Μην χασετε

Συμβουλές για νεανικά και υγιή μαλλιά μετά τα 50

Σε αντίθεση με τη γήρανση του δέρματος, εκείνη των μαλλιών θεωρείται σε μεγάλο βαθμό αχαρτογράφητα νερά, καθώς μόλις πρόσφατα τράβηξε το ενδιαφέρον των επιστημόνων. Τι συμβαίνει λοιπόν στα μαλλιά μετά τα 50 και πώς μπορεί να διασφαλιστεί η καλή υγεία τους και να διατηρηθεί λάμψη τους;

Τι συμβαίνει στα μαλλιά μετά τα 50;

Οι ορμονικές αλλαγές κατά την εμμηνόπαυση, το άγχος, η ανθυγιεινή διατροφή, το κάπνισμα και η έλλειψη ύπνου στερούν από τα μαλλιά τη γοητευτική τους εικόνα. Καθώς περνούν τα χρόνια, σταδιακά χάνουν το χρώμα, τη λάμψη και την πυκνότητά τους, γίνονται πιο εύθραυστα και ξηρά, ενώ η υφή τους γίνεται πιο τραχιά.

Η λύση

Υπάρχουν πολύ τρόποι να καθυστερήσει ή έστω να περιοριστεί η γήρανση των μαλλιών:

Διατροφή

Η φροντίδα των μαλλιών ξεκινά πάντα εκ των έσω με μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Το καθημερινό διαιτολόγιο κάθε γυναίκας άνω των 50 θα πρέπει να περιλαμβάνει πληθώρα πολύχρωμων φρούτων και λαχανικών, πλούσιων σε βιταμίνες Α και Β, όπως τα καρότα, και σε ιχνοστοιχεία, όπως ο σίδηρος, το μαγνήσιο και το ασβέστιο. Συχνά καίρια θεωρείται η συμπλήρωση των αναγκών του οργανισμού σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία με την κατανάλωση συμπληρωμάτων διατροφής.

Advertisements

Ύπνος και στρες

Όσο το επιτρέπουν οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, θα πρέπει να γίνεται προσπάθεια περιορισμού του άγχους. Εύκολοι τρόποι να απαλλαγείτε από αυτό είναι η γιόγκα, ο διαλογισμός, η αρωματοθεραπεία ή ακόμα και ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο. Συμπληρωματικά, ο ύπνος για τουλάχιστον 8 ώρες κάθε βράδυ δεν θα πρέπει να παραλείπεται.

Styling

Το υπερβολικό styling με heat tools, όπως πρέσες ισιώματος, ψαλλίδια για μπούκλες και θερμαινόμενα ρόλεϊ θα πρέπει να αποφεύγεται καθώς η θερμότητα στερεί από την τρίχα πολύτιμη υγρασία, κάνοντάς την περισσότερο εύθραυστη και ξηρή. Το ίδιο ισχύει και για τις συνεχείς βαφές.

Ενδείκνυται η χρήση προϊόντων περιποίησης που συμβάλλουν στην ανάπλαση και την πύκνωση των λεπτών, αδύναμων μαλλιών και στη μείωση της τριχόπτωσης, καθώς και προϊόντων styling που χαρίζουν όγκο και κίνηση. 

harpersbazaar.gr

Advertisements

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα