Μην χασετε

Πώς θα οργανώσετε την φθινοπωρινή σας ντουλάπα;

Οι 7 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας πριν οργανώσετε την ντουλάπα σας

Advertisements

Οι περισσότερες γυναίκες λατρεύουμε τα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ μας και είναι πολύ δύσκολο να αποχωριστούμε κάποιο από αυτά, ακόμα και αν έχει φθαρεί από τον χρόνο ή αν δεν το φοράμε πια. Ο Σεπτέμβριος όμως είναι ο μήνας της ανανέωσης και η κατάλληλη στιγμή να ξεκαθαρίσουμε την ντουλάπα μας, να αποχωριστούμε ό,τι δεν μας χρειάζεται, ώστε να κάνουμε χώρο για νέα κομμάτια. Η αλήθεια είναι πως το ξεκαθάρισμα της ντουλάπας δεν είναι μία πολύ εύκολη υπόθεση, αφού πολλές φορές δεν είμαστε σίγουρες αν πρέπει να κρατήσουμε ή όχι κάποιο κομμάτι, έτσι καταλήγουμε να συγκεντρώνουμε πολλά πράγματα που δεν χρειαζόμαστε.

Η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να γίνει πολύ εύκολη αν κάνετε στον εαυτό σας τις παρακάτω 7 ερωτήσεις.

  1. Μου κάνει;
  2. Το έχω φορέσει τον τελευταίο ένα χρόνο;
  3. Σκοπεύω να το φορέσω;
  4. Είναι στην μόδα αυτό το κομμάτι;  Ταιριάζει με το στιλ μου;
  5. Έχει κάποια φθορά; Αξίζει να το επιδιορθώσω;
  6. Αν το έβρισκα αυτή την στιγμή σε ένα κατάστημα, θα το αγόραζα;
  7. Και το πιο σημαντικό: Νιώθω άνετα κάθε φορά που το φοράω;

Αν έχετε απαντήσει έστω και σε μία από τις παραπάνω ερωτήσεις “όχι”, μάλλον θα πρέπει να αποχωριστείτε το συγκεκριμένο κομμάτι. Μπορείτε να το δωρίσετε, να το πετάξετε, να το επιδιορθώσετε ή ακόμα και να το πουλήσετε.

Αν το κομμάτι είναι σε καλή κατάσταση, αλλά δεν ταιριάζει με το στιλ σας πια ή δεν είναι το σωστό νούμερο μπορείτε να το χαρίσετε σε κάποια φίλη σας ή ακόμα και να το πουλήσετε. Πλέον υπάρχουν διάφορα καταστήματα με second hand ρούχα, στα οποία μπορείτε να απευθυνθείτε. Αν το ρούχο όμως δεν είναι σε καλή κατάσταση, αυτό που πρέπει να κάνετε χωρίς να το πολυσκεφτείτε είναι να το πετάξετε. Διαφορετικά, αν οι φθορές είναι μικρές και δεν πρόκειται να σας κοστίσουν πολύ, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το επιδιορθώσετε, ώστε να γίνει σαν καινούριο.

Μπορεί όλη αυτή η διαδικασία να σας φαίνεται χρονοβόρα και βαρετή, αλλά όταν η γκαρνταρόμπα σας θα είναι οργανωμένη και θα περιέχει μόνο τα ρούχα που σας ταιριάζουν και σας κάνουν να νιώθετε όμορφα, θα την εκτιμήσετε περισσότερο.

Πηγή φωτογραφιών: Instagram @lolitamas, @twiceblessed, @racheljames_

Επιμέλεια: Κατερίνα Πιπέρη

Πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα