Μην χασετε

Πώς να δημιουργήσεις περισσότερη αρμονία στην κρεβατοκάμαρα σου – και να κοιμηθείς καλύτερα

5 βήματα για καλύτερο ύπνο από σήμερα κιόλας!

Advertisements

Ξοδεύουμε περίπου το ένα τρίτο της ζωής μας στον ύπνο, κάτι που σημαίνει πως τα υπνοδωμάτια μας θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα.

Δες παρακάτω 5 συμβουλές για το πώς μπορείς να δημιουργήσεις περισσότερη αρμονία στην κρεβατοκάμαρα σου, και να κοιμηθείς καλύτερα:

1. Ο αέρας επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου σου
Εάν συχνά ξυπνάς και αισθάνεσαι κουρασμένη ακόμα κι αν έχεις κοιμηθεί όσο κοιμάσαι συνήθως, είναι πιθανότατα συμβαίνει επειδή κοιμάσαι σε δωμάτιο με κακό αερισμό. Οι καιρικές συνθήκες μπορούν να βοηθήσουν, αλλά ένα ανοιχτό παράθυρο μπορεί να επηρεάσει τον ήχο και το φως. Η επένδυση σε έναν καθαριστή αέρα βοηθά στη δημιουργία καλύτερης ποιότητας αέρα καθ ‘όλη τη διάρκεια της νύχτας, και δεν είναι μόνο οι πάσχοντες από αλλεργίες που αισθάνονται καλύτερα.

2. Σκοτάδι και σωστός φωτισμός
Το σκοτάδι λέει στον εγκέφαλό μας ότι τώρα είναι η ώρα να κοιμηθούμε – αλλά ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας με τα ψηφιακά ρολόγια, την τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα και τα κινητά τηλέφωνα που αναβοσβήνουν ενοχλεί τον ύπνο μας και μας κάνει να μην κοιμόμαστε τόσο βαθιά. Βεβαιώσου ότι έχεις απομακρύνει οτιδήποτε έχει φωτισμό ή να τα απενεργοποιήσεις έτσι ώστε να μην διαταράσσεται ο ύπνος σου. Διακόσμησε την κρεβατοκάμαρα σου με ζεστό φωτισμό και προτίμησε κουρτίνες ή ρολά που παράγουν τις τέλειες συνθήκες για να κοιμηθείς και να ξυπνήσεις φυσικά, χωρίς να επηρεάζεσαι από το φως.

3. Άνετη θερμοκρασία
Αν το δωμάτιο που κοιμάσαι είναι πολύ ζεστό ή κρύο μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου. Άλλαξε το πάπλωμα σου ανάλογα με την εποχή ή μείωσε τη θερμοκρασία της κρεβατοκάμαράς σου προτού να πάτε για ύπνο οταν είναι καλοκαίρι.

4. Καταπραϋντικά χρώματα
Τα έντονα, ζωντανά χρώματα είναι μια διασκεδαστική πινελιά στη διακόσμηση, αλλά η χρήση τους στην κρεβατοκάμαρα μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο κοιμάσαι. Προτίμησε απαλά, ήρεμα χρώματα όπως το παστέλ πράσινο και το μπλε. Οι επαγγελματίες του Feng shui πιστεύουν ότι οι αποχρώσεις του δέρματος έχουν πολύ καλά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τον ύπνο.

5. Τάξη και καθαριότητα
Δεν χρειάζεται να είσαι η Marie Kondo για να δημιουργήσεις τάξη στην κρεβατοκάμαρα σου – όπως καταλαβαίνες, αν πας για ύπνο σε ένα βρώμικο δωμάτιο, θα είναι δύσκολο να κοιμηθείς.

Πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα