Μην χασετε

Ραγάδες: Πόσο βοηθούν τα ειδικά έλαια στην καταπολέμηση τους

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: Είτε κάποια στιγμή είχες κάποια έντονη αυξομείωση στο βάρος σου, είτε ψήλωσες απότομα σαν έφηβη, είτε έφερες στον κόσμο ένα παιδί, το να έχεις ραγάδες είναι Α-Π-Ο-Λ-Υ-Τ-Α φυσιολογικό.

Advertisements

 

Τώρα το ότι κάτι είναι φυσιολογικό, δεν σημαίνει ότι θες να το έχεις κιόλας. Αν ψάχνεις λοιπόν “πώς να καταπολεμήσω τις ραγάδες” σίγουρα θα έχεις πέσει πάνω σε πολλές -άκρως πειστικές- μαρτυρίες γυναικών που τις έχουν εξαφανίσει απλά χρησιμοποιώντας κάποιο “μαγικό” έλαιο. Τι ισχύει τελικά;

 

Πώς να καταπολεμήσω τις ραγάδες; Αξίζει να αγοράσω κάποιο ειδικό έλαιο;

The bad news

Δυστυχώς όλες αυτές οι κρέμες και τα έλαια δεν πρόκειται να εξαφανίσουν τις ραγάδες σου. Ακόμα και το microblading και το laser δεν είναι ικανά να τις καταπολεμήσουν πλήρως. Αφού λοιπόν η θεραπεία στο 100% είναι αδύνατη, τι μας μένει; Η πρόληψη…

 

The good news

…και αυτή, δυστυχώς ή ευτυχώς, είναι τα καλά νέα. Όταν το δέρμα τεντώνεται εξαιτίας της απότομης αύξησης του βάρους ή του ύψους, οι ελαστικές ίνες του χάνουν την ικανότητά τους να επανέρχονται και έτσι δημιουργούνται ραγάδες. Φαντάσου τι συμβαίνει όταν φουσκώνεις και ξεφουσκώνεις ένα μπαλόνι απότομα: Το ίδιο “ξεχείλωμα” συμβαίνει και στην επιδερμίδα.

Αυτός είναι ο λόγος που η καλή ενυδάτωση της επιδερμίδας με ένα έλαιο ή μια κρέμα μπορεί να βοηθήσει σημαντικά. Όσο πιο εύκαμπτη είναι η επιδερμίδα, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να δημιουργηθούν ραγάδες. Τα ειδικά έλαια μπορούν να ενισχύσουν τον επιδερμικό φραγμό, διατηρώντας υψηλά τα επίπεδα της ενυδάτωσης.

Με άλλα λόγια, μπορεί τα διάφορα ειδικά έλαια να μην καταπολεμούν τις ραγάδες, αλλά μπορούν να τις προλάβουν και να βελτιώσουν τη συνολική υγεία της επιδερμίδας.

Advertisements

Προσοχή! Σε περίπτωση, που θέλεις να χρησιμοποιήσεις ένα τέτοιο προϊόν όσο είσαι έγκυος, δες πολύ προσεκτικά τα συστατικά του για να βεβαιωθείς ότι δεν περιέχει ρετινόλη, η οποία απαγορεύεται κατά την κύηση.

 

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα