Μην χασετε

Σαλόνι σε γκρι χρώμα: Σχεδιαστικές συμβουλές και παραλλαγές συνδυασμών με άλλες αποχρώσεις

Όχι πολύ καιρό πριν, το γκρίζο χρώμα είχε συνδεθεί με την καθημερινή ζωή, την απροσεξία και την απείθεια. Αυτοί οι καιροί είναι μακρυά στο παρελθόν και στη σημερινή σκιά της μόδας χρησιμοποιείται ενεργά από γνωστούς σχεδιαστές, δημιουργώντας είδη πολυτελείας υψηλού επιπέδου. Σήμερα, το γκρι χρώμα είναι στη μόδα, και δίνοντας προσοχή σε αυτό σημαίνει να είναι γνωστό ως ένα κομψό πρόσωπο με μια εξαιρετική γεύση.

Πλεονεκτήματα του γκρι στο εσωτερικό

Η ουδετερότητα του χρώματος σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το γκρι ως τον βασικό τόνο, προσθέτοντας οποιεσδήποτε φωτεινές αντιθέσεις στις προτιμήσεις σας. Η διακριτικότητα του επιτρέπει όχι μόνο να πειραματίζεται στο στυλ του εκλεκτικισμού, αλλά και να είναι κατάλληλος για έναν πιο αρμονικό συνδυασμό διαφορετικών παλετών. Οι ανεμιστήρες ψυχρών χρωμάτων μπορούν να χρησιμοποιήσουν διαφορετικά στυλ: για παράδειγμα, ο μινιμαλισμός, σε μοντέρνα σπίτια υψηλής τεχνολογίας ή στη σοφίτα ενσωματώνονται τέλεια ακριβώς λόγω του γκρίζου χρώματος.

Αυτός ο τόνος ανταποκρίνεται απόλυτα στο καθήκον της αρμονικής συγχώνευσης ακόμη και ασυμβίβαστων χρωμάτων, ενεργώντας ως εξουδετερωτής. Επίσης, δεν μπορείτε να αγνοήσετε ότι το χρώμα μπορεί να έχει ελαφρύ ή σκούρο τόνο με διαφορετικές αποχρώσεις.

Για τη σημείωση. Σε συνδυασμό με ένα επιπλέον χρώμα, είναι σε θέση να εκφράσει τον εαυτό του, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη διάθεση.Ανάλογα με το χρώμα που συνδυάζετε, το γκρι μπορεί να δώσει στο σαλόνι ζεστή ή κρύα ατμόσφαιρα.

Advertisements

Συμβουλή. Το γκρι χρώμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για το φινίρισμα των τοίχων ή του δαπέδου. Τα στοιχεία επίπλων αυτής της σκιάς διακρίνονται από την ευγένεια και την πρακτικότητα. Αξίζει επίσης να προσέξετε τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και τα αξεσουάρ: η κομψότητα του μετάλλου θα διακοσμήσει οποιοδήποτε εσωτερικό του καθιστικού.

Χαρακτηριστικά της εφαρμογής

Όταν αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε το γκρι χρώμα, πρέπει να εξετάσετε ορισμένα χαρακτηριστικά. Οι έμπειροι σχεδιαστές έχουν αποκαλύψει αρκετούς κανόνες, συμμόρφωσης με τους οποίους θα αποκαλύψει το πλήρες δυναμικό αυτού του πολύπλευρου χρωματικού σχεδίου. Η επιλογή της σκιάς πρέπει πρώτα απ ‘όλα να βασίζεται στην περιοχή του καθιστικού. Όσο μικρότερο είναι το δωμάτιο, τόσο πιο ελαφρύ θα είναι. Μόνο ευρύχωρα δωμάτια μπορούν να αντέξουν ένα σκούρο γκρι χρώμα ως βάση. Τα φωτεινά χρώματα ενός μικρού καθιστικού πρέπει να παίζονται ικανοποιητικά, δημιουργώντας έναν τόμο. Για παράδειγμα, η οροφή είναι ελαφρώς πιο ελαφριά και τα προεξέχοντα μέρη, αντίθετα, σκουραίνουν σε σχέση με τον τόνο βάσης. Μια τέτοια υποδοχή θα επεκτείνει οπτικά το σαλόνι, δημιουργώντας έναν επιπλέον όγκο.

Όταν σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε το γκρι στο μέγιστο, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιούνται πολλές αποχρώσεις. Παρά την φαινομενική φτώχεια των χρωμάτων, η παλέτα τόνων μπορεί να εκπλήξει με την ποικιλομορφία της.

Συμβουλή. Σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να επιλέξετε έπιπλα και τοίχους με την ίδια σκιά. Είναι καλύτερα να δούμε το δέντρο: σε γκρίζο φόντο θα είναι ενδιαφέρον να μοιάζει με ένα ελαφρύ δέντρο, και πολύ σκοτεινό. Σε σπάνιες περιπτώσεις, όταν το σαλόνι είναι μικρό και πρέπει να κρύψετε το μέγεθος των επίπλων, μπορείτε να επιλέξετε τις ίδιες αποχρώσεις.

Advertisements

Φωτεινά αξεσουάρ θα σας βοηθήσουν να αναζωογονήσετε το εσωτερικό. Τα διακοσμητικά στοιχεία επιλέγονται σύμφωνα με το επιλεγμένο στυλ: αγάλματα για τα κλασικά, επιλέγονται πολύχρωμες αφίσες για μοντέρνους εσωτερικούς χώρους. Οι εικόνες σε κορνίζες και βάζα στο πάτωμα φαίνονται αρμονικά σχεδόν σε κάθε σαλόνι. Εάν η επιλογή έπεσε στο μονόχρωμο εσωτερικό του σαλονιού, ο πολυέλαιος φωτισμός είναι αναγκαστικά χρησιμοποιούμενος, που θα δώσει στον χώρο μια ενδιαφέρουσα εμφάνιση.

Με τη βοήθεια του γκρι χρώματος, μπορείτε να διορθώσετε κάποιες ελλείψεις.Εάν η περιοχή είναι μεγάλη, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε κρύες αποχρώσεις του γκρι. Με ένα μικρό πλάνο, αξίζει να δίνετε προσοχή σε ζεστούς, πιο έντονους τόνους.

Συνδυασμός με άλλα χρώματα

Εάν δεν είστε ένθερμος υποστηρικτής του γκρι χρώματος, σίγουρα θα σκεφτείτε τη συμβατότητα αυτού του χρώματος με άλλα χρώματα. Με αυτό δεν θα υπάρξουν προβλήματα, καθώς η συγχώνευση μπορεί να μεταμορφώσει τον κρύο τόνο, κάνοντας το σαλόνι απίστευτα φωτεινό ή ζεστό. Το γκρίζο-λευκό εσωτερικό του σαλονιού θεωρείται μονόχρωμο και για τη βόρεια πλευρά μπορεί να φανεί αρκετά κρύο. Εάν ένας τέτοιος συνδυασμός δεν είναι μια εφαρμογή του σκανδιναβικού στυλ, είναι καλύτερο να δοκιμάσετε πιο ζεστές αποχρώσεις αντί για χιονάτες: κρέμ, γαλακτώδες, κρεμώδη.

Το μπλε-γκρι δίδυμο φαίνεται πιο πλεονεκτικά στη νότια πλευρά. Το δωμάτιο είναι ελαφρύ και ευάερο. Δεν είναι λιγότερο ενδιαφέροντα συνδυασμοί γκρι με τυρκουάζ ή μπλε.

Το γκρίζο-ιώδες, η λιλά ή η λεβάντα διαφέρουν με τη φινέτσα, είναι ένα σημάδι γεύσης. Όσο πιο ευρύχωρο είναι το σαλόνι, τόσο πιο λεβάντα μπορεί να προστεθεί στον βασικό τόνο. Σε ένα μικρό δωμάτιο είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ελαφρύτερα χρώματα.

Advertisements

Το γκρίζο-κίτρινο εσωτερικό θεωρείται ένα από τα πιο λαμπρά. Ως εκ τούτου χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες ως προφορά. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο πράσινο με τη μορφή φυτών εσωτερικού χώρου.

Το γκρίζο-κόκκινο σαλόνι δεν είναι πολύ δημοφιλές, διότι με αυτόν τον συνδυασμό θα πρέπει να εργαστείτε πολύ προσεκτικά. Το κόκκινο χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες, συνήθως σε διακοσμητικά στοιχεία. Ο μαλακότερος συνδυασμός είναι γκρι-ροζ, ο οποίος ταιριάζει απόλυτα στο γκρι.

Ο γκρίζο-μπεζ συνδυασμός θεωρείται ο πιο φιλόξενος. Χάρη στη ζεστασιά του μπεζ, το σαλόνι θα γίνει άνετο, ευρύχωρο και απαλό. Αν θέλετε να σκιάσετε παστέλ χρώματα, μπορείτε να προσθέσετε λίγο καφέ ξύλο.

Συμβουλή. Με συνδυασμό διαφορετικών αποχρώσεων, αξίζει να χρησιμοποιηθούν αποδεδειγμένοι συνδυασμοί, καθώς οι «αρχάριοι» μπορούν να χαλάσουν ολόκληρη την εικόνα ως σύνολο. Τα φωτεινά χρώματα είναι καλύτερα να προσθέσετε όχι περισσότερο από δύο τόνους σε μικρές αναλογίες.

Αρκέτα όμως σας κουράσαμε με λόγια…ασ αφήσουμε τις εικόνες να μας πουν τα υπόλοιπα.

 

 

 

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα