Μην χασετε

Συμβουλές για να επιβιώσετε από τα πεθερικά στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Πεθερικά….μια ιδιαίτερη σχέση που πολλές φορές μας ωθεί στα άκρα. Μια μόνο κουβέντα από την πεθερά μπορεί να μας πληγώσει ή να μας βγάλει από τα ρούχα μας. Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις που οι σχέσεις είναι άριστες, όμως μάλλον αποτελούν εξαίρεση.

Επειδή λοιπόν τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και θα μαζευτεί όλη η οικογένεια σε κάποιο σπίτι, οι εντάσεις ανάμεσα στη νύφη και τα πεθερικά καραδοκούν. Για να μη χαλάσετε τη διάθεσής αλλά ούτε και το γιορτινό κλίμα, σας παραθέτουμε μερικές τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να στις δύσκολες στιγμές.

Τα οικογενειακά τραπέζια είναι μια όχι και τόσο εύκολη κατάσταση. Μια κίνηση ή μια λέξη μπορεί να σταθεί αφορμή για σχόλια από την πεθερά. Γι αυτό το λόγο κινηθείτε έξυπνα και αποφύγετε τη λογοκρισία. Βρείτε κάποιον συγγενή από την οικογένεια του συζύγου , μια ξαδέλφη ή μια θεία και ανοίξτε κουβέντα, έτσι θα είστε απασχολημένη και δεν θα αποτελείτε εύκολο στόχο.

Αναπνεύστε βαθιά. Όταν αγχώνεστε ή εκνευρίζεστε με κάτι, έχετε ανάγκη από λίγο καθαρό αέρα. Ζητήστε συγγνώμη και βγείτε λίγο έξω, ο φρέσκος αέρας θα σας βοηθήσει να αποβάλλετε την ένταση και να ηρεμήσετε, ώστε να αντιμετωπίσετε πιο ψύχραιμα τις καταστάσεις.

Advertisements

Μετρήστε μέχρι το δέκα. Είναι μια από τις πιο γνωστές και βοηθητικές τεχνικές όταν νιώθουμε ότι χάνουμε τη ψυχραιμία μας. Έτσι λοιπόν σε κάθε αρνητικό σχόλιο της πεθεράς προσπαθήστε να φανείτε ψύχραιμες και μετρήστε μέχρι το 10.

Αλλάξτε θέμα. Αν ξεκινήσει η συζήτηση για τα αγαπημένα θέματα όπως «εγώ πότε θα γίνω γιαγιά;» ή « εκεί που μένετε εγώ δεν μπορώ να έρχομαι συχνά, γιατί δεν μετακομίζετε πιο κοντά μου;» και παρόμοιες φράσεις που δημιουργούν αμηχανία, τότε απλά αλλάξτε θέμα.

Ένα χαμόγελο ή ένα απλό νεύμα πάντα βοηθάει. Αν μια κουβέντα την τελευταία στιγμή σας φέρει σε αμηχανία, τότε αντιμετωπίστε το με ένα νεύμα ή ένα απλό χαμόγελο. Να θυμάστε πως ό,τι και να σας πουν τον τελευταίο λόγο τον έχετε εσείς ως ζευγάρι.

πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα