Μην χασετε

Πώς να αφαιρέσεις λεκέδες από βαφή μαλλιών από το δέρμα και το πρόσωπό σου

Τα DIY tips που θα σε απαλάξουν από τους ενοχλητικούς λεκέδες

Advertisements

Μερικές φορές, ένα ραντεβού στο κομμωτήριο δεν κάτι που μπορείς αντέξεις οικονομικά, και γι’αυτό υπάρχουν οι βαφές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις από το σπίτι. Η διαδικασία είναι σχετικά γρήγορη, οικονομική και τα αποτελέσματα είναι αρκετά αξιοπρεπή. Το μειονέκτημα; Είναι αρκετά πιθανό κίνδυνο να λερωθείς με βαφή στο πρόσωπο και το δέρμα σου.

Ευτυχώς, υπάρχουν κάποιες λύσεις, τις οποίες προτείνουν ειδικοί στο χρωματισμό μαλλιών

Πώς να αποτρέψεις τον ανεπιθύμητο χρωματισμό

Πριν “στρώσεις” τη βαφή στο κεφάλι σου, πέρασε ένα λεπτό στρώμα βαζελίνης ή λάδι καρύδας γύρω από τα μαλλιά σου και τα αυτιά σου για να δημιουργήσεις ένα φράγμα μεταξύ της βαφής και του δέρματός σου, προτείνει η Sharon Dorram από το Sally Hershberger Salon, που συνεργάζεται με τις Linda Evangelista, Gretchen Mol και Priyanka Chopra.

Δοκίμασε ένα απολεπιστικό

Ενώ οι περισσότεροι ειδικοί στον τομέα της ομορφιάς συνιστούν ένα χημικό απολεπιστικό για το πρόσωπό, αντί για ένα σκληρό απολεπιστικό, αυτή είναι η μοναδική περίπτωση που επιτρέπεται η χρήση του. “Αν οι υπόλοιπες επιλογές δεν έχουν αποτέλεσμα, κάνε μασάζ με ένα scub προσώπου πάνω στους λεκέδες”, λέει η Dorram. Αλλά μην το παρακάνεις: “Το υπερβολικό τρίψιμο θα ενοχλήσει το δέρμα”, προσθέτει η ίδια.

Χρησιμοποίησε το ντεμακιγιάζ σου

Αν έχεις ψάξει στο ίντερνετ το πώς να αφαιρέσεις λεκέδες από βαφή μαλλιών, πιθανότατα έχεις διαβάσει συμβουλές σχετικά με τη χρήση αφαιρετικού για βερνίκι νυχιών, ή για τρίψιμο με αλκοόλ. Αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να βάλεις αυτά τα πράγματα στο πρόσωπό σου. “Όλα αυτά είναι εξαιρετικά σκληρά και μπορεί να προκαλέσουν ερυθρότητα, εξανθήματα και ερεθισμό”, λέει η Dorram.

Advertisements

Αντ ‘αυτού, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις ένα προϊόν ντεμακιγιάζ μακιγιάζ, γιατί είναι ειδικά κατασκευασμένο για το πρόσωπό σου και σέβεται την επιδερμίδα περισσότερο από τις παραπάνω επιλογές.

Εφάρμοσε περισσότερη βαφή 

Μπορεί να ακούγεται παρανοϊκό, αλλά η εφαρμογή βαφής πάνω στο λεκέ μπορεί πραγματικά να σε βοηθήσει να τον απομακρύνεις. “Το χρώμα ‘αφαιρεί’ το χρώμα και το νερό ‘σετάρει’ το χρώμα”, λέει ο David Stanko, αντιπρόεδρος τεχνικού σχεδιασμού και εκπαίδευσης στο Madison Reed.

Ο hairstylist Chris Appleton προτείνει να τρίψεις λίγο από το επιπλέον χρώμα που έχει μείνει στο μπολ γύρω από το λεκέ πριν τον πλύνεις.

Βούρτσισε με οδοντόπαστα

Πάρε μια καθαρή οδοντόβουρτσα και μια οδοντόκρεμα (όχι με gel – πολύ σημαντική λεπτομέρεια), και στη συνέχεια αφαίρεσε απαλά το λεκέ. Επανάλαβε τη διαδικασία μία φορά την ημέρα μέχρι να εξαφανιστούν τα σημάδια.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα