Μην χασετε

Πώς θα σώσετε τον γάμο σας: Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να μην πάρετε διαζύγιο

Κάθε γάμος έχει τα σκαμπανεβάσματα του. Αλλά εάν διαβάζετε αυτό το άρθρο, οι πιθανότητες να έχετε έναν ευτυχισμένο γάμο ίσως έχουν μειωθεί λίγο. Ίσως τον τελευταία καιρό είστε αρκετά αγχωμένοι εξαιτίας μιας κατάστασης, όπως η αλλαγή θέσης εργασίας, ο ερχομός ενός μωρού ή κάποιο δυσάρεστο γεγονός. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά σενάρια που έχουν τη δυνατότητα να στείλουν μια σχέση σε μια καθοδική πορεία.

Όταν ένας γάμος αρχίζει να παραπαίει, ένα πράγμα είναι σίγουρο: Ο καθένας βγάζει τα παράπονα του και το πρόβλημα διογκώνεται. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να εξετάσετε την περίπτωση διαζυγίου; Όχι απαραίτητα. Ακόμα κι αν αισθάνεστε όπως εσείς και ο σύντροφός σας έχετε βαρεθεί, υπάρχουν τρόποι να εργαστείτε επάνω στα προβλήματα σας και να αισθανθείτε ξανά κοντά. Απλά πρέπει να είστε πρόθυμοι. Έτσι λοιπόν παρακάτω θα δείτε μερικά σημαντικά βήματα που μπορεί να σας βοηθήσουν να σώσετε τον γάμο σας.

Διάβασε περισσότερες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν στις σχέσεις σου

Η απόφαση ότι θέλετε να διασώσετε τη σχέση σας είναι το εύκολο κομμάτι. Τώρα είναι καιρός και για τους δυο σας να κάνετε τη σκληρή δουλειά της ταξινόμησης των ζητημάτων που σας απασχολούν και να ανανεώσετε τη σχέση σας.

Advertisements

Κάντε την πρώτη κίνηση. Εάν αισθάνεστε ότι τα πράγματα έχουν πάρει άσκημη τροπή και θέλετε να τα διορθώσετε, κάντε κάτι. Είναι πολύ εύκολο να πέσετε στην παγίδα του ποιος θα κάνει το πρώτο βήμα. Αλλά εάν περιμένετε από τον άλλον και δεν πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας, αυξάνεται η πιθανότητα τα πράγματα να μείνουν στάσιμα.

Μη ρίχνετε την ευθύνη μόνο στο σύντροφό σας. Η μεταβίβαση ευθυνών στο σύντροφό σας μπορεί να είναι αρκετά δελεαστικό. Όμως για το ταγκό χρειάζονται δυο άτομα. Αντί να εστιάζετε τόσο πολύ στα λάθη που κάνει ο σύντροφός σας, να είστε ειλικρινείς σχετικά με το τι κάνετε εσείς. Όταν μπορείτε να βρείτε τρόπους για το πώς να βελτιωθείτε, είναι ευκολότερο να ζητήσετε το ίδιο από το σύντροφό σας.

Μιλήστε λιγότερο και ακούστε περισσότερο. Σίγουρα τα συναισθήματα σας είναι πολύ σημαντικά. Όμως εάν ξοδεύετε όλο το χρόνο εστιάζοντας στον εαυτό σας, τότε δε θα καταλάβετε τι νιώθει ο σύντροφός σας. Έτσι σταματήστε για λίγο να μιλάτε και απλά ακούστε. Μόλις βεβαιωθείτε ότι καταλάβατε τι ακριβώς θέλει να σας πει, τότε μπορείτε να απαντήσετε.

Προσπαθήστε να είστε ήρεμοι. Είναι σημαντικό να επικοινωνείτε με σεβασμό, ακόμα και όταν είστε πολύ νευριασμένοι. Με αυτό τον τρόπο βοηθάτε και το σύντροφό σας να ακούσει όσα θέλετε να του πείτε.

Advertisements

Διάβασε περισσότερες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν στις σχέσεις σου

Σταματήστε την αρνητική σκέψη. Οι αρνητικές σκέψεις επηρεάζουν το πώς νιώθετε και πώς συμπεριφέρεστε. Μόλις δείτε τους εαυτούς σας ως δύο ίσους, θα είστε σε καλύτερη βάση για να δημιουργήσετε μια αλλαγή.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα