Μην χασετε

Συγκινεί ο 9χρονος που δεν μπόρεσε να συνδεθεί στην Τηλεκπαίδευση: «Επρεπε να αναλάβω τις ευθύνες μου»

Απίστευτη ιστορία από την Πάτρα, εκεί όπου ο 9χρονος Βασίλης πηγαίνει στο κρεοπωλείο της γιαγιάς του και του παππού του για να παρακολουθήσει μέσω κινητού τα μαθήματα που γίνονται διαδικτυακά στο πλαίσιο της τηλεκπαίδευσης, καθώς δεν έχει ίντερνετ και laptop στο σπίτι του.

Advertisements

Ο μαθητής της Δ’ δημοτικού μίλησε στο Mega και συγκλόνισε με τη σοβαρότητα και την ειλικρίνειά του δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως “έπρεπε να αναλάβω τις ευθύνες μου” αναφερόμενος στις ενέργειες που έκανε προκειμένου να μπορέσει να παρακολουθήσει το μάθημα.

Ο Βασίλης δεν έχει στο σπίτι του laptop και ίντερνετ. Οι γονείς του δουλεύουν και οι δύο τις ώρες που παραδίδονται τα διαδικτυακά μαθήματα. Έτσι πηγαίνει στο κρεοπωλείο του παππού και της γιαγιάς του, παίρνει το κινητό τους και προσπαθεί να συμμετέχει και αυτός στην τηλεκπαίδευση όπως οι υπόλοιποι συμμαθητές του.

Σήμερα που η τηλεκπαίδευση έκανε πρεμιέρα για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία δεν τα κατάφερε. “Από το ίντερνετ δεν πρόλαβα να παρακολουθήσω καθόλου μάθημα επειδή είχαμε αυτά τα προβλήματα. Δεν μπορούσα να συνδεθώ. Η γιαγιά μου επειδή δεν ξέρει, δεν μπορούσε να με βοηθήσει και έπρεπε να αναλάβω τις ευθύνες μου”, δήλωσε ο μικρός Βασίλης.

“Δεν μπορούμε να βάλουμε ίντερνετ σπίτι”

Για τις προσπάθειες του Βασίλη μίλησε και η γιαγιά του, η οποία όπως θα δείτε και εσείς εργαζόταν εκείνη την ώρα, όπως άλλωστε έκανε καθ’ όλη τη διάρκεια που ο εγγονός της βρισκόταν στο μαγαζί και προσπαθούσε να συνδεθεί στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης έχοντας απλώσει τα βιβλία του.

“Είπαμε να βάλουμε ίντερνετ στο σπίτι, αλλά τώρα με την οικονομική κατάσταση και λόγω του lockdown δεν τα καταφέραμε. Και αναγκαστικά προσπαθούμε να διαβάσει στο μαγαζί ο μικρός. Εγώ δεν ξέρω καθόλου από τηλεκπαίδευση και ίντερνετ, ότι μπορέσει μόνος του”, δήλωσε για το θέμα η γιαγιά του 9χρονου Βασίλη.

Δείτε τι δήλωσε ο 9χρονος που προσπαθεί να συμμετάσχει στην τηλεκπαίδευση από το κρεοπωλείο της γιαγιάς και του παππού του.

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα