Μην χασετε

Στα τόσα χρόνια γάμου τα ζευγάρια φτάνουν στο απόγειο της ευτυχίας τους

Όσο πιο νέος τόσο πιο ερwτευμένος, συνηθίζουν να πιστεύουν οι περισσότεροι, αναφερόμενοι κυρίως τόσο στην ηλικία των συντρόφων όσο και στο πρώιμο στάδιο της σχέσης που λέγεται πως είναι και το πιο απολαυστικό.

Advertisements

Είναι γενική αλήθεια πως τα ζευγάρια βιώνουν τον απόλυτο έρwτα κατά τους πρώτους μήνες της σχέσης τους, όταν ο ενθουσιασμός και η περιέργεια της «εξερεύνησης» της προσωπικότητας και του κορμιού του άλλου αποτελούν βασικά συστατικά της «μαγείας».

Τι συμβαίνει, όμως, όταν στο παιχνίδι μπαίνει ο γάμος;

Μελέτη που έλαβε χώρα με τη συμβολή επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και του Μπρίγκαμ Γιανγκ, έρχεται να φέρει χαμόγελα στη ζωή των παντρεμένων ζευγαριών, υποστηρίζοντας πω η απόλυτη ευτυχία… θέλει χρόνο.

Όπως φαίνεται, ο γάμος όχι μόνο δεν καταστρέφει τη σχέση των δύο συντρόφων, μα αντιθέτως, καταφέρνει να φτάσει τους δυο τους στο απόγειο της ευτυχίας τους ύστερα από αρκετά χρόνια κοινής ζωής. Συγκεκριμένα, ύστερα από 20 ολόκληρα χρόνια κοινής πορείας.

Το εν λόγω εύρημα προκύπτει ύστερα από αναλυτική μελέτη 2.034 παντρεμένων ζευγαριών με μέση ηλικία τα 35 – 37 έτη. Πώς, όμως, εξηγείται αυτό;

Όπως σχολίασαν οι μελετητές, αυτό συμβαίνει διότι μετά από τόσα χρόνια οι δύο σύντροφοι τείνουν να περνούν ακόμα περισσότερο ουσιαστικό χρόνο μαζί, είτε λέγοντας το «ναι» σε κοινές δραστηριότητες είτε λόγω της οικογένειάς τους που ολοένα και μεγαλώνει.

Το ζευγάρι περνά αρκετό χρόνο στο σπίτι και οι δυο τους φροντίζουν να δίνουν ο ένας στον άλλον την προσοχή που του αρμόζει. Κάτι που πολλές φορές κατά τα πρώτα χρόνια της σχέσης ξεχνάμε, κυρίως λόγω υποχρεώσεων.

Επιπλέον, το μεταξύ τους συναισθηματικό «δέσιμο» γίνεται ολοένα και πιο ισχυρό.

Advertisements

Αυτή η έρευνα πώς να μην μας κάνει να χαμογελάσουμε;

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα