Μην χασετε

Πώς να αποκτήσεις τα φρύδια των ονείρων σου, σύμφωνα με τους ειδικούς

Όποιο κι αν είναι το σχήμα τους, μπορείς να το απογειώσεις και να τελειοποιήσεις τη συνολική εικόνα του προσώπου σου.

Αν τα μάτια είναι παράθυρα της ψυχής, τότε τα φρύδια είναι σίγουρα οι κουρτίνες τους – και καλύτερα να μην τις αφήνεις παραμελημένες. Τα φρύδια επηρεάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την εμφάνιση του υπόλοιπου προσώπου και γι ‘αυτό οι τεχνικές βελτίωσης τους είναι μεγάλης σημασίας.

Ανεξάρτητα από το στυλ των φρυδιών σου, είτε είναι πιο λεπτά και καμπυλωτά είτε πιο “γεμάτα” και ίσια, υπάρχει πάντα περιθώριο να τα κάνεις καλύτερα. Ένα καλό σχήμα φρυδιών απαιτεί χρόνο, πρακτική και τα σωστά εργαλεία.

Τρεις επαγγελματίες μοιράζονται τις καλύτερες συμβουλές τους για να αποκτήσεις τα φρύδια των ονείρων σου:

Advertisements

Διάβασε περισσότερα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις όμορφη για πάντα!

Αν έχεις γεμάτα φρύδια…
Εάν τα φρύδια σου είναι ήδη γεμάτα, είσαι τυχερή. Συνήθως απαιτούν λιγότερη συντήρηση, αλλά εξακολουθούν να χρειάζονται φροντίδα. “Το κλειδί για να τελειοποιήσεις τα γεμάτα φρύδια είναι να βεβαιωθείς ότι είναι ισορροπημένα σε σχέση το σχήμα του προσώπου σου και μην το παρακάνεις”, λέει ο Joey Healy, ειδικός φρυδιών.

Για ισορροπία, ο Healy προτείνει να αφαιρέσεις τις τρίχες που έχουν φυτρώσει μακριά από τη βασική φόρμα των φρυδιών σου, να ορίσεις την “αψίδα” κάτω από το ένα τρίτο του σχήματος που είναι στην έξω πλευρά, και να προσέξεις έτσι ώστε οι ουρές να τελειώνουν με όμορφο τρόπο. Αν επικεντρωθείς σε αυτά τα τρία πράγματα, το φρύδι σου θα φαίνεται περιποιημένο, διατηρώντας παράλληλα την παχιά του φόρμα.

Σε ό,τι αφορά τα εργαλεία, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις ένα μολύβι για να κάνεις τα φρύδια σου έντονα. Γεμίζοντας τα φρύδια σου θα συμπληρώσεις πιθανά κενά και θα δημιουργήσεις ένα τόξο. “Ο σωστός τρόπος για να χρησιμοποιήσεις το μολύβι είναι να ζωγραφίσεις το περίγραμμα των φρυδιών σου και απλά να τα βουρτσίσεις”, εξηγεί ο Healy.

Advertisements

Εάν τα φρύδια σου είναι αραιά…
Τα λεπτά ή και αραιά φρύδια μπορεί να είναι το αποτέλεσμα γενετικής, ή ακόμα χειρότερα της λάθος αφαίρεσης τριχών. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να τα “ορίσεις” σύμφωνα με την celebrity makeup artist Kelley Baker, η οποία συνεργάζεται με την οικογένεια Kardashian. “Κατ ‘αρχάς, αρχίζω τριμάροντας τα φρύδια. Αυτό βοηθάει να αναδειχθεί το φυσικό σχήμα. Στη συνέχεια αφαιρώ όλες τις ανεπιθύμητες τρίχες για να καθαρίσω την περιοχή του φρυδιού. Αφαιρώντας τις εξωτερικές τρίχες ‘ορίζω’ καλύτερα το σχήμα των φρυδιών. Η πιο σημαντική συμβουλή που έχω ακούσει στα 25 χρόνια εμπειρίας είναι να αποφέυγω όλες τις λοσιόν, τις ενυδατικές, τους ορούς, τα foundation, τα αντηλιακά και τα καθαριστικά προσώπου στην περιοχή των φρυδιών, καθώς όχι μόνο εμποδίζουν την ανάπτυξη, αλλά κάνουν επίσης τα φρύδια ακόμα πιο αραιά”.

Αν χρειάζεσαι αλλαγή σχήματος…

Ο σημαντικότερος κανόνας σε αυτήν την περίπτωση πιθανότατα δεν είναι αυτός που περίμενες. “Άφησε το τσιμπιδάκι σου κάτω!” προειδοποιεί η Baker. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο αν οι εξωτερικές τρίχες σε τρελαίνουν, αλλά αξίζει τον κόπο στο τέλος. “Η υπομονή είναι το κλειδί. Άφησε τα φρύδια να μεγαλώσουν για τέσσερις έως έξι εβδομάδες πριν επισκεφθείς έναν επαγγελματία”, λέει ο Healy.

Ζήτησε από έναν επαγγελματία να προτείνει την καλύτερη “αψίδα” για το σχήμα του προσώπου σου πριν αρχίσει το ραντεβού σας. “Προτιμώ να κάνω το τριμάρισμα πιο φυσικό και φτερωτό για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα”, λέει ο Healy. “Βεβαιώνω ότι οι ουρές των φρυδιών συνήθως ευθυγραμμίζονται σε γωνία 45 μοιρών με τα μάτια, είναι ένα καλό σημείο αναφοράς. ”

Διάβασε περισσότερα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις όμορφη για πάντα!

Advertisements

Τέλος, μην απογοητευτείς αν τα φρύδια σου δεν είναι ακριβώς τα ίδια. Όπως λέει και η παροιμία, τα φρύδια πρέπει να είναι αδέρφια, όχι δίδυμα.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα