Μην χασετε

Σπίτι που μυρίζει άσχημα: Ποια είναι τα σημεία που πρέπει να ελέγξεις

Όλοι μας γνωρίζουμε εκείνη την υπέροχη μυρωδιά ενός πολυτελούς ξενοδοχείου. Αναρωτιέσαι πώς μπορείς να κάνεις και εσύ να μυρίζει έτσι το σπίτι σου και αναρωτιέσαι από που οφείλεται μια πιθανή δυσάρεστη μυρωδιά;

 

Υπάρχουν πολλές παρενέργειες της καθημερινής μας ζωής που μπορούν να γεμίσουν το σπίτι με μια όχι και τόσο ευχάριστη μυρωδιά, είτε πρόκειται για ένα δύσοσμο πλυντήριο πιάτων, περίεργες μυρωδιές ντους ή ακόμα και μια ανεπιθύμητη υγρασία. Εάν δεν μπορείς να καταλάβεις από πού προέρχεται μια πιθανή άσχημη μυρωδιά, δες παρακάτω τις πιο κοινές πιθανές αιτίες.

 

Advertisements

Ο κάδος απορριμμάτων

Μικρές διαρροές και ψίχουλα στα σκουπίδια μπορούν να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου και να δημιουργήσουν δυσάρεστες οσμές μέσα στον κάδο που παραμένουν ακόμη και όταν βγάζεις τη σακούλα (φυσικά, θα πρέπει να αδειάζεις τα σκουπίδια τακτικά). Για να αντιμετωπίσεις την παρατεταμένη μυρωδιά άμεσα, χρησιμοποίησε ένα αρωματικό σπρέι, το οποίο θα εξαλείψει και όχι απλά θα καλύψει τις δυσάρεστες οσμές. Για να καθαρίσεις σωστά τον κάδο, ψέκασε τον με αραιωμένο λευκαντικό και άφησε το να καθίσει για μερικές ώρες. Ξέπλυνε με άφθονο νερό και, στη συνέχεια, χρησιμοποίησε σαπούνι για να το ξεπλύνεις.

 

Τα βρεγμένα ρούχα 

Μην βάζεις το καλάθι απλύτων στο μπάνιο. Αντ ‘αυτού, τοποθέτησε το στην κρεβατοκάμαρά σου ή σε ντουλάπα που δεν εκτίθεται στον ατμό από το ντους. Σε ένα υγρό περιβάλλον, τα βακτήρια μεγαλώνουν και αυτό είναι που δημιουργεί τις δυσάρεστες μυρωδιές.

Το κρεβάτι 

Τα σεντόνια απορροφούν λάδια και βρωμιά από το σώμα μας όταν δεν τα πλένονται τακτικά. Οι ειδικοί προτείνουν να πλύνεις τα σεντόνια σου εβδομαδιαίως εάν κάνεις ντους το πρωί και κάθε δύο εβδομάδες εάν κάνεις ντους τη νύχτα.

Advertisements

Το πλυντήριο 

Οι οικιακές συσκευές που έρχονται σε συνεχή επαφή με το νερό μπορούν να γίνουν κέντρο φιλοξενίας για μούχλα, το οποίο είναι το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής για δύσοσμα βακτήρια. Κάθε φορά που ανοίγεις και κλείνεις την πόρτα του πλυντηρίου, η υγρασία από κάθε κύκλο παγιδεύεται στη σφραγίδα, κάτι που μπορεί να συμβεί και με το συρτάρι του απορρυπαντικού. Για να το αποφύγεις αυτό, αφήνε πάντα την πόρτα και το συρτάρι απορρυπαντικού ανοιχτό για μερικές ώρες μετά το τελευταίο πλυντήριο. Αν βρεις μούχλα, χρησιμοποίησε ένα μείγμα άσπρου ξιδιού και μαγειρικής σόδας για να σκουπίσεις τα σημεία.

 

Το πλυντήριο πιάτων 

Ακριβώς όπως το πλυντήριο ρούχων, έτσι και το πλυντήριο πιάτων είναι ένα δημοφιλές σημείο για πιθανή μούχλα. Το ζεστό, υγρό περιβάλλον του είναι σαν παράδεισος για τα σπόρια μούχλας, ειδικά όταν υπάρχουν σωματίδια τροφίμων που έχουν απομείνει. Για να το διορθώσεις, Διορθώστε το βάζοντας ένα κενό πρόγραμμα ξηρής θερμότητας για να ξεπλύνεις το εσωτερικό.

Τα νέα σου έπιπλα

Ίσως πιστεύεις ότι η μυρωδιά του νέου σου καναπέ είναι απολαυστική, αλλά αυτό το άρωμα προκαλείται πιθανώς από πτητικές οργανικές ενώσεις που μπορεί να είναι επιβλαβείς για την υγεία σου και να προκαλέσουν πονοκεφάλους. ερεθισμό στα μάτια, τη μύτη και το λαιμό. Ο καλύτερος τρόπος να απαλλαγείς από αυτά είναι να πάρεις έναν καθαριστή αέρα που περιέχει ένα φίλτρο άνθρακα.

 

Advertisements

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα