Μην χασετε

Στέλιος Πέτσας: «Θα γίνουν τεστ κoρoνoϊού σε μαθητές όλων των βαθμίδων όταν ανοίξουν τα σχολεία»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στην πρωινή εκπομπή του ANT1 εξήγησε πως η άρση των περιοριστικών μέτρων θα γίνει σταδιακά, πρώτα με το άνοιγμα των σχολείων και μετά με το λιανεμπόριο.

Advertisements

Tεστ κορωνοϊού σε μαθητές όλων των βαθμίδων

Ειδικότερα, για το άνοιγμα των σχολείων, διευκρίνισε πως οι οριστικές αποφάσεις θα εξαρτηθούν από τις εισηγήσεις των ειδικών, σημειώνοντας ότι ήδη υπάρχουν προτάσεις για να ανοίξουν σταδιακά οι βαθμίδες της εκπαίδευσης.

«Για να ανοίξουμε με ασφάλεια, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, να περιορίσουμε τις μετακινήσεις», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ακούσατε χθες και την υπουργό Παιδείας και τους ειδικούς να εξετάζουν αν πρέπει να είναι όλες οι βαθμίδες ανοίγματος ή να γίνουν σταδιακά. Θα περιμένουμε να δούμε τις εισηγήσεις των ειδικών γιατί υπάρχει μια ανησυχία περισσότερο για τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας όπως του Λυκείου που έχουν περισσότερες συναθροίσεις. Αλλά θα το δούμε πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχει ανησυχία για κρούσμα εντός σχολικού περιβάλλοντος, συνήθως έρχεται απ’έξω. Εμείς θα αναπτύξουμε ένα σχέδιο δειγματοληπτικών ελέγχων σε όλες τις βαθμίδες, προκειμένου να δούμε ποια είναι η σχέση μεταξύ του ποσοστού θετικότητας στα παιδιά. Μέχρι τώρα είναι χαμηλό το ποσοστό».

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα