Μην χασετε

Ράφι τζακιού: 15 όμορφες ιδέες για να το φτιάξετε και να το διακοσμήσετε

Το τζάκι χωρίς ράφι για να διακοσμήσεις δεν θα έπρεπε να ονομάζεται τζάκι. Δεν χρειάζεται γνώσεις υψηλής ξυλουργικής και θα το δεις στο παρακάτω άρθρο! Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να τοποθετήσεις ράφι πάνω από το τζάκι και ακόμα περισσότεροι να το διακοσμήσεις.

Advertisements

Επιλέξαμε τις φωτογραφίες μας με γνώμονα τι είναι στη μόδα και τι είναι πιο εύκολο ή ταιριαστό να γίνει ανά περίπτωση. Το ράφι τζακιού υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπεις εσύ και οι καλεσμένοι σου τον χώρο. Ας αρχίσουμε!

Ράφι τζακιού από φυσικό ξύλο

Αυτό το ράφι τζακιού είναι κομμάτι που έχει κοπεί από κορμό διατηρώντας το φυσικό του σχήμα Πολλές φορές ένα δέντρο είναι κούφιο στο κέντρο του και αυτό είναι μισό φυσικά κομμένο. Τοποθετήθηκε κρυφή βάση στήριξης, βερνικώθηκε και βάφτηκε το μπροστινό του μέρος μαύρο.

Ξύλινο δοκάρι για ράφι

Ουσιαστικά πρόκειται για δοκάρι, μα λίγο πιο ελαφρύ από τα συνηθισμένα. Κλασσικό στυλ με κρυφή βάση στήριξης, ταιριάζει με κάθε είδος διακόσμησης!

Shabby chic διακόσμηση τζακιού

Αυτό το όμορφο ράφι-γέφυρα κάνει αντίθεση με τον τοίχο, αλλά ταυτόχρονα είναι ταιριαστό με τα αντικείμενα πάνω του. Στις άκρες του ραφιού, έχουν τοποθετηθεί πολύ σωστά βάζα που δίνουν ύψος και πλαισιώνουν τα υπόλοιπα διακοσμητικά. Πρόκειται για υπόδειγμα διακόσμησης ραφιού!

Ράφι τζακιού και πλαϊνά ράφια

Για το ράφι τζακιού χρειάζεσαι μόνο το ράφι και τα στηρίγματα. Αν βρεις κάποια λίγο μεγάλα vintage στηρίγματα, διατήρησε την φθορά τους και δώστους πάλι ζωή. Στην περίπτωση μας η τριχρωμία μεταξύ ξύλου, στηριγμάτων και πυρότουβλου, το κάνει ακόμα καλύτερο.

Τζάκι με ράφι σε σκανδιναβικό στυλ

Αν έχεις ήδη κάποιο δοκάρι ως ράφι και δεν είσαι σε θέση να αλλάξεις πολλά πράγματα, μόνη σου λύση είναι να το βάψεις πιο ανοιχτό ή πιο σκούρο. Πάλι θα δεις διαφορά και θα ευχαριστηθείς την διαδικασία, όπως και το αποτέλεσμα.

Σκούρο ράφι τζακιού

Χρειάζεσαι μια δραματική αλλαγή; Ένα ογκώδες ράφι βαμμένο μαύρο είναι τη λύση τις περισσότερες φορές. Τοποθέτησε μεγάλα στηρίγματα ραφιού που να αγκαλιάζουν το τζάκι και το έκανες πιο διαφορετικό από ποτέ!

Ράφι για τζάκι… πέρα από τα όρια!

Κάποια τζάκια έχουν την ατυχία να έχουν ράφια μόνο στην μια πλευρά του τζακιού. Για να ξεπεράσεις την δυσαρμονία, πέρνα το δοκάρι τόσο πάνω από το τζάκι, όσο και πάνω από τα ράφια. Τώρα δείχνει πολύ πιο όμορφο ως αποτέλεσμα.

Advertisements

Διακόσμηση τζακιού με μεγάλο πίνακα ζωγραφικής

Τα έργα τέχνης είναι ένα από τις καλύτερες επιλογές για την διακόσμηση του τζακιού σου. Είτε το κρεμάς είτε απλά το στηρίζεις στον τοίχο, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο αρχοντικό. Εδώ επιλέχθηκε στενό ράφι στο χρώμα του παρκέ.

Ράφι πέτρινου τζακιού

Ο διακοσμητής εδώ κρέμασε το εκτεθειμένο πόστερ πάνω από το τζάκι του, μαζί με δίδυμα βάζα και λίγα διακοσμητικά. Και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε!

Διακόσμηση τζακιού… από περιοδικό!

Ακόμα και σε ένα στενό ράφι τζακιού είναι εύκολο να προσδώσεις βάθος. Τοποθέτησε κάδρα ή φωτογραφίες σε επίπεδα: βιβλία διαφορετικών μεγεθών, τα στηρίγματα τους και ένα διακοσμητικό πιο ψηλά όπως εδώ το ψεύτικο κρανίο τύπου Far West. Δίνεις βάθος όμορφα και εύκολα!

Πασχαλινή διακόσμηση τζακιού

Φυσικά το ράφι πρέπει να διακοσμείται ανά εποχή. Η φτέρη μαρτυρά ότι πλέον το τζάκι δεν ανάβει οπότε αποτελεί φιλόξενο χώρο για αυτήν. Το καλοκαίρι μπορείς να βάλεις κάποιον πίνακα μπροστά, ξερά φύλλα το φθινόπωρο και μικρά ανθεκτικά φυτά τον χειμώνα όπως οι κάκτοι και τα παχύφυτα.

Διακόσμηση τζακιού με φυτά στο ράφι

Το ράφι του τζακιού είναι από τα καλύτερα μέρη να βάλεις φυτά και κλαδιά. Επέλεξε φυτά και τοποθέτησε τα σε διαφορετικά ύψη χωρίς να φοβάσαι την ζέστη. Τα σημεία που πρέπει να αποφεύγεις είναι αυτά που βρίσκονται αριστερά και δεξιά από το κέντρο της φωτιάς. Στο ράφι τα φυτά δεν υφίστανται ιδιαίτερη καταπόνηση ακόμα και αν ανάβεις το τζάκι κάθε μέρα.

Ράφι που ακουμπά επάνω στο τζάκι

Κάποια τζάκια χρειάζονται έξτρα φωτισμό. Έτσι και εδώ τοποθετήθηκαν αυτά τα δύο φωτιστικά εκμεταλλευόμενα τον χώρο πάνω από το ράφι και όχι πάνω στο ράφι!

Λευκή γέφυρα πάνω από το τζάκι

Επέλεξε το τι θα τοποθετήσεις στο ράφι του τζακιού, παίρνοντας έμπνευση από το υπόλοιπο σπίτι. Όπως εδώ, οι πίνακες με το ροζ και το κίτρινο, εμπνέονται από την χρωματική παλέτα του σπιτιού.

Μινιμαλιστική διακόσμηση τζακιού

Αν δεν σου αρέσει η διακόσμηση του τζακιού κράτα μινιμαλιστική στάση: λίγο πράσινο και δύο καδράκια αρκούν ως διακόσμηση και ζωντανεύουν τον χώρο!

Advertisements

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα