Μην χασετε

Πώς να αφαιρέσετε με φυσικούς τρόπους τη μούχλα από το σπίτι σας

Η παρουσία μούχλας στο σπίτι σας μπορεί να οδηγήσει σε αναπνευστικές ασθένειες ή δερματικές αλλεργίες. Ανακαλύψτε ορισμένους φυσικούς τρόπους για να την εξαλείψετε γρήγορα.

Advertisements

Το να αφαιρέσετε τη μούχλα από το σπίτι σας είναι κάτι περισσότερο από ένα αισθητικό ζήτημα.

Ναι μεν τα σημεία που έχουν προσβληθεί μπορούν να κάνουν τους τοίχους σας να φαίνονται άσχημοι, αλλά η πραγματική σημασία έγκειται στις επιπτώσεις στην υγεία. Σε αυτό το άρθρο, θα σας μιλήσουμε για το πώς μπορείτε να αφαιρέσετε τη μούχλα από το σπίτι σας αποτελεσματικά.

Είναι αλήθεια ότι η μούχλα καταστρέφει αργά το χρώμα και τα άλλα υλικά του σπιτιού. Ωστόσο, το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι είναι πηγή μυκήτων και βακτηρίων που μπορούν να επηρεάσουν το σώμα σας.

Ίσως απλά να ενοχλείστε από τη μυρωδιά υγρασίας που εκλύει, αλλά η μούχλα γίνεται ολοένα και πιο υπεύθυνη για τις αλλεργίες και για άλλα αναπνευστικά προβλήματα. Για αυτόν τον λόγο, πρέπει να λάβετε μέτρα για την καταπολέμησή της προτού συνεχίσει να πολλαπλασιάζεται, για να εξασφαλίσετε την ευημερία όλων των ανθρώπων στο σπίτι σας.

Στο σημερινό άρθρο θέλουμε να μοιραστούμε κάποιες συστάσεις και φυσικά προϊόντα μαζί σας που θα διευκολύνουν την απομάκρυνση της μούχλας χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών. Είστε έτοιμοι να τα δοκιμάσετε στο σπίτι σας; Δώστε προσοχή!

Συμβουλές για να αφαιρέσετε τη μούχλα από το σπίτι σας

Πριν δοκιμάσετε οποιαδήποτε εμπορικά προϊόντα για να εξαλείψετε τη μούχλα από το σπίτι σας, θα πρέπει να μάθετε πώς να ελέγχετε καλύτερα την ανάπτυξή της.

Υπάρχουν μερικά απλά μέτρα που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε την υπερβολική υγρασία στο εσωτερικό του σπιτιού, η οποία περιορίζει τα μέρη που μπορούν να αναπτυχθούν οι μικροοργανισμοί.

Advertisements

Βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας αερίζεται καλά

Το να ανοίγετε τα παράθυρα και τις πόρτες τουλάχιστον μια φορά την ημέρα είναι ένας απλός τρόπος για να μειώσετε την παρουσία μούχλας, ακάρεων και άλλων σωματιδίων που συσσωρεύονται στο σπίτι σας.

Όταν ο αέρας κυκλοφορεί, επιτρέπει στις υγρές περιοχές να στεγνώσουν φυσικά. Αυτό θα μεταβάλλει το περιβάλλον στο οποίο δύνανται να αναπτυχθούν οι μύκητες και οι μικροοργανισμοί. Εξηγεί επίσης γιατί ένα τόσο απλό πράγμα όπως είναι το άνοιγμα του παραθύρου βοηθάει άμεσα στην εξουδετέρωση των δυσάρεστων οσμών που συχνά παγιδεύονται σε εσωτερικούς χώρους.

Μην καλύπτετε τη μούχλα!

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν προσπαθούν να κρύψουν την παρουσία μούχλας στα σπίτια τους είναι να καλύψουν όλους τους λεκέδες με έπιπλα, υφάσματα ή κάτι παρόμοιο. Αυτό εμποδίζει τον αέρα από το να κυκλοφορεί γύρω από τις πληγείσες περιοχές, γεγονός που επιτρέπει στη μούχλα να αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Είναι καλύτερα να διατηρήσετε την περιοχή ανοιχτή για να αποτρέψετε την επιδείνωση του προβλήματος.

Αποφύγετε να κρεμάτε υγρά ρούχα μέσα στο σπίτι

Ακόμα κι αν νομίζετε ότι είναι “ακίνδυνο” για να κρεμάσετε τα ρούχα σας μέσα στο σπίτι σας, μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για την αναπνευστική σας υγεία. Η υγρασία ευνοεί την ανάπτυξη μυκήτων και ακάρεων, ειδικά αν έχετε ήδη κάποια εμφανή σημεία μούχλας σε ορισμένες περιοχές. Η έλλειψη αέρα αποτρέπει επίσης τα ρούχα σας από το να στεγνώσουν εντελώς, οδηγώντας σε δυσάρεστες οσμές που μπορεί να είναι δύσκολο να εξαλειφθούν. Έπειτα, κατά την αποθήκευση, το πρόβλημα μεταναστεύει στις ντουλάπες και τα συρτάρια.

Φυσικά προϊόντα για την εξάλειψη της μούχλας από το σπίτι

Πολλά φυσικά προϊόντα έχουν ιδιότητες που απολυμαίνουν και καθαρίζουν τις επιφάνειες για να σας επιτρέψουν να αφαιρέσετε τη μούχλα πιο εύκολα. Πρόκειται για 100% φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές που θα κάνουν το σπίτι σας να μυρίζει φρεσκάδα, ​​ενώ εξουδετερώνουν τις οσμές και τους λεκέδες υγρασίας. Μάθετε για αυτές τις φυσικές επιλογές εδώ.

Λευκό ξύδι

Η οξύτητα του λευκού ξυδιού έχει ενδιαφέρουσα δράση για τη μούχλα που αναπτύσσεται σε εσωτερικούς χώρους. Θα εξαλείψει τα σκοτεινά σημεία και θα αφαιρέσει τους μύκητες και τα βακτηρίδια που βρίσκονται στο σπίτι σας.

Advertisements

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε;

  • Ψεκάστε το προϊόν στους τοίχους, το μπάνιο ή τα πλακάκια όπου υπάρχει μούχλα και αφήστε το για 15 λεπτά.
  • Αφού περάσει αυτός ο χρόνος, σκουπίστε κάθε υπόλειμμα με άφθονο νερό και βούρτσα.

Μαγειρική σόδα για να αφαιρέσετε τη μούχλα από το σπίτι

Η μαγειρική σόδα είναι ένα ευέλικτο προϊόν με πολλές χρήσεις στο σπίτι. Έχει αντιμυκητιακές, αποσμητικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες και είναι κατάλληλο για πολλές εργασίες καθαρισμού. Ξεχωρίζει για την ικανότητά του να σταματάει την ανάπτυξη μούχλας. Η χρήση μαγειρικής σόδας θα εξαλείψει τα σκοτεινά σημεία και τις έντονες μυρωδιές.

Πώς θα τη χρησιμοποιήσετε;

  • Βάλτε λίγο νερό σε μια γενναιόδωρη ποσότητα μαγειρικής σόδας ώστε να δημιουργηθεί μια πάστα
  • Τρίψτε με μια βούρτσα την επιθυμητή περιοχή.
  • Αφήστε τη σόδα για 20 λεπτά και έπειτα ξεπλύνετε.

Θαλασσινό αλάτι για να αφαιρέσετε τη μούχλα από το σπίτι

Το αλάτι της θάλασσας έχει μια ιδιαίτερη ποιότητα που το καθιστά μια εξαιρετική λύση για να αφαιρέσετε τη μούχλα από το σπίτι σας. Απολυμαίνει τις επιφάνειες ενώ ταυτόχρονα απορροφά την υγρασία σε κλειστούς χώρους. Χρησιμοποιείται γενικά απευθείας στην προβληματική περιοχή. Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν επίσης να το χρησιμοποιήσουν προληπτικά, για να αποτρέψουν την ανάπτυξη μούχλας.

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε;

  • Τρίψτε άφθονο θαλασσινό αλάτι στις προσβεβλημένες επιφάνειες και αφαιρέστε το με σφουγγάρι ή βούρτσα. Αφήστε το για 20 λεπτά.
  • Μπορείτε επίσης να προσθέσετε άφθονο θαλασσινό αλάτι σε μικρά δοχεία. Τοποθετήστε τα σε στρατηγικές τοποθεσίες, όπως γωνίες ή μέσα σε ντουλάπια.

Μερικές φορές μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθεί η μούχλα. Αυτό συμβαίνει συνήθως επειδή ο σχεδιασμός του σπιτιού ή των υλικών επιτρέπει την υγρασία να διεισδύσει. Εάν το πρόβλημα επιμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι καλύτερο να μιλήσετε με έναν ειδικό για να βρείτε μια λύση.

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα