Μην χασετε

Στο πλευρό όσων δεν έχουν σπίτι η ΑΡΣΙΣ – Αν δείτε άστεγο που χρειάζεται βοήθεια καλέστε σε αυτό τον αριθμό

Στο πλευρό όσων δεν έχουν σπίτι για να προφυλαχθούν από τον κορονοϊό, βρίσκεται η ομάδα Streetwork της ΑΡΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη, που προσπαθεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των αστέγων που έχουν αυξηθεί αυτή την περίοδο.

Η ομάδα της κοινωνικής, μη κυβερνητικής οργάνωσης συνεχίζει κάποιες στοχευμένες προσεγγίσεις, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, για την υποστήριξη των αστέγων με στόχο την ενημέρωσή τους για την τρέχουσα κατάσταση καθώς και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (sleeping bag, ρουχισμό, ξηρά τροφή) και ειδών υγιεινής.

Όπως ανέφεραν μέλη της ομάδας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχεδόν καθημερινά ενημερώνουν τους άστεγους σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα για τα μέρη όπου εξακολουθούν να παρέχονται συσσίτια και για απορίες τους που αφορούν στα επιδόματα, τα οποία πλέον δεν χρειάζεται να ανανεώσουν προσερχόμενοι σε αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό, έχουν πάρει παράταση.

“Ωστόσο, οι άνθρωποι αυτοί”, σημειώνουν μέλη του Streetwork, “εφόσον δεν έχουν στέγη, δεν έχουν και όλα τα μέσα που απαιτούνται για να προφυλαχθούν, όπως αντισηπτικά, μάσκες και μπάνιο για την ατομική τους υγιεινή”.

Advertisements

Τα μέλη του Streetwork απευθύνουν παράλληλα έκκληση σε όλους, “αν συναντήσεις κάποιον/α άστεγο/η που χρειάζεται βοήθεια, μπορείς λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης να τον/την ρωτήσεις τι χρειάζεται και να μας καλέσεις στο 6945426330”.

“Η γραμμή λειτουργεί καθημερινά από τις 9:00 π.μ. – 22:00 μ.μ. Επιπλέον, εάν η ανάγκη για βοήθεια μοιάζει επείγουσα, κάλεσε πρώτα το 166 και στη συνέχεια εμάς. Για την ενημέρωση τόσο των άστεγων συμπολιτών μας όσο και των πολιτών, η ομάδα διευρύνει την τηλεφωνική της λειτουργία και δέχεται κλήσεις και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου από τις 10:00 π.μ. -22:00 μ.μ. στο τηλέφωνο 6951661243”.Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα “Streetwork” υλοποιείται από τον δήμο Θεσσαλονίκης και την ΑΡΣΙΣ με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με βασικό στόχο τον εντοπισμό, καταγραφή και υποστήριξη ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα στέγασης.

 Πηγή: enallaktikos.gr

 

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα