Μην χασετε

Σεφ αποκαλύπτουν τα μυστικά τους για τέλειο γουακαμόλε

Το γουακαμόλε είναι από τα πιο νόστιμα και αγαπητά ντιπ, που μπορείς πολύ εύκολα να φτιάξεις μόνος σου στο σπίτι. Για να πετύχεις το τέλειο γουακαμόλε, σαν και αυτό που σερβίρουν στα εστιατόρια, ακολούθησε τις συμβουλές των παρακάτω σεφ.

Advertisements

1. Alex Stupak, σεφ στο Empellón στη Νέα Υόρκη
«Το μυστικό είναι να μην λιώνεις τελείως το αβοκάντο», λέει. Όπως αποκάλυψε, λιώνει το αβοκάντο σπρώχνοντάς το στην άκρης μιας σχάρας σαν και αυτή που συνήθως χρησιμοποιούμε για να κρυώσουμε τα μπισκότα.

2. Justin Bazdarich, σεφ στο Oxomoco στη Νέα Υόρκη
Όπως αποκάλυψε το μυστικό του είναι ότι πολτοποιεί στο μπλέντερ πιπεριά τσίλι, κρεμμύδι, χυμό λάιμ και αλάτι και στη συνέχεια προσθέτει το μίγμα αυτό στα λιωμένα αβοκάντο.

3. Matthew La Rue, σεφ στο Taqueria Diana στο Μπρούκλιν
«Ρίξε χυμό λάιμ στα αβοκάντο με το που τα κόψεις, για να επιβραδύνεις τη διαδικασία της οξείδωσης. Ο χυμός λάιμ θα χαρίσει επίσης μια πιο δροσερή γεύση στο γουακαμόλε», λέει.

4. Julian Rodarte, σεφ στο Beto & Son στο Τέξας
«Για να φτιάξεις το τέλειο γουακαμόλε, χρησιμοποίησε χυμό πορτοκαλιού και λάιμ», λέει. «Η γλυκύτητα του χυμού πορτοκάλι εξισορροπεί την πικρή γεύση του λάιμ, δημιουργώντας την τέλεια τροπική γεύση», εξηγεί. Προτείνει επίσης να προσθέσουμε και λίγες σταγόνες σουσαμέλαιο στο γουακαμόλε για να ενισχύσουμε τη γεύση του αβοκάντο.

5. Chase Devitt, σεφ στο BriDer στο Κολοράντο
«Χρησιμοποίησε έναν αβγοδάρτη για να λιώσεις το αβοκάντο», προτείνει.

6. Katy Smith, σεφ στο Puesto στο Σαν Ντιέγκο
Η συνταγή της για γουακαμόλε περιέχει μη παραδοσιακά συστατικά, όπως ζαχαρωμένα καρύδια και ρόδι, που χαρίζουν υπέροχη γεύση στο πιάτο.

Πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα