Μην χασετε

Πώς στολίζουν oι interior designers το σπίτι τους τις γιορτές -6 διαφορετικές ιδέες

Για κάποιους, η διακόσμηση είναι ένα μέσο να ομορφύνουν την καθημερινότητά τους στο σπίτι.

 

Για κάποιους άλλους, επάγγελμα. Ιnterior designers από όλο τον κόσμο μας δίνουν ιδέες και μας δείχνουν το δρόμο του στιλ στο σπίτι.

Μεταμορφώνουν τους εσωτερικούς του χώρους και κάνουν την ζωή μας πιο άνετη.

Advertisements

Λίγο πριν μπούμε στον γιορτινό μήνα του χρόνου και ξεκινήσουμε να μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα, ας δούμε την γιορτινή διακόσμηση ως δημιουργική διαδικασία.

Αν έχετε βαρεθεί να επαναλάμβανετε κάθε χρόνο την ίδια διακόσμηση στο σπίτι, ήρθε η στιγμή να αφεθείτε στην φαντασία των ανθρώπων που τολμούν τον πειραματισμό και μας παρασύρουν με τις πρωτότυπες ιδέες τους.

Σε άρθρο του Ηοuse Beautiful, διαβάσαμε τις προτάσεις των interior designers από όλον τον κόσμο. Προτάσεις που και οι ίδιοι εφαρμόζουν στο σπίτι τους. 

 

Advertisements

1) Το χριστουγεννιάτικο δέντρο σε ένα διαφορετικό δωμάτιο του σπιτιού: Αυτή τη σεζόν, δοκιμάστε κάτι εντελώς ξεχωριστό: το σαλόνι έχει άτυπα καθιερωθεί ως ο χώρος που παραδοσιακά φιλοξενεί το δέντρο τις γιορτές. Τι θα λέγατε, αν το δέντρο κοσμούσε αυτή τη φορά την κρεβατοκάμαρα; Ή ακόμα και το μπαλκόνι;

2) Δημιουργήστε ένα διακοσμητικό μοτίβο: Για παράδειγμα, πανομοιότυπα στεφάνια μπορούν να στολίσουν διαφορετικά σημεία του σπιτιού, δημιουργώντας ένα αρμονικό διακοσμητικό αποτέλεσμα.

3) Δεν υπάρχει περιορισμός στο χρώμα: Αν έχετε βαρεθεί το κόκκινο, το χρυσό και το ασημί, δοκιμάστε ένα εντελώς διαφορετικό χρώμα αυτή τη σεζόν. Κάπου εδώ, αξίζει να σημειωθεί ότι το μπλε είναι ένα χρώμα με κραταιά θέση στην φετινή χριστουγεννιάτικη παλέτα των χρωμάτων.

 

4) Γιρλάντες: Αν δεν θέλετε να στολίσετε δέντρο τις φετινές γιορτές, αφεθείτε στην διακοσμητική δύναμη που έχουν οι γιρλάντες. Το μίνιμαλ αισθητικό αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει, αν αποφεύγετε την υπερβολή στη διακόσμηση.

Advertisements

5) Αρώματα: Για να μοσχοβολά το σπίτι τις γιορτές, ενώστε το άρωμα της κανέλας και των εσπεριδοειδών. Η ατμόσφαιρα θα αλλάξει.

6) Οι μπάλες δεν είναι η μοναδική διακοσμητική επιλογή για τον στολισμό του δέντρου: Αν έχετε βαρεθεί τις χριστουγεννιάτικες μπάλες, διακοσμήστε το δέντρο με διαφορετικά στολίδια όπως φιόγκους, λουλούδια και κορδέλες.

 

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα