Μην χασετε

Σε διαθεσιμότητα νοσοκόμα που «κοκορευόταν» στα social media ότι δεν φοράει μάσκα

Μια νοσοκόμα από το Όρεγκον των ΗΠΑ τέθηκε σε υποχρεωτική άδεια από τη διοίκηση του νοσοκομείου που εργάζεται, επειδή δημοσίευσε ένα βίντεο στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok, όπου έλεγε ότι δεν τηρεί ούτε τα βασικά μέτρα πρόληψης κατά της νόσου COVID-19.

Η ανάρτηση (που έχει διαγραφεί από τον χρήστη @Loveiskind05) έδειχνε τη νοσοκόμα να φοράει την στολή εργασίας της και στηθοσκόπιο, με τη λεζάντα “Όταν οι συνάδελφοί μου ανακαλύψουν ότι ταξιδεύω ακόμα, δεν φοράω μάσκα όταν βγαίνω και αφήνω τα παιδιά μου να παίζουν χωρίς προστασία με άλλα παιδιά”.

Advertisements

Κάποιοι χρήστες προφανώς αναγνώρισαν τη νοσοκόμα και στη συνέχεια ειδοποίησαν τη διοίκηση του νοσοκομείου, Salem Health.

Με μια σχετική δημοσίευση στο Facebook το Σάββατο, το νοσοκομείο ευχαρίστησε τα μέλη της κοινότητας για την επικοινωνία και ανακοίνωσε ότι η νοσοκόμα είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα εν αναμονή έρευνας:

Η διοίκηση του Salem Health δεν αποκάλυψε το όνομά της.

“Χθες, μια νοσοκόμα που εργάζεται στο Salem Health δημοσίευσε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έδειχνε υπεροπτική αδιαφορία για τη σοβαρότητα αυτής της πανδημίας και την αδιαφορία της για τη φυσική απόσταση και την χρήση μάσκας εκτός εργασίας”, έγραψε το νοσοκομείο.

“Το Salem Health πιστεύει ότι όλοι πρέπει να τηρήσουμε τον ρόλο μας για να προστατεύσουμε τους ευάλωτους και να σταματήσουμε την ταχεία εξάπλωση της νόσου COVID-19. Αυτό περιλαμβάνει την προϋπόθεση ότι το προσωπικό, οι ασθενείς και οι επισκέπτες ακολουθούν τις οδηγίες από το CDC και άλλους επίσημους φορείς σχετικά με τη χρήση μάσκας και την κοινωνική απόσταση. Η πανδημία COVID-19 είναι σοβαρή και απαιτεί σοβαρή αντίδραση. Και στο Salem Health παίρνουμε πολύ σοβαρά την προσέγγισή μας για την COVID-19″.

Οι περισσότεροι πολίτες στα σχόλια της ανάρτησης επικρότησαν την απόφαση του νοσοκομείου για το πειθαρχικό παράπτωμα της νοσοκόμας, αλλά πολλοί απόρησαν που δεν την απέλυσαν επί τόπου.

Advertisements

Πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα