Μην χασετε

Σκάνε συνέχεια τα χείλη σας; Αυτοί είναι οι τέσσερις βασικές αιτίες που συμβαίνει

Το σενάριο το έχουμε ξαναδεί: μόλις αλλάζει ο καιρός τα χείλη σκάνε, πονούν, ξεφλουδίζουν, είναι ξηρά, το κραγιόν δεν στρώνει με τίποτα και μερικές φορές μοιάζουν σαν να έχετε κάποια μεταδοτική ασθένεια… εντάξει ίσως υπερβάλλουμε λίγο με αυτό το τελευταίο, αλλά τα σκασμένα χείλη είναι άσχημα τόσο στην αίσθηση όσο και στην όψη.

Advertisements

Ένα ενυδατικό lip balm με πλούσια υφή είναι συνήθως η πρώτη και καλύτερη λύση που σας έρχεται στο μυαλό. Για να τα επαναφέρετε όμως, πολλές φορές το lip balm δεν αρκεί γιατί πολύ απλά, το σκάσιμο δεν οφείλεται στους ίδιους λόγους σε όλες τις περιπτώσεις. Αλλεργίες της εποχής, αφυδάτωση, κρύωμα, όλα έχουν ως αποτέλεσμα τα σκασμένα χείλη, αλλά δεν έχουν όλα τα ίδια ακριβώς «συμπτώματα».

Ανακαλύψτε παρακάτω γιατί έχουν σκάσει τα δικά σας χείλη και αποφασίστε ποιο θα είναι το σχέδιο δράσης σας.

Τέσσερις αιτίες για σκασμένα χείλη

Τα χείλη: σκασμένα σε όλη τους την επιφάνεια με βαθιές πληγές.

Ο λόγος: πολύ πιθανόν να περάσατε κάποιο κρύωμα πρόσφατα ή να έχετε αφυδατωθεί. Η λύση για εσάς είναι βαζελίνη και πολύ, πολύ, ΠΟΛΥ νερό ή τσάι.

Τα χείλη: είναι σκασμένα στο περίγραμμά τους και ξεφλουδίζουν.

Ο λόγος: έχουν σκάσει λόγω καιρού. Είναι το γνωστό, επίπονο σκάσιμο και για να το φτιάξετε χρειάζεστε βιταμίνη C, πολύ βαζελίνη και απαραιτήτως να σταματήσετε να τα γλύφετε.

Τα χείλη: Ξεφλουδίζουν σε μεγάλα κομμάτια και γεμίζουν πληγές.

Ο λόγος: μπορεί να φταίει ο καιρός, μπορεί όμως και να είναι κάποια αλλεργία στο κραγιόν σας. Ξεκινήστε προσπαθώντας να αποφύγετε το κραγιόν και ανταλλάξτε το με ένα ενυδατικό balm. Αν φτιάξουν τότε πρέπει να στραφείτε σε κραγιόν φαρμακείου.

Advertisements

Τα χείλη: σκασμένα στις γωνίες μόνο.

Ο λόγος: σας λείπουν βιταμίνες και συγκεκριμένα σίδηρος. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με πράσινα λαχανικά και κρέας (ή φακές αν είστε vegetarian) και βάζετε λίγη βαζελίνη για να μην σας πονούν στις άκρες ώσπου να φτιάξουν.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα