Μην χασετε

Πώς να μετακομίσετε μαζί με τον σύντροφο σας χωρίς να “τρελαθείτε”

Η προσπάθεια να ξεπεραστεί το άγχος όταν θέλετε να μετακομίσετε μαζί με το σύντροφό σας είναι μία από αυτές τις τελετές που περνούν πολλοί από εμάς. Πρόκειται για μια μεγάλη αλλαγή που επηρεάζει πλήρως τον κόσμο μας. Πιθανότατα όλοι θα το ζήσουμε αργά ή γρήγορα. Θα καταλάβετε ότι αγχώνεστε όταν τα μικρά πράγματα που βρήκατε τόσο χαριτωμένα στο σύντροφό σας ξαφνικά γίνονται μεγάλα και σας ενοχλούν.

Θέλατε να μάθετε πώς να αντιμετωπίσετε το άγχος όταν μετακομίσετε μαζί με το σύντροφό σας; Εάν ναι, συνεχίστε να διαβάζετε!

Πώς να μετακομίσετε μαζί χωρίς άγχος

Έχετε ένα νέο σπίτι, νέους γείτονες και περπατάτε σε νέα μονοπάτια που θα σας επηρεάσουν αναπόφευκτα. Ωστόσο, μην αφήσετε το άγχος σας να σας καταβάλει. Είναι σημαντικό να βλέπετε πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Επίσης, φροντίστε να λάβετε ορισμένα μέτρα για να βεβαιωθείτε ότι παραμένει μια ισορροπημένη και ευχάριστη διαδικασία.

Η ηρεμία και η θετική σας ενέργεια πρέπει να υπερισχύουν ειδικά όταν έχετε να κάνετε με ένα άλλο άτομο. Ο έλεγχος των συναισθημάτων σας είναι απαραίτητος για να αποφευχθεί το άγχος που μπορεί να προκαλέσει. Ακολουθήστε λοιπόν αυτές τις συμβουλές για να παραμείνετε ήρεμοι.

Advertisements

Η ημέρα πριν την μετακόμιση

Πολύ πριν από την ημέρα της μετακόμισης, προσπαθήστε να πετάξετε τα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε πλέον. Γενικά, ο καθαρισμός είναι μια χρήσιμη μέθοδος οργάνωσης. Θα σας εξοικονομήσει πολλή δουλειά όταν αποφασίσετε να μετακομίσετε. Θα βρείτε πολλά πράγματα που δεν γνωρίζετε καν γιατί κρατήσατε στην ντουλάπα ή στην αποθήκη αλλά απαλλαγείτε από αυτά.

Στη συνέχεια, μόλις συμφωνήσετε ως ζευγάρι την ακριβή ημερομηνία μετακόμισης, μπορείτε να αρχίσετε να σχεδιάζετε πράγματα που πρέπει και οι δύο να κάνετε καθημερινά. Διαφορετικά, θα αφήσετε τα πάντα μέχρι την τελευταία ημέρα και θα καταλήξετε πολύ αγχωμένοι. Λάβετε υπόψη ότι θα υπάρξουν απροσδόκητες ταλαιπωρίες και άλλα απρόβλεπτα γεγονότα και πιθανότατα θα σας αγχώσουν. Έτσι, προσπαθήστε να τα αποφύγετε προγραμματίζοντας.

Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να σχεδιάσετε πού θα θέλατε να τοποθετήσετε κάθε έπιπλο στο νέο σας σπίτι. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να λάβετε συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με το πώς και οι δύο θα προσαρμοστείτε στο νέο σας περιβάλλον. Ομοίως, αυτή είναι η ώρα να καταλάβετε εάν θα απαλλαγείτε από κάτι ή εάν πρέπει να αγοράσετε κάτι νέο.

Advertisements

Συσκευάζοντας τα πράγματά σας

Όσοι έχουν προηγούμενη εμπειρία σε μετακομίσεις μπορούν να πιστοποιήσουν το γεγονός ότι είναι σχεδόν αδύνατο να ολοκληρωθεί σε μία μέρα. Έτσι, ξεκινήστε να συσκευάζετε τα υπάρχοντά σας εκ των προτέρων και μην ξεχάσετε να τα ταξινομήσετε και να γράψετε τι έχει κάθε κούτα. Επίσης, διαχωρίστε αυτά που χρησιμοποιείτε κάθε μέρα από αυτά που σπάνια χρησιμοποιείτε.

Γράψτε τον αριθμό από τις κούτες καθώς και κάποιο είδος ουσιαστικής περιγραφής. Επίσης, γράψτε σε ποιο δωμάτιο πρέπει να μπουν αυτά τα αντικείμενα. Προσέξτε ιδιαίτερα εάν υπάρχουν εύθραυστα περιεχόμενα στα κουτιά. Αυτές οι πληροφορίες θα είναι πολύ χρήσιμες για τη μεταφορά των αντικειμένων σας, καθώς και όταν τα βγάζετε από τις κούτες.

Η μέρα που θα μετακομίσετε μαζί

Τη μέρα που θα μετακομίσετε μαζί, μπορεί να μην έχετε την καλύτερη διάθεση, οπότε παραμείνετε υπομονετικοί. Αυτή η εμπειρία θα σας κάνει να νιώσετε ένα μείγμα ευτυχίας για το καινούργιο, αλλά και μια νοσταλγία για αυτό που μένει πίσω. Έτσι, προσπαθήστε να εστιάσετε όσο περισσότερο μπορείτε στις θετικές πτυχές.

Το να ξεκινάτε μια μετακόμιση με τον σύντροφό σας και να έχετε βοήθεια από τους φίλους και την οικογένειά σου είναι πάντα ένα καλό σχέδιο. Σας συνιστούμε να μοιράσετε ρόλους εκ των προτέρων για να αποφύγετε το χάος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να μετακομίσετε χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητό σας, αλλά θα υπάρξουν στιγμές που θα πρέπει να προσλάβετε κάποια εταιρία. Όποια και αν είναι η επιλογή σας, φροντίστε να τα προγραμματίσετε αρκετό χρόνο πριν.

Advertisements

Η νέα μέθοδος οργάνωσης

Μόλις φτάσετε τελικά στο σπίτι σας, θα περιτριγυρίζεστε από όλα τα είδη κουτιών, πακέτων και επίπλων. Προφανώς, θα χρειαστούν λίγες μέρες για να τελειώσει η τακτοποίηση όλων αυτών. Θα υπάρξουν σίγουρα αλλαγές στο προηγούμενο πρόγραμμά σας, καθώς και αναπροσαρμογές. Θυμηθείτε ότι η υπομονή είναι ο καλύτερος σύμμαχος για να ξεπεράσετε το άγχος της μετακόμισης.

Ο στόχος της κοινής χρήσης ενός σπιτιού με τον σύντροφό σας έχει πλέον ολοκληρωθεί και πρέπει να επιτρέψετε στον εαυτό σας να αρχίσει να το απολαμβάνει. Είναι πιο βολικό να βρείτε αυτά που θα χρησιμοποιήσετε αμέσως και μπορείτε να τακτοποιήσετε τα υπόλοιπα τις επόμενες ημέρες.

Η ανάπαυση είναι απαραίτητη αφού μετακομίσετε μαζί

Η επιθυμία να έχετε το σπίτι των ονείρων σας μπορεί να σας οδηγήσει να εργαστείτε πάρα πολύ γι αυτό. Θα νιώσετε την ένταση της μετακόμισης και τη σωματική προσπάθεια εκείνων των ημερών αργότερα. Αφήστε τον εαυτό σας να κάνει ένα διάλειμμα και να είστε σε θέση να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας, ώστε να μην αλλάξει η διάθεσή σας με άσχημο τρόπο. Θυμηθείτε, υπάρχει πολύς χρόνος για να οργανώσετε, να καθαρίσετε, να διακοσμήσετε. Στο κάτω κάτω, εκεί θα ζείτε πλέον!

Μείνετε ήρεμοι προγραμματίζοντας το μέλλον

Συνολικά, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε μια λεπτομερή λίστα με τις ημέρες, τις εργασίες και τους ρόλους καθενός που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε την ένταση και το επακόλουθο άγχος. Λάβετε υπόψη ότι θα υπάρχουν πάντα απρόβλεπτα γεγονότα που δεν θα πρέπει να επηρεάσουν τη διάθεσή σας.

Αντιμετωπίστε αυτήν την αλλαγή με όσο πιο χαλαρό τρόπο γίνεται. Τέλος, μην ξεχάσετε να απεικονίσετε το μελλοντικό σας σπίτι μαζί και να το απολαύσετε!

meygeia.gr

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα