Μην χασετε

Πώς να δημιουργήσετε δεσμούς αγάπης με το μωρό σας την ώρα του μπάνιου

Για μερικές μαμάδες και μπαμπάδες το συναισθηματικό δέσιμο με το μωρό τους είναι στιγμιαίο. Για άλλους χρειάζεται λίγος επιπλέον χρόνος και προκύπτει σταδιακά μέσα από μια σειρά καθημερινών δραστηριοτήτων όπως το τάισμα, η αγκαλιά ή η ώρα του μπάνιου.

Advertisements

Δέρμα με δέρμα

Η άμεση επαφή με το δέρμα του μωρού σας είναι ο ιδανικός τρόπος για να ενισχύσετε τον δεσμό σας – όπως η πρώτη φορά που το νεογέννητο τοποθετείται στο στήθος σας. Κατά την ώρα του μπάνιου θα πρέπει να παρακολουθείτε πάντα το μωρό σας για ασφάλεια έχοντας επαφή με τα μάτια του, χαμογελώντας του καθώς το πλένετε. Αυτό θα το βοηθήσει να αισθάνεται χαλαρό και ήρεμο στο νερό. Μπορείτε ακόμη να του μιλάτε ή να του τραγουδήσετε.

Σύνδεση με τον μπαμπά

Το πρώτο διάστημα η μητέρα έρχεται σε άμεση επαφή με το νεογέννητό της, δέρμα με δέρμα, αφού το πιθανότερο είναι ότι θα το θηλάζει. Η ώρα του μπάνιου είναι μια καλή ευκαιρία για τον μπαμπά να περάσει μερικές πολύτιμες στιγμές με το μωρό του που θα συμβάλουν και στη δική τους σύνδεση.

Μασάζ μετά το μπάνιο

Μόλις το μικρό σας είναι χαλαρό μετά το μπάνιο του ένας καλός τρόπος να επεκταθεί ο χρόνος σύνδεσης είναι να δοκιμάσετε να του κάνετε μασάζ μωρών. Το να χαϊδεύετε με χαρά το μωρό σας είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να δεθείτε – μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο κοντά ο ένας στον άλλο και υπάρχουν και πολλά άλλα οφέλη.

Ξεκινήστε μια ρουτίνα

Όταν το νεογέννητο είναι πολύ μικρό, ένα λουτρό δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα είναι αρκετό. Στους δύο μήνες το μπάνιο γίνεται ένα σημαντικό μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας: το βραδινό μπάνιο χαλαρώνει τα μωρά και τα μικρά παιδιά πριν από τον ύπνο και τα βοηθά να διακρίνουν τη διαφορά μεταξύ ημέρας και νύχτας, δίνοντας ταυτόχρονα στο μωρό το μήνυμα ότι είναι η ώρα για να κοιμηθεί.

Μπορώ να κάνω μπάνιο μαζί με το μωρό μου;

Εσείς ή ο σύντροφός σας μπορείτε να κάνετε μπάνιο με το μωρό σας όταν εκείνο είναι περίπου δύο μηνών. Είναι μια μοναδική εμπειρία που θα ενισχύσει τη μεταξύ σας συναισθηματική επικοινωνία. Βεβαιωθείτε, όμως πριν μπείτε στην μπανιέρα με το μωρό, ότι υπάρχει κάποιος να σας βοηθήσει να μπείτε και να βγείτε σε αυτή μαζί με το μωρό.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα