Μην χασετε

Πώς θα καταλάβεις αν σε παρακολουθεί

Οι άνθρωποι που είναι πιο πιθανό να υπερβούν τα όρια και να παρακολουθήσουν τον σύντροφό τους, είτε κατά τη διάρκεια της σχέσης, είτε μετά το τέλος της, εμφανίζουν κάποια μοτίβα συμπεριφοράς που χαρακτηρίζονται από κτητικότητα και αδιακρισία. Αν έχεις υποψίες ότι ο/η πρώην ή ο/η νυν σε παρακολουθεί, εξέτασε αυτά τα σημάδια.

Το όνομά σου συνοδεύεται πάντα με ένα «μου» στο τέλος
Το να σε αποκαλεί το ταίρι σου «μωρό μου», «Μαράκι μου» ή «Γιωργάκη μου» είναι απολύτως λογικό. Αρχίζει να γίνεται περίεργο όταν ξεκινάει να σε αποκαλεί παντού και πάντα σαν κτήμα του/της. Για παράδειγμα, αν έχεις ακούσει να μιλάει στο τηλέφωνο και να λέει «Α, το μωράκι μου δεν μπορεί, θα πάει σινεμά», λογικά θα σκέφτηκες ότι έχει αρχίσει να γίνεται λίγο τρομακτικό. Δεν έχεις άδικο, είναι, διαφαίνεται μία μικρή εμμονή προς το πρόσωπό σου. Σε βλέπει περισσότερο σαν κάτι δικό του/της, παρά σαν σύντροφό του.

Καταλήγετε να πηγαίνετε όπου θέλει
Ορισμένοι χαρακτήρες είναι υπερβολικά ζηλιάρηδες. Κάποιοι ζηλεύουν ακόμη και αν δουν την/τον σύντροφό τους να γλυκοκοιτάζει τον/την πρωταγωνιστή/-στρια μίας ταινίας. Υπάρχουν και εκείνοι που θέλουν να πηγαίνουν σε γνώριμα και ήσυχα μέρη όπου δεν υπάρχει ο φόβος να φλερτάρουν τον/την σύντροφό τους. Ίσως είναι οι ίδιοι με αυτούς που δεν αφήνουν το ταίρι τους να έχει το δικό του προσωπικό προφίλ.

Ψάχνει το κινητό σου χωρίς την έγκρισή σου
Δεν είναι αμαρτία να ψάξει το κινητό σου. Εφόσον όμως είσαι και εσύ μπροστά και εφόσον σ’το ζήτησε χωρίς απειλές. Ας συμβεί και μία δύο φορές στην αρχή για να εδραιωθεί η εμπιστοσύνη για τα καλά στη σχέση. Αν περνάει όμως ο καιρός και τσεκάρει το κινητό σου όσο κάνεις κάτι άλλο ή όσο κοιμάσαι, είναι ένα σημάδι ότι μπορεί και να κάνει κάτι πιο υπερβολικό.

Advertisements

Άρχισε να ρωτάει τους φίλους σου για εσένα
Σε περίπτωση που χωρίσατε, είναι αρκετά παράξενο να μην κρατάει τα προσχήματα και να ενοχλεί τους φίλους σου. Για παράδειγμα, μπορεί να ρωτάει αν βλέπεις κάποιο καινούριο πρόσωπο. Ή μπορεί να ρωτάει αν θα λείπεις αυτό το σ/κ γιατί θα ήθελε να σε βρει να σου μιλήσει. Για να έχει το θάρρος (ή και θράσος) να ρωτάει την παρέα σου τόσο προσωπικές σου πληροφορίες, γιατί να μην περάσει και μία «βόλτα» από την δουλειά σου για να δει πού θα πας μετά.

Τον/-ην μπλόκαρες και σε ψάχνει ακόμη
Ίσως τσακωθήκατε κάποια στιγμή ή χωρίσατε για λίγο ή έχετε χωρίσει πρόσφατα. Η κίνηση μπλοκαρίσματος είναι ξεκάθαρη και υποδηλώνει ότι δεν θέλεις καμία επαφή, τουλάχιστον προσωρινά- εξαιρούνται οι περιπτώσεις που γίνεται για πικάρισμα. Όταν λοιπόν ο άλλος ή η άλλη δεν σέβεται αυτή σου την απόφαση, σημαίνει ότι δεν σέβεται γενικότερα τον «χώρο» σου.

Προσπαθεί να γίνει φίλος/η με φίλους ή γνωστούς σου
Μπορεί να προσέγγισε τον μπάρμαν του αγαπημένου σου μπαρ. Μπορεί να προσέγγισε μία –όχι και τόσο- φίλη σου. Δεν γίνεται ξαφνικά να συμπάθησε τόσο αυτούς τους ανθρώπους ώστε να τους πλησιάσει και να τους κάνει παρέα. Θέλει να «ψαρεύει» πληροφορίες για εσένα. Κρίπι.

Έχει προσπαθήσει να χακάρει το κινητό σου
Μετά την αναζήτηση «Πώς να χάσω κιλά», το γκουγκλ σου προτείνει την αναζήτηση «πώς να χακάρω». Ξέρεις γιατί; Γιατί ψάχνει πολύς κόσμος πώς να χακάρει το κινητό του νυν ή πρώην. Αν έχεις έστω και μία ένδειξη, πρέπει να κινηθείς γρήγορα.

Advertisements

Σε έχει επισκεφθεί ακάλεστος/-η
Ή μπορεί να σε έχει απειλήσει ότι θα το κάνει. Προφανώς δεν μιλάμε για την περίπτωση που κάποιος θέλει να κάνει μία ωραία έκπληξη. Αναφερόμαστε στην περίπτωση που κάποιος εμφανίζεται μετά από μία διαφωνία κτλ. Είναι απαράδεκτο να μην σέβεσαι την περιοχή κάποιου και αρκετά θρασύδειλο. Όπως και η παρακολούθηση.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα