Μην χασετε

Σπάνε διαρκώς τα νύχια σου; Πήγαμε στο Oh My Beauty και μάθαμε τι πρέπει να κάνεις

Ψάχνοντας πώς θα διορθώσουμε την κατάσταση, ανακαλύψαμε το Oh My Beauty nails & more, που ήρθε για να δώσει άλλη πνοή στον χώρο των nail salon. Αυτό το αποδεικνύει με τις εξειδικευμένες υπηρεσίες που παρέχει και το ευχαριστημένο πλήθος κόσμου που εξυπηρετεί καθημερινά. Επισκεφθήκαμε τον χώρο στην Αλέκου Παναγούλη 60, στη Νέα Ιωνία όπου και βρίσκεται. Εκεί συναντήσαμε τη Νατάσα Χριστοδούλου, ιδιοκτήτρια του Oh My Beauty, η οποία μας εξήγησε όσα θέλαμε να μάθουμε για τα τεχνητά νύχια.

Advertisements

Τεχνητά νύχια: Μετάξι, Ακρυλικό, Gel, Acrygel

 Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να θέλετε να αποκτήσετε τεχνητά νύχια. Ίσως για κάποια κοινωνική υποχρέωση ή αν τα νύχια σας σπάνε και δυσκολεύεστε να τα μακρύνετε. Τα τεχνητά νύχια δεν προσφέρουν μόνο αισθητικό αποτέλεσμα. Υπάρχουν περιπτώσεις που εφαρμόζονται για ενίσχυση ή επιδιόρθωση τραυματισμένων νυχιών καθώς και για τη διακοπή της ονυχοφαγίας. Gel, ακρυλικό, acrygel και μετάξι είναι τα υλικά που χρησιμοποιούνται συνήθως. Ας τα δούμε όμως πιο αναλυτικά:
τεχνητά νύχια στην Νέα Ιωνία

Ακρυλικά νύχια

Στην τοποθέτηση ακρυλικού, η τεχνίτρια θα αναμίξει ένα υγρό με μια σκόνη και θα τοποθετήσει το μείγμα πάνω στα νύχια σας. Στην περίπτωση που επιθυμείτε να μακρύνετε τα φυσικά σας νύχια, η τεχνίτρια θα τοποθετήσει φόρμα και θα «χτίσει» το υλικό μέχρι το επιθυμητό μήκος. Το προϊόν σκληραίνει καθώς εκτίθεται στον αέρα. Το χαρακτηριστικό του ακρυλικού είναι η έντονη οσμή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εφαρμογής, η οποία δεν είναι επιβλαβής, υπό τον όρο ότι ο χώρος έχει καλό εξαερισμό.

Συντήρηση: Κάθε 3 εβδομάδες περίπου θα πρέπει να επισκέπτεστε το nail salon για να κάνετε συντήρηση ακρυλικού στα νύχια σας. Η τεχνίτρια θα κοντύνει και θα φρεσκάρει το σχήμα των νυχιών σας. Στη συνέχεια, θα αφαιρέσει το υλικό που περισσεύει και θα συμπληρώσει την κενή περιοχή μεταξύ του νυχιού σας και του υπάρχοντος ακρυλικού νυχιού.

Αφαίρεση: Όταν αποφασίσετε να κάνετε αφαίρεση ακρυλικού από τα νύχια σας, ο nail artist σας θα τα αφαιρέσει αρκετά εύκολα. Απαιτείται μόνο η χρήση λίμας και αφού βυθίσετε τα χέρια σας σε καθαρό ασετόν για 15 λεπτά.

τεχνητά νύχια μωβ

Νύχια Gel

Σε αντίθεση με τα προϊόντα του παρελθόντος, τα σημερινά gel έχουν παρόμοια υφή με το ημιμόνιμο βερνίκι νυχιών. Η τοποθέτηση gel γίνεται πάνω στα φυσικά σας νύχια ή σε φόρμες νυχιών για επέκταση του μήκους, όπως και το ακρυλικό. Αφού η τεχνίτρια των νυχιών εφαρμόσει κάθε στρώση, πρέπει να πολυμεριστεί το υλικό. Τοποθετείτε τα νύχια σας κάτω από λάμπα με υπεριώδη UV ακτινοβολία για περίπου ενάμιση με δύο λεπτά, ώστε να σκληρύνετε το προϊόν. Σε αντίθεση με το ακρυλικό δεν υπάρχει οσμή κατά τη διαδικασία εφαρμογής. Μπορεί όμως να νιώσετε αίσθημα καψίματος κατά τη διάρκεια του πολυμερισμού, για περίπου 5-7 δευτερόλεπτα.

Συντήρηση: Και πάλι στις 3 εβδομάδες περίπου θα πρέπει να κάνετε συντήρηση gel. Η διαδικασία συντήρησης είναι σχεδόν ίδια για όλα τα υλικά. Λιμάρουμε τα νύχια για σχήμα και μήκος, «κατεβάζουμε» το υλικό και ξαναγεμίζουμε το κενό.

Αφαίρεση: Για την αφαίρεση gel από τα νύχια, η nail artist θα χρησιμοποιήσει τροχό ώστε να φύγει το περισσότερο υλικό και μετά θα ολοκληρώσει με λίμα.

τεχνητά νύχια με ακρυλικό

Νύχια Acrygel

Πρόκειται για συνδυασμό δύο υλικών, ακρυλικού και gel. Έχει μορφή πλαστελίνης, την οποία η τεχνίτρια θα πλάσει πάνω στα νύχια σας με πινέλο και υγρό cleaner. Δίνουμε και πάλι όποιο σχήμα και μήκος επιθυμείτε, είτε για φυσική ενίσχυση είτε για επέκταση νυχιών με φόρμα. Στα θετικά του είναι ότι δεν μυρίζει όπως το ακρυλικό και δεν καίει όπως το gel. Στα αρνητικά του είναι ότι ίσως να μην έχει την ίδια αντοχή με τα άλλα δύο υλικά.

Συντήρηση: Για την συντήρηση acrygel θα ακολουθήσουμε και πάλι τα ίδια βήματα, με χρήση τροχού και λίμας.

Advertisements

Αφαίρεση: Για την αφαίρεση acrygel, η nail artist θα χρησιμοποιήσει τροχό ώστε να φύγει το περισσότερο υλικό και μετά θα ολοκληρώσει με λίμα, όπως και στο gel.

Νύχια με μετάξι

Είναι η λιγότερο διαδεδομένη μέθοδος για τεχνητά νύχια, παρόλο που το υλικό έχει εξελιχθεί σαν μορφή και πλέον υπάρχει σε πυκνή ή αραιή ύφανση (Xberglass). Η εφαρμογή του γίνεται συνδυαστικά με gel. Επάνω στα φυσικά νύχια τοποθετείται ένα πολύ λεπτό κομμάτι ινών μεταξιού, κόβουμε στο μήκος που θέλουμε και από πάνω μπαίνει gel. Πολυμερίζουμε σε λάμπα UV και επαναλαμβάνουμε αν χρειαστεί. Συντήρηση χρειάζεται στις 3 με 4 εβδομάδες. Το υλικό θα αφαιρεθεί εντελώς από έμπειρη τεχνίτρια και θα τοποθετηθεί εκ νέου.

Oh My Beauty nails & more
Αλέκου Παναγούλη 60, Νέα Ιωνία
Τηλ: 210 2752405
www.ohmybeauty.gr
Facebook Page: Oh My Beauty

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα