Μην χασετε

Σήμερα απολαμβάνουμε το πιο νόστιμο ιταλικό ριζότο

Πολλοί φοβούνται να φτιάξουν ριζότο γιατί πιστεύουν πως απαιτεί χρόνο. Όμως εάν ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή δε θα δυσκολευτείτε καθόλου.

 

Υλικά

  • 3/4 ποτηριού ρύζι
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 πράσο
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • Λίγο τριμμένο τυρί
  • 1 λίτρο ζεστό νερό μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει ένα ζωμό κοτόπουλου

 

Advertisements

Διαδικασία

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε τα λαχανικά για 3 λεπτά.

Ρίχνουμε το ρύζι το τηγάνι ανακατεύοντας συνέχεια για 4 λεπτά.Όταν τα υγρά εξατμιστούν σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

 

Advertisements

Αφού εξατμιστούν πάλι τα υγρά αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό κοτόπουλου.

Ανακατεύουμε συνεχώς προσέχοντας μην κολλήσει το ρύζι για 15 περίπου λεπτά.

Μόλις διαπιστώσουμε πως το ρύζι έχει βράσει το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το τριμμένο τυρί ανακατεύοντας σιγά.

 

Πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα