Μην χασετε

Ρίκα Διαλυνά: Εξομολογείται τις δύσκολες στιγμές που πέρασε, όταν παραλίγο να χάσει το μάτι της!

Όλα όσα είπε η γνωστή ηθοποιός…

Η Ρίκα Διαλυνά προχώρησε μια εκ βαθέων εξομολόγηση στο περιοδικό “Λοιπόν” και τη Ρενέ Σαραντινού, όπου αποκάλυψε μεταξύ άλλων πώς παραλίγο να χάσει το ένα της μάτι.

Πώς έγινε η γνωριμία σας;

Μου έδωσε μία κάρτα με το τηλέφωνο του. Βρέθηκα στο νοσοκομείο, γιατί δεν ξέρω, δεν βρήκαν ποτέ τι είχα, ήταν ψυχολογικό. Πέρασε πολύς καιρός, έφυγα, δεν τον ξαναείδα, κράτησα όμως την κάρτα, την είχα βάλει μέσα σ’ ένα βιβλίο. Είχα πάθει μια νευρική διαταραχή στο στομάχι, αυτά τα ψυχοσωματικά, είχα αδυνατίσει και πάρα πολύ. Πήγα στον «Ευαγγελισμό», ήμουν εκεί 15 ημέρες και δεν μπορούσαν να μου βρουν τίποτα. Δεν το είχα πει σε κανέναν. Είχα πάρει βιβλία και διάβαζα. Ο γιατρός με είχε ρωτήσει μήπως ήθελα κάποια άδεια για να βγω λίγο έξω και του είπα ότι δεν θέλω, γιατί δεν έχω να κάνω κάτι. Όπως ξεφύλλιζα το βιβλίο, έπεσε η κάρτα του Νίκου και είπα: «Δεν τον παίρνω να δω αν έχει πάει στο «Πόρτο Ύδρα», να δω τι γίνεται με το σπίτι;».

Advertisements

Εγώ ποτέ δεν παίρνω τηλέφωνο. Χάρηκε που του τηλεφώνησα και μου είπε να πάμε να φάμε μεσημεριανό. Έψαχνα μετά το γιατρό να μου δώσει την άδεια να βγω έξω. Είπα: «Εντάξει» και συναντηθήκαμε. Δεν ήξερε ποια ήμουν, γιατί ζούσε στο Λονδίνο και με ρώτησε πού μένω, να με πάει. Του απάντησα στον «Ευαγγελισμό». Μου είπε: «Είμαστε γείτονες και δεν σας είχα δει ποτέ μου;». Δεν κατάλαβε ότι του έλεγα να με πάει στο νοσοκομείο και με ρώτησε: «Σε ποιον αριθμό να σας αφήσω;» Με κοίταξε καλά-καλά και με ρώτησε: «Είστε νοσοκόμα;», του είπα: «Ούτε γιατρός ούτε νοσοκόμα είμαι, μια ταλαίπωρη ασθενής.

Μετά το ραντεβού σας πώς συνεχίστηκε η γνωριμία σας;

Μετά από κάποιο καιρό είχα βγει από το νοσοκομείο, μου τηλεφώνησε, μου είπε ότι θα πάει στο «Πόρτο Ύδρα» και αν ήθελα, να πάω να δω το σπίτι για να μην ταλαιπωρηθώ με το δικό μου αυτοκίνητο. Πήγαμε στα σπίτια μας, με κάλεσε μετά να πάω να παίξουμε τάβλι, για το οποίο εγώ τρελαίνομαι. Σηκώθηκε ένας τρομακτικός αέρας και γέμισαν τα μάτια μου με σκόνες, τα έτριψα κι έγιναν χάλια. Μου είπε ότι έχει ένα κολλύριο, το οποίο αν μου το βάλει, θα περάσει. Δεν είχαμε γίνει ούτε φίλοι τότε. Από τη στιγμή που μου έβαλε το κολλύριο τρελάθηκα από τους πόνους.

Πήρα έναν ξάδελφο μου οφθαλμίατρο και μου είπε να πάω επειγόντως στο ιατρείο του. Πήγαμε με τον Νίκο, ο οποίος για να φτάσει πήγαινε με 200 χιλιόμετρα ταχύτητα. Όταν είδε το μάτι μου ο γιατρός, μου είπε: «Ρίκα, πρέπει επείγοντος να χειρουργήσουμε το μάτι σου». Έγινε η επέμβαση στο μάτι άμεσα. Το μάτι μου ήταν χάλια και πήγα να μείνω με την αδελφή μου για 10 μέρες. Με πήραν τότε τηλέφωνο για μια ξένη ταινία, το «Summer Love», που θα γυριζόταν στη Μύκονο και τη Σαντορίνη, με τη Ντάριλ Χάνα. Ο σκηνοθέτης ήταν αυτός που είχε κάνει τη «Γαλάζια Λίμνη».».

Advertisements

Τι έκανες τότε;

Είπα να πάω με το… ένα μάτι. Ντύθηκα πολύ καλά, με πήγε ο ανιψιός μου και του είπα ότι είχα χτυπήσει την ίδια μέρα και όχι ότι συνέβη πριν από δέκα μέρες και ότι δεν ήξερα αν θα ξαναδώ. Ο σκηνοθέτης, όταν κάναμε τον διάλογο, μου έκρυβε το μισό πρόσωπο, για να δει πως είμαι. Μετά πέρασαν 20 μέρες, με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι επειδή έχει γίνει πρόταση στη Ράκελ Γουέλς και τη Μόνικα Βίκινς, αν πούνε όχι, τότε ο ρόλος είναι δικός μου. Είπα “μάλιστα, σιγά μην πούνε όχι”. Έτσι, το ξέχασα και μια ωραία μέρα μου είπαν ότι πήρα τον ρόλο. Με το μάτι ήταν όλα καλά.

Όταν έφτασα στη Σαντορίνη, είπα στο μακιγιέρ να προσέξει το μάτι μου, γιατί είχε μια ευαισθησία. Μου έβαλε χρυσόσκονη κι έγινε το μάτι μου όλο μαύρο. Τότε αρχίζουν να ψάχνουν τον γιατρό που μου έκανε την επέμβαση. Βρήκαν τον οφθαλμίατρο του νησιού, μετά μίλησαν και με τον γιατρό, που βρισκόταν σε ένα νησί, και τους είπε τι είχε κάνει. Κάποιες σκηνές τις έπαιζαν κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να μην φαίνεται το μάτι μου, γιατί το ένα ήταν κανονικό και το άλλο μαύρο. Αυτό το προκάλεσε το κολλύριο που μου έδωσε ο Νίκος. Θα έχανα το μάτι μου, ήταν σχεδόν χαμένο.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα