείες καλλυντικών προϊόντων.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα