Μην χασετε

Πώς θα περιποιηθείς τα φρύδια σου και θα αποκτήσεις το σχήμα που σου ταιριάζει

Φρύδια καλοσχηματισμένα που αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου: σε αυτό το άρθρο θα βρείτε τις συμβουλές που χρειάζεστε για ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα χωρίς την βοήθεια επαγγελματία.

Πρώτο βήμα, ο καθαρισμός με τσιμπιδάκι: απαιτείται να περάσει μία μικρή περίοδος (ένας μήνας περίπου) όπου δεν θα πειράξουμε τα φρύδια μας καθόλου, δεν θα αφαιρέσουμε καμία τρίχα. Αφήνουμε τα φρύδια να γίνουν όσο πιο πυκνά γίνεται και -ιδανικά- εφαρμόζουμε καστορέλαιο για να ενεργοποιήσουμε τους θύλακες των τριχών και να αναπτυχθούν πιο γρήγορα.

Τα τελευταία χρόνια, τα πυκνά, γεμάτα φρύδια είναι ίσως η πιο δυνατή τάση στο μακιγιάζ. Ετσι, επεμβαίνουμε ελάχιστα στο σχήμα και αφαιρούμε μόνο τις τρίχες που είναι εκτός.

Τα guidelines που ορίζουν ένα σωστό σχήμα φρυδιών είναι τα ακόλουθα:

Advertisements

Τοποθετούμε το πινέλο ώστε να είναι σε ευθεία με την άκρη της μύτης μας και την εσωτερική γωνία του ματιού μας. Εκεί πρέπει να είναι η αρχή του φρυδιού μας.

 

Στη συνέχεια, βάζουμε την μύτη του πινέλου στην άκρη της μύτη μας, συνεχίζουμε περνώντας το από την μέση του ματιού μας και συνεχίζουμε μέχρι να φτάσουμε το φρύδι μας. Εκεί πρέπει να βρίσκεται το πιο ψηλό σημείο του φρυδιού μας.

Advertisements

Τέλος, τοποθετούμε πάλι το πινέλο στην άκρη της μύτης μας, συνεχίζουμε στην εξωτερική γωνία του ματιού μας και το ακουμπάμε πάνω στο φρύδι μας. Αυτό είναι το σημείο που πρέπει να τελειώνει το φρύδι μας.

Ακολουθούμε λοιπόν τις παραπάνω οδηγίες, σχεδιάζουμε με ένα μολύβι το σχήμα που θέλουμε και αφαιρούμε όσες τρίχες είναι εκτός.

Τέλος, προαιρετικά, επιλέγουμε ένα μολύβι ή μία σκιά ματιών, σε απόχρωση πιο ανοιχτή από αυτή των φρυδιών μας και το βάφουμε ελαφρώς.

Ξεκινάμε από τα κενά, φυσικά ή μη: αυτά είναι τα πρώτα σημεία που καλύπτουμε με το μολύβι ή τη σκιά. Στη συνέχεια, τονίζουμε την αρχή των φρυδιών μας, την οποία θέλουμε πυκνή, έντονη και επιμένουμε και στο τελείωμα όπου εκεί το φρύδι μας δεν έχει συνήθως το επιθυμητό πάχος.

bovary.gr

Advertisements

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα