Μην χασετε

Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες νερού από ξύλινες επιφάνειες: 5 κόλπα που πρέπει να δοκιμάσετε

Μήπως κάποιος ξέχασε να βάλει σουβέρ κάτω από το ποτό του και το ξύλινο τραπεζάκι σας γέμισε με λεκέδες νερού; Δείτε παρακάτω πώς θα τους εξαφανίσετε από κάθε ξύλινη επιφάνεια.

Μαγειρική σόδα

Φτιάξτε μια πάστα με 1 κ.σ. μαγειρική σόδα και 1 κ.γ. νερό. Τρίψτε ελαφρώς την επιφάνεια του λεκέ και δείτε την να εξαφανίζεται. Απλά θυμηθείτε να μην χρησιμοποιήσετε πολύ νερό.

Βαζελίνη

Βάλτε λίγη βαζελίνη πάνω στον λεκέ και αφήστε την να κάνει τη δουλειά της για ένα ολόκληρο βράδυ. Το πρωί απλά σκουπίστε και ο λεκές νερού θα έχει γίνει παρελθόν.

Η βαζελίνη μπορεί να κάνει θαύματα.

Αλάτι

Ανακατέψτε 1 κ.γ. αλάτι με μερικές σταγόνες νερού και φτιάξτε μια πάστα. Τρίψτε ελαφρώς τον λεκέ σας με ένα βαμβακερό πανί. Ο λεκές σας θα εξαφανιστεί.

Advertisements

Οδοντόκρεμα

Πάρτε ένα βαμβακερό πανί και τρίψτε ελαφρώς την επιφάνεια του λεκέ με λίγη οδοντόκρεμα. Για ακόμα πιο σίγουρο αποτέλεσμα ανακατέψτε σε ένα μπολάκι ίσα μέρη οδοντόκρεμας και μαγειρικής σόδας. Τρίψτε τον λεκέ σας με το μείγμα, σκουπίστε την επιφάνεια και περάστε την με λεμόνι για να γυαλίσει.

Ένα υλικό-έκπληξη είναι και η οδοντόκρεμα.

Ξίδι

Ανακατέψτε σε ένα μπολάκι ίσα μέρη ξιδιού και ελαιόλαδου και ρίξτε λίγο από το μείγμα πάνω στον λεκέ. Τρίψτε ελαφρώς με ένα βαμβακερό πανί. Με ένα άλλο καθαρό πανί περάστε την επιφάνεια.

Πηγή

 

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα