Μην χασετε

Στις γυναίκες δεν αρκούν τα αισθήματα, χρειάζονται και τις λέξεις

Είμαι γυναίκα και ως γυναίκα δεν αρκούμαι στο απλά να «ξέρω» αλλά θέλω και να ακούω τις λέξεις να βγαίνουν από τα χείλη σου. Θέλω να τις ακούω να με μεθάνε, να με γεμίζουν, να με αγγίζουν, να με λυτρώνουν, να με βασανίζουν.

 

Κάποιοι λένε πως οι λέξεις δεν μετράνε τόσο όσο οι πράξεις κι έχουν δίκιο σε αυτό. Όμως, μην το βλέπουμε μονάχα έτσι. Το καλύτερο είναι να υπάρχει μία ισοσταθμία.

 

Advertisements

Η καθημερινότητα μας ρουφάει όλο και περισσότερο και εμάς που ο ρόλος μας πλέον είναι τόσο λειτουργικός συχνά μας κάνει να χανόμαστε μέσα στις ανασφάλειες και τις φοβίες που μας διακατέχουν. Έτσι αγόpι μου έχω ανάγκη να μου υπενθυμίζεις συνεχώς πως είμαι «γυναίκα», η δική σου γυναίκα!

Έχω ανάγκη να μου το λες. Έχω ανάγκη να νιώθω την πληρότητα μέσα από τις λέξεις που βγαίνουν από την καρδιά σου. Γιατί θέλω να παραμείνω εκείνη η γυναίκα που στην αρχή της γνωριμίας μας την γέμιζες με κομπλιμέντα και την έκανες να αισθάνεται τόσο όμορφη και τόσο σεksι! Δεν θέλω με το πέρασμα του χρόνου να με ξεχνάς. Θέλω να μου θυμίζεις κάθε τόσο πως αισθάνεσαι για μένα κι εγώ με την σειρά μου να στο ανταποδίδω.

 

Για αυτό αγόpι μου, άντρα μου, φίλε μου, έpωτά μου θέλω να μου το λες!

Advertisements

Θέλω να μου λες πως με αγαπάς!

Θέλω να μου λες πόσο με αγαπάς!

Θέλω να μου λες πως με νοιάζεσαι!

Θέλω να μου κάνεις συχνά κομπλιμέντα!

Θέλω να μου λες όλα όσα νιώθεις!

Advertisements

Θέλω να ακούω ακόμη κι εκείνα τα πράγματα που δεν είναι όμορφα. Γιατί σίγουρα υπάρχουν πολλά που σε προβληματίζουν. Όμως, δεν μπορώ να τα «ξέρω» ή απλά να τα υποπτεύομαι αν εσύ δεν μου τα πεις. Και δεν αναφέρομαι σε αυτά που έχουν να κάνουν μόνο με μας αλλά και σε όλα εκείνα που έχουν να κάνουν με σένα.

 

Έχω ανάγκη να σε ακούω, να ακούω εκείνον τον γνώριμο ήχο της φωνής σου να μου λέει πως «είμαι εδώ για σένα», «θέλω να σε φροντίζω», «θέλω να σε αγαπώ», «έχω ανάγκη να σε πάρω μια αγκαλιά», «θέλω να σου κάνω έpωτα», «είσαι η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου για μένα», «από τότε που σε γνώρισα έδωσες νόημα στην ζωή μου», «τι θα έκανα αν δεν είχα και σένα».

Μπορεί να φαίνονται κλισέ όλα αυτά, όμως, καμιά φορά χρειαζόμαστε να τα ακούμε μαζί με τόσες άλλες όμορφες και υπέροχες εκφράσεις που μπορείτε εσείς να μας πείτε. Ιδίως, όταν, περνάμε δύσκολες μέρες.

Τότε που ίσως σας γκρινιάζουμε, τότε που ίσως καυγαδίζουμε, τότε που ίσως γινόμαστε μελαγχολικές και κλεινόμαστε στον εαυτό μας. Είμαστε αψυχολόγητες και πολύ κυκλοθυμικές σαν ανθρώπινα όντα ίσως περισσότερο από εσάς για αυτό και πολλές φορές δεν μπορείτε να μας καταλάβετε, άλλωστε το λέτε κι εσείς οι ίδιοι.

 

Όμως, έχουμε ανάγκη δίπλα μας την παρουσία σας, έχουμε ανάγκη να μας κάνετε να αισθανόμαστε όμορφα, ζεστά, κι έχουμε ανάγκη να μας το δείχνετε αλλά και να μας το λέτε.

Ακόμη και όταν θα έχουμε πάρει λίγα παραπανίσια κιλά, ακόμη κι αν είμαστε αμακιγιάριστες, ακόμη κι αν δεν περιποιούμαστε τον εαυτό μας όπως πρώτα, ακόμη και τώρα που στη θέση εκείνου του όμορφου νεανικού προσώπου βρίσκεται πλέον ένα πρόσωπο με ρυτίδες.

Γιατί ακόμη κι αν δεν σας αρέσουμε τώρα που πήραμε παραπάνω κιλά, ακόμη κι αν δεν σας αρέσουμε να κυκλοφορούμε μέσα στο σπίτι απεριποίητες να είστε βέβαιοι πως αν μας πείτε καλοπροαίρετα δύο λογάκια για να μας τονώσετε το ηθικό τότε θα μας «ξυπνήσετε» και θα καταλάβουμε πως έχουμε παραμελήσει τον εαυτό μας.

 

Θέλουμε να σας ακούμε ακόμη κι όταν λέμε πως δεν μας αρέσουν τα πολλά λόγια. Ναι, γιατί μας αρέσουν τα σωστά λόγια, τα λίγα και καλά όχι τα πολλά και περιττά.

Οι λέξεις όταν προορίζονται για καλό σκοπό είναι όμορφο να ακούγονται κι ειδικά εκείνες που βγαίνουν από το στόμα ενός αγαπημένου μας προσώπου. Γιατί μας τονώνουν, μας φτιάχνουν τη διάθεση ακόμη κι αν ξέρουμε πως είναι «ψέμα» αυτό που θα μας πείτε γιατί φυσικά και ξέρουμε ότι είναι ψέμα το να μας λέτε ότι είμαστε όμορφες τη στιγμή που είμαστε άρρωστες και κουκουλωμένες στο κρεβάτι.

Ή τη στιγμή που είμαστε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε ενώ ταυτόχρονα ταΐζουμε το μωρό αγκαλιά. (Εδώ ταιριάζει το γνωστό «Μα αγάπη μου πως μπορείς και τα κάνεις όλα μαζί); Όμως, σίγουρα θα σας χαρίσουμε ένα χαμόγελο εκείνη τη στιγμή ακόμη κι αν σας γκρινιάξουμε και πούμε πως μας κοροϊδεύετε ή μας ειρωνεύεστε.

 

Γιατί ξέρουμε πως το είπατε μόνο και μόνο για να μας φτιάξετε την διάθεση.

Ναι, ξέρω, μπορεί να σας μπέρδεψα γιατί ναι εμείς οι γυναίκες είμαστε περίεργα όντα, άλλα λέμε, άλλα κάνουμε, άλλα εννοούμε, άλλα σκεφτόμαστε όμως να ξέρετε πως σας αγαπάμε. Πιστεύω οι περισσότερες, τουλάχιστον, από εμάς.

Για αυτό να μας μιλάτε αγόpια. Έχουμε ανάγκη να το ακούμε. Θέλουμε να το ακούμε. Γιατί όταν οι λέξεις βγαίνουν την πιο κατάλληλη στιγμή τότε δίνουν περισσότερη αξία και νόημα στην πράξη που πρόκειται να επακολουθήσει. Μία φράση μπορεί να συμπληρώσει μία πράξη όπως συμβαίνει και με το αντίθετο.

Για αυτό αφήστε μας να ονειρευτούμε μέσα από τις λέξεις σας και να χορέψουμε μέσα από την μαγεία των συναισθημάτων σας που έρχονται για να μας συνεπάρουν.

Γιατί μέσα στις λέξεις υπάρχει μαγεία αρκεί να ξέρεις να την χρησιμοποιήσεις σωστά!

 

Φλώρα Σπανού – wp.loveletters.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα