Μην χασετε

5 απλά βήματα για να οργανώσεις σωστά τη ντουλάπα σου για το καλοκαίρι

Ξεκίνησε το ξεκαθάρισμα! Έχεις πιθανότατα ήδη μαζέψει τα χαλιά από τα πατώματα του σπιτιού σου και έχεις κάνει το λεγόμενο “ανοιξιάτικο καθαρισμό”.

Advertisements

 

Παρ’ όλα αυτά, έχει έρθει η ώρα να κατεβάσεις τα καλοκαιρινά. Και όταν γίνει αυτό, είναι πολύ πιθανό να συνειδητοποίησες ότι υπάρχουν ρούχα που δε σου κάνουν, δε σου αρέσουν πια, και γενικά πως η γκαρνταρόμπα σου χρειάζεται οργάνωση και πρέπει να κάνεις χώρο για καινούργιες και ενδιαφέρουσες αλλαγές που θα ανανεώσουν το στιλ σου.

Για την τέλεια οργανωμένη ντουλάπα, λοιπόν, αρκεί να κάνεις τα εξής:

 

Κάνε ξεκαθάρισμα

Είναι πολύ λυτρωτικό να ξεφορτώνεσαι ρούχα που δεν φοράς. Με αφορμή το συμμάζεμα των χειμωνιάτικων ρούχων, κάνε και ένα ξεκαθάρισμα. Ό,τι ρούχα ότι δεν έχεις φορέσεις τα τελευταία χρόνια, δώρισέ τα ή πήγαινέ τα για ανακύκλωση.

Σωστή οργάνωση

Οργάνωσε την ντουλάπα σου με τέτοιο τρόπο ώστε να σε βολεύει όταν ετοιμάζεσαι. Για παράδειγμα, μπορείς να τοποθετήσεις τα ρούχα και τα αξεσουάρ σου με βάση το χρώμα, το είδος ή ανάλογα με το πόσο τα χρησιμοποιείς. Μια σωστά οργανωμένη γκαρνταρόμπα θα σε βοηθήσει ώστε να δημιουργείς πιο stylish σύνολα.

Τακτοποίηση παπουτσιών

Τακτοποίησε σωστά τα παπούτσια σου και αύξησε τη διάρκεια ζωής τους. Όσα δεν είναι τόσο ανθεκτικά ή αν είναι από κάποιο υλικό που δεν καθαρίζεται εύκολα, τοποθέτησέ τα σε κουτιά. Τα υπόλοιπα βάλε σε ράφια ή κάτω από τα κρεμασμένα σου ρούχα. Βάλε εφημερίδες ή χαρτιά μέσα στα παπούτσια για να μην χαλάσει το σχήμα τους.

 

Αξεσουάρ ντουλάπας

Αν έχεις λίγο χώρο στην ντουλάπα σου ή στο δωμάτιό σου, τότε ένας καλόγερος για να κρεμάς τα πιο «βαριά» ή ακριβά, που δεν θέλεις να «στριμωχτούν» μαζί με τα άλλα, είναι η τέλεια λύση.

Advertisements

Έξυπνη αποθήκευση

Στην αγορά υπάρχουν ειδικά κουτιά και ειδικές σακούλες αποθήκευσης τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να τακτοποιήσεις τα χειμωνιάτικα ρούχα σου. Μη ξεχάσεις να τοποθετήσεις ταμπέλες σε κάθε κουτί αποθήκευσης για να θυμάσαι ποια ρούχα περιέχει κάθε κουτί αποθήκευσης.

 

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα