Μην χασετε

Στιλ δίχως ηλικία – Αυτές οι γυναίκες το καθιστούν δυνατό και αποτελούν έμπνευση

Η μόδα και το γνήσιο, αυθεντικό στιλ δεν έχουν κανόνες.

Και φυσικά δεν έχουν ηλικία.

Δεν υπάρχει κανόνας που να λέει τι να φορέσετε μετά τα 30, τα 40 ή τα 50.

Σίγουρα το πόσο δέρμα αποκαλύπτεις και πόσο προκλητική μπορεί να δείχνει μια εμφάνισή έχει τον σωστό τόπο και χρόνο κατά τον οποίο είναι πιο κατάλληλη, αλλά το να μην φοράς χρώματα ή prints εξαιτίας των ρυτίδων σου ξέχνα το τώρα κιόλας. Τέτοιου είδους απόψεις και αυστηρές κριτικές το μόνο που μπορούν, είναι να δημιουργήσουν ακόμα περισσότερο άγχος στην ζωή μας.

Advertisements

Η ιδέα του να ντύνεσαι για την ηλικία σου είναι επίσημα πλέον ξεπερασμένη και βρήκαμε τις γυναίκες που μπορούν να το αποδείξουν.

Ορισμένες από τις πιο κομψές γυναίκες με μεγάλη επιρροή, που παρά το γεγονός ότι μεγαλώνουν, δεν παραιτήθηκαν από τις σικάτες pencil φούστες, τα έντονα χρώματα και μοτίβα και πολλά ακόμα που θεωρούνται, «απαγορευμένα»

Αντίθετα αυτές οι γυναίκες έχουν δημιουργήσει το δικό τους signature στιλ το οποίο φαίνεται πως είναι μέρος του DNA τους.

Τα χαρακτηριστικά τους τις καθιστούν αμέσως αναγνωρίσιμες και είναι αυτά που τους χαρίζουν συνεχώς νέες, κορυφαίες συνεργασίες και τις χρίζουν εκτός από τις πιο κομψές και τις πιο επιτυχημένες γυναίκες άνω των 40.

Advertisements

Την επόμενη φορά λοιπόν που που αναρωτιέστε «μήπως είμαι πολύ μεγάλη για κάτι τέτοιο;» σταματήστε εκεί. Αν σας αρέσει, αν σας κάνει να αισθάνεστε καλά, τότε ναι μπορείτε να το φορέσετε.

Δεν υπάρχει πιο κατάλληλο ντύσιμο για την ηλικία σας από εκείνο που σας εκφράζει και σας κάνει να είστε ο εαυτός σας.

Οι γυναίκες που ακολουθούν μπορούν να αποτελέσουν έμπνευση.

Iris Apfel

Aν και έχει περάσει τα 90 της χρόνια η σύμβουλος μόδας που βρίσκεται πάντα στην front row, σε κάθε fashion week, ενέπνευσε με το στιλ της έκθεση στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης το 2005, ενώ η ζωή της έγινε ντοκιμαντέρ δέκα χρόνια αργότερα. Φανταχτερή, σίγουρη, πολύ ζωντανή, πάντα με τα εντυπωσιακά γυαλιά της. Ξέρουμε πως κάθε εμφάνιση της Iris μπορεί να φέρει ένα χαμόγελο στα πρόσωπά μας.

Advertisements

Carine oitfeld

Η Carine Roitfeld αγαπάει το δέρμα από πάνω ως κάτω, τα γυμνά πόδια και τα animal print.

Η Γαλλίδα συντάκτρια συνηθίζει να αναδεικνύει την κομψή σιλουέτα της με pencil φούστες, πουκάμισα με διαφάνειες και ψηλοτάκουνα. Σπάνια θα τη δεις να κρατάει τσάντα – τις μισεί. Κανείς δεν μπορεί να πει στην γοητευτική γυναίκα 62 ετών τι να φορέσει και τι όχι.

Bianca Jagger

Τίποτα δεν εμποδίζει το πρώην μοντέλο και jet setter να συνεχίζει να αγαπά την μόδα. Εξακολουθεί να αγαπάει το ανδρόγυνο κοστούμι όσο και όταν παντρεύτηκε τον Sir Mick των Rolling Stones, ενώ πάντα φοράει oversized κομψά πανωφόρια και παλτά.

Helen Mirren

Η μεγάλη κυρία του κινηματογράφου αποδεικνύει πως η ηλικία δεν είναι τίποτα παρά μόνο ένα αριθμός. H Βρετανίδα ηθοποιός αν και έχει περάσει τα 70 χρόνια, έχει το δικό της προσωπικό στιλ, το οποίο συνδυάζει την διαχρονική κομψότητα με μικρές «άτακτες» πινελιές και ιδιαίτερες λεπτομέρειες.

Catherine Deneuve

Η Catherine Deneuve μεγαλώνει με πολύ γοητευτικό τρόπο και χωρίς να χάνει ίχνος από το στιλ της. Προκαλέι το φθόνο των γυναικών σε όλο τον κόσμο ακόμα και στα 71. Δεν σταματά να φορά δαντελένια πουκάμισα και θηλυκά κομμάτια.

Είναι ο ορισμός του ελέυθερου πνέυματος.

Lisa Rodin

Μια πρώην στυλίστρια που ίδρυσε το δικό της brand ομορφιάς από το τραπέζι της κουζίνας της το 2008, επιλέγει κομμάτια κλειδιά και τα συνδυάζει με τζιν ή ένα απλό Τ-shirt και κομψά κοσμήματα. Δεν ντύνεται αποκλειστικά και μόνο με ακριβά designer κομμάτια αλλά προτιμάει τα vintage και αυτό την κάνει ακόμα πιο αγαπητή.

Lauren Hutton

Μετά από δεκαετίες με τεράστια φήμη σαν ένα από τα κορυφαία μοντέλα της Αμερικής, η Hutton μπορεί και δημιουργεί τους δικούς της κανόνες στο στιλ. Θα την δεις, πότε με θηλυκά βελούδινα φορέματα και άλλοτε με αθλητικά, πάντα όμως θα δείχνει υπέροχη.

Diane Keaton

Tο στιλ της είναι τόσο iconic όσο το καρέ της Anna Wintour. Δεν μοιάζει με καμία άλλη με τα ροκ μπλουζάκια της και τα κοστούμια της.

Vivienne Westwood

Από την εποχή που το Punk κίνημα έκανε δυναμική εμφάνιση στα 70s, η Βρετανίδα σχεδιαστρια μόδας και επιχειρηματίας, χορεύει στον ρυθμό του δικού της ρυθμικού στιλ.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα