Μην χασετε

Πώς θα σταματήσετε να αγοράζετε ρούχα που δεν θα φορέσετε ποτέ

Ανοίγεις την ντουλάπα και κοιτάζεις την γκαρνταρόμπα σου. Μετά από λίγο την κλείνεις και την ξανανοίγεις με την ελπίδα να βρεις τι θα φορέσεις. Αλλά είσαι γυναίκα και σαν σωστή γυναίκα, φυσικά και «δεν ξέρεις τι να βάλεις, αφού δεν έχεις ρούχα». Το πρόβλημα όμως, είναι ότι έχεις ρούχα να φορέσεις και μάλιστα πολλά…πάρα πολλά- και τα μισά από αυτά δεν τα έχεις δοκιμάσει ούτε μια φορά.

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να βάλεις μια τάξη στην γκαρνταρόμπα και στα οικονομικά σου και να σταματήσεις να ψωνίζεις ασύστολα (ακόμη και το μπλουζάκι των 5 ευρώ). Πώς θα το πετύχεις;

Αυτή η παθούσα έχει τις καλύτερες συμβουλές!

Πριν κάνω «επιδρομή» στα μαγαζιά κάνω μια πρόχειρη λίστα με όσα ήδη υπάρχουν στην ντουλάπα μου

Η αλήθεια είναι ότι καμία γυναίκα δεν χρειάζεται ένα ακόμα λευκό T-shirt (όσο φθηνό και αν είναι!) ή άλλο ένα μαύρο κολάν στην συλλογή της. Αφού κάνετε μια λίστα με τα ρούχα που πραγματικά σας λείπουν και αντιστοιχούν στην εκάστοτε εποχή, μπορείτε να…ξεχυθείτε άφοβα στα μαγαζιά. Γιατί μόνο τότε έχετε στο μυαλό σας τι ακριβώς χρειάζεστε και έτσι δεν θα προχωρήσετε σε άχρηστες αγορές.

Advertisements

Δεν αγοράζω ρούχα που θα φορέσω μόνο μια φορά

Δεν χρειάζεται να σας εξηγήσω τι εννοώ! Το φόρεμα της «Πρωτοχρονιάς» με τις πούλιες και τις μεταλιζέ λεπτομέρειες δεν θα φορεθεί σε μια βραδινή έξοδο. Επιλέξτε ρούχα, των οποίων η χρήση δεν θα περιορίζεται σε μία μόνο ημέρα του χρόνου. Αυτό δεν σημαίνει ότι το αποτέλεσμα για τις γιορτινές ημέρες δεν θα είναι εντυπωσιακό-το μυστικό κρύβεται στα αξεσουάρ όπως τα κοσμήματα, τις τσάντες και τα παπούτσια. Είναι προτιμότερο να επενδύσετε σ’ ένα όμορφο κόσμημα παρά σε ένα ρούχο, το οποίο θα παραμείνει ξεχασμένο στην ντουλάπα σας.

Επενδύω περισσότερο στα αξεσουάρ

Το λένε όλοι οι ειδικοί της μόδας, από fashion bloggers μέχρι και διάσημοι σχεδιαστές: τα αξεσουάρ κάνουν την μεγάλη διαφορά. Όταν η γκαρνταρόμπα περιλαμβάνει τα απαραίτητα κλασικά κομμάτια όπως για παράδειγμα το μαύρο φόρεμα ή το λευκό πουκάμισο, τότε μπορείτε να επενδύσετε στα αξεσουάρ. Ένα κασμιρένιο φουλάρι ή μια καλή τσάντα μπορούν να δώσουν κομψό αέρα ακόμα και στο πιο απλό look.

Αγοράζω μόνο με ότι μπορεί να συνδυαστεί με αυτά που ήδη υπάρχουν στην ντουλάπα μου

Προσωπικά έχω έναν κανόνα αγορών, τον οποίο ακολουθώ πιστά προκειμένου να μην προβώ σε άχρηστες αγορές. Σκέφτομαι πάντα αν αυτό που πρόκειται να αγοράσω, μπορεί να συνδυαστεί  με 3 τουλάχιστον κομμάτια που υπάρχουν ήδη στην ντουλάπα μου. Ένα απλό παράδειγμα είναι το παρακάτω πουλόβερ, το οποίο μπορεί να συνδυαστεί τόσο με παντελόνι, όσο και με φούστα.

Μου ταιριάζει πραγματικά;

Το ότι η μόδα φέτος επιτάσσει το δερμάτινο φόρεμα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να το αποκτήσεις αν δεν σου ταιριάζει. Είναι πολύ σημαντικό πριν από οποιαδήποτε αγορά να λάβετε υπόψη σας τα εξής κριτήρια: τον σωματότυπο, τα χρώματα, αλλά και την ποιότητα. Κρατήστε την γενική τάση και βρείτε κομμάτια που απευθύνονται αποκλειστικά σε εσάς.

Advertisements

Δίνω σημασία στην ποιότητα του ρούχου

Δεν έχει σημασία αν μια μπλούζα έχει 5 ευρώ ή 20 ευρώ, αλλά η ποιότητα. Επενδύστε σε κομμάτια που δεν θα χάσουν τη φόρμα ή το χρώμα τους με το πρώτο πλύσιμο, με αποτέλεσμα να μείνουν ξεχασμένα σε μια κρεμάστρα. Δώστε προσοχή στα υφάσματα, τις ραφές και το κατά πόσο ανθεκτικό είναι ένα ρούχο.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα