Μην χασετε

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 21χρονου Ραφαήλ: «Είδα τ’ άλλα τα παιδιά στο νοσοκομείο, το δικό μου δεν το έβλεπα»

Ανείπωτος ο πόνος των γονιών του συνοριοφύλακα από τη Σάμο, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο μόλις στα 21 του χρόνια.

Advertisements

 

“Είναι ένας μεγάλος σταυρός και μια μεγάλη δοκιμασία. Αλλά αυτό ήθελε ο Θεός, αυτό έγινε. Πιστεύω ότι είναι ένας άγγελος.”

“Ήταν μια παρέα τα παιδιά σε μια παραλία και έπαιζαν UNO, καθόντουσαν και έπιναν καφέ και φεύγοντας ξέφυγαν από την πορεία τους. Χτύπησαν σε δύο άλλα αυτοκίνητα και σκοτώθηκε το παιδί μου.”

“Ο γιος μου καθόταν πίσω δεξιά. Ο ένας είναι ο κολλητός του ο οποίος είναι στο νοσοκομείο ακόμα έχει σπάσει τα πλευρά του κι έχει και κάποια άλλα προβλήματα. Η κοπέλα ήταν στην εντατική αλλά σήμερα να την βγάλανε. Είναι κάπως καλύτερα κι αυτή.”

Τη μέρα του δυστυχήματος, ο τραγικός πατέρας, ο οποίος είναι και πρόεδρος της κοινότητας Βαθέος, δέχτηκε κλήση για τροχαίο στις 2.20 τα ξημερώματα από την Πυροσβεστική χωρίς όμως να του πουν πως πρόκειται για τον γιο του.

“Όταν πήγαμε στο νοσοκομείο με τη γυναίκα μου, είδα μια κατάσταση τραγική. Είδα τ’ άλλα τα παιδιά που ήταν στο νοσοκομείο. Το δικό μου το παιδί δεν το έβλεπα πουθενά και δεν μου έλεγε κανείς πού ήταν. Όταν μίλησα με τον οδηγό του ΕΚΑΒ και δεν μου απάντησε κατάλαβα ότι δεν είναι καλά τα πράγματα. Και μετά από 1 ώρα ήρθε ο γιατρός και μου ανακοίνωσε τα δυσάρεστα.”

Ο νεαρός Ραφαήλ εργαζόταν τους τελευταίους μήνες ως συνοριακός φύλακας. Ήταν εθελοντής πυροσβέστης και βρισκόταν πάντα στην πρώτη γραμμή βοήθειας.

Παλικάρι από τα λίγα, η ψυχούλα του το έλεγε. Εθελοντής πυροσβέστης από πάρα πολύ νεαρή ηλικία. Εγώ τυγχάνει να είμαι πυροσβέστης, έχουμε δουλέψει πάρα πολλές στο βουνό μαζί. Πάντα μπροστά ήταν, πάντα πρόθυμος. Πάντα χαμογελαστός, πάντα ήθελε να βοηθάει. Ποτέ δεν έφερνε αντίρρηση.”

 

Advertisements

Πριν από 6 μήνες, ο Ραφαήλ θρηνούσε την απώλεια του καρδιακού του φίλου, ο οποίος τον περασμένο Αύγουστο σκοτώθηκε σε τροχαίο στην ίδια στροφή.

“Το οξύμωρο όμως, της κατάστασης είναι ότι στο σημείο που έγινε το ατύχημα με το παιδί μου, στα 50 μέτρα, είχε σκοτωθεί ο κολλητός του φίλος πριν 6 μήνες.”

Στη συγκεκριμένη στροφή, έχουν σημειωθεί αρκετά δυστυχήματα στο παρελθόν ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.

 

 

Πηγή: thetoc.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα