Μην χασετε

Πώς να διατηρήσεις το μακιγιάζ σου μια ζεστή μέρα!

Σου έχει τύχει να έχεις τελειοποιήσει το make up σου και μόλις βγεις να αρχίσει να χαλάει λόγω της ζέστης; Είναι ότι χειρότερο μπορεί να σου τύχει και αυτό επειδή το πρόσωπό σου είναι γεμάτο έλαια. Ο ζεστός καιρός είναι αγώνας αντοχής για το καθημερινό σου μακιγιάζ.

Ακόμη και νύχτα να βγεις θα έχει τύχει να ιδρώσεις οπότε να χαλάει το μακιγιάζ σου κάνοντάς σε να νιώθεις άβολα. Για να σε βοηθήσω, παρακάτω θα δεις μερικές συμβουλές για το πως να εφαρμόζεις τα καλλυντικά σου τους ζεστούς μήνες.

8 τρόποι να διατηρήσεις το μακιγιάζ σου μια ζεστή μέρα!

1) Επίλεξε τη σωστή κρέμα

Κορυφαίοι στυλίστες και δερματολόγοι συστήνουν να αποφύγεις τις κρέμες με βάση το λάδι τουλάχιστον τους μήνες του καλοκαιριού. Αυτές τις κρέμες καλό θα ήταν να τις αποφεύγεις όλον τον χρόνο εάν η επιδερμίδα σου είναι ήδη λιπαρή.Έτσι το μακιγιάζ σου θα είναι πιο σταθερό.

Διάβασε περισσότερα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις όμορφη για πάντα!

Advertisements

2) Φτιάξε μία βάση για το make up σου

Πριν χρησιμοποιήσεις το καλυπτικό σου make up, βάλε στο δέρμα σου μία ενυδατική κρέμα και άπλωσέ την καλά. Φρόντισε όμως να έχει ελαφριά υφή για να μην έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα.Αυτό θα βοηθήσει το μακιγιάζ σου να κρατήσει περισσότερο, κάτι που είναι πολύ θετικό για μία πολύ ζεστή μέρα.

3) Εφαρμογή καλλυντικών

Για να εφαρμόσεις τα καλλυντικά στο πρόσωπό σου, χρησιμοποίησε σφουγγαράκι ή ειδικό πινέλο. Με αυτό τον τρόπο θα βάλεις απαλό στρώμα μακιγιάζ στο πρόσωπό σου και δεν θα το βαρύνεις. Μη χρησιμοποιείς τα δάχτυλα, με τα οποία μπορεί να μεταφέρεις πολλά μικρόβια.

4) Χρησιμοποίησε στιγμιαία αντηλιακά μαυρίσματος

Τα στιγμιαία αντηλιακά μαυρίσματος και οι πούδρες κάνουν τα μάτια σου να φαίνονται πιο φωτεινά και τα δόντια σου πιο λευκά. Για να το κάνεις να φαίνεται πιο φυσικό, βάλε καλλυντικά στις περιοχές που είναι πιο επιρρεπής στο μαύρισμα, όπως το μέτωπο, τα ζυγωματικά, το πηγούνι και η μύτη.

5) Βάζε ελάχιστο make- up

Ο χρυσός σου κανόνας πρέπει να είναι, όσο λιγότερο τόσο καλύτερα! Ένας απλός συνδυασμός ενυδατικής κρέμας, κονσίλερ και μάσκαρα, είναι ο ιδανικός για τους μήνες του καλοκαιριού. Μην κάνεις υπερβολές. Άλλωστε οι άντρες προτιμούν τα πιο φυσικά πρόσωπα, πόσο μάλλον το καλοκαίρι.

Advertisements

6) Πολέμησε τη λιπαρή λάμψη

Για να προλάβεις το δέρμα σου από το να αποκτήσει μία μη υγιεινή λάμψη, δοκίμασε για βάση κρέμες με απαλά χρώματα. Όταν έρχονται σε επαφή με τα κρυμμένα λίπη στους πόρους σου, αυτές οι βάσεις γίνονται ορατά πιο σκούρες.

7) Απέφυγε τα μουλιασμένα χρώματα

Σιγουρέψου πως τα καλοκαιρινά καλλυντικά σου, δεν περιέχουν σκούρα, μουλιασμένα χρώματα. Σου προτείνω να χρησιμοποιήσεις παστέλ χρώματα σε σκιές και κραγιόν. Όσο για το make up σου επίλεξε κάποιο στο χρώμα του δέρματος σου ώστε να αποφύγεις τις διχρωμίες.

Διάβασε περισσότερα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις όμορφη για πάντα!

8) Επέλεξε την ιδανική σκιά για τα μάτια

Προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις ρευστές σκιές για τα μάτια σου. Αυτές οι σκιές είναι εύκολες να τις χρησιμοποιήσεις και εφαρμόζονται ομοιόμορφα σε όλη την περιοχή, απορροφώνται γρήγορα από το δέρμα και μένουν στο πρόσωπό σου περισσότερο χωρίς να φοβάσαι αν θα λιώσουν.

πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα