Μην χασετε

Ρόδος: «Άνθρωποι» πέταξαν σε άσχημη κατάσταση σκυλίτσα σε κάδο σκουπιδιών για να πεθάνει

Aλλη μια θλιβερή ιστορία διαβάζουμε στη σελίδα της Αδέσποτης Παρέας Ρόδου, Stray Gang Animal Rescue Rhodes https://www.facebook.com/StrayGang/, η οποία μας φέρνει λύπη και αγανάκτηση μαζί για το πόσο άκαρδοι μπορεί να είναι κάποιοι με τα ζώα.

Advertisements

Αυτές τις μέρες οι εθελοντές του σωματείου Αδέσποτης Παρέας Ρόδου δέχτηκαν ένα τηλεφώνημα για μια σκυλίτσα, κυνηγοσκυλίτσα, που κάποιος πέταξε σε έναν κάδο σκουπιδιών. Μόλις πήγαν εκεί αντίκρυσαν ένα ζώο σε άθλια κατάσταση. Αδύναμο, εξαντλημένο, να μην έχει καθόλου δυνάμεις. Φοβικό όσο δεν παίρνει, δεν εμπιστευόταν καθόλου τους εθελοντές που ήθελαν να το σώσουν. Απολύτως λογικό. Ποιος ξέρει τι είχε περάσει…

Τελικά, μετά από λίγες προσπάθειες, κατάφεραν να το πιάσουν. Ηρεμεί και αφήνεται στα χέρια τους. Πέφτει με τα μούτρα στο φαγητό, στο νερό. Πόσο καιρό έχει να φάει; Πόσο καιρό έχει να πιεί νερό; Άγνωστο. Πόσοι το είδαν και το προσπέρασαν; Άγνωστο και αυτό.

Την ονόμασαν Πίστη. Η Πίστη μεταφέρεται στον κτηνίατρο για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις και να δουν τι ακριβώς έχει. Πολύ πιο λίγο από τα κιλά που έπρεπε να είναι, στα 10 περίπου χρόνια, χωρίς φυσικά μικροτσίπ. Πόσες γέννες την έχουν βάλει να κάνει; 10 χρόνια μαζί τους. Και τώρα δεν είναι πια “χρήσιμη” για αυτούς. Δεν είναι πια “καλό εργαλείο”. Δυστυχώς έτσι αποκαλούν οι περισσότεροι κυνηγοί τα κυνηγόσκυλα. Και όταν δεν τους κάνουν πια, τα πετάνε. Τόσο απλά. Κάθε μέρα το βλέπουμε αυτό. Σε όλη την Ελλάδα.

Η όμορφη Πίστη ζητάει μια δεύτερη ευκαιρία. Να βρει ένα σπίτι που δεν θα την έχει “εργαλείο” αλλά που θα την αγαπάει και φροντίζει σαν ισότιμο μέλος του σπιτιού.

Όποιος λοιπόν ενδιαφέρεται να δώσει σε αυτή την ταλαιπωρημένη σκυλίτσα μια ζεστή αγκαλιά ας μιλήσει με τους ανθρώπους του Stray Gang Animal Rescue Rhodes- Αδέσποτη Παρέα Ρόδου https://www.facebook.com/StrayGang/

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Advertisements

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα