Μην χασετε

Συνδυασμοί χρωμάτων. 25 Μοδάτες ιδέες για το εσωτερικό σας

Οι χρωματικοί συνδυασμοί που επιλέγουμε όταν διακοσμούμε τα σπίτια μας είναι πολύ σημαντικοί για τη συνολική επίδραση που θα έχει ο σχεδιασμός μας. Ανεξάρτητα από το στυλ που προτιμούμε, τα υλικά και τα έπιπλα που χρησιμοποιούνται στη διακόσμηση του εσωτερικού, οι χρωματικοί συνδυασμοί που προσθέτουμε  τους τοίχους και επικαλύπτοντας ή βάφοντας μερικά κομμάτια του εσωτερικού μπορεί να ενισχύσει και να χαλάσει τη συνολική εικόνα που αναζητάμε.

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που σχετίζεται με τους χρωματικούς συνδυασμούς είναι η επιλογή του χρώματος προφοράς. Δηλαδή, σε πολλές περιπτώσεις, όταν συνδυάζουμε δύο ή περισσότερα χρώματα, ένα από αυτά είναι πιο εντυπωσιακό και το άλλο αντιπροσωπεύει ένα υπόβαθρο που ενισχύει τον αντίκτυπό του και παρέχει ισορροπία στο σχεδιασμό.

Ένα χρώμα έμφασης γενικά είναι ένας τολμηρός τόνος, ο οποίος ξεχωρίζει από τα χρώματα του υπόλοιπου δωματίου και είναι ο φωτεινότερος, πιο τολμηρός και πιο εντυπωσιακός. Μπορεί να εμφανιστεί ως τοίχος προφοράς, ένα ζευγάρι πολύχρωμα έπιπλα ή έργα τέχνης ή μερικά μόνο εξαρτήματα όπως τα μαξιλάρια. Το σημείο είναι ότι συνήθως μόνο ένα χρώμα προφορά επιλέγεται για να φωτίσει το χώρο, αλλά τι γίνετε εάν θέλετε πολλά; Το σημερινό άρθρο θα σας βοηθήσει στην επιλογή των καλύτερων συνδυασμών χρωμάτων. Στις παρακάτω θα σας δώσουμε κάποιες χρήσιμες ιδέες για το πώς να εξισορροπήσετε τα πολλαπλά χρώματα τόνου σε ένα δωμάτιο.

 

Advertisements

 

 

Advertisements

 

 

Advertisements

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα