Μην χασετε

Πώς θα καταλάβεις αν έχει διπλή ζωή

∈Αν υπάρχει κάτι χειρότερο από μία απιστία, αυτό είναι η κατά συρροή απιστία. Κι αν υπάρχει κάτι ακόμη χειρότερο από την κατά συρροή απιστία αυτό είναι να ζει ο σύντροφός σου μία διπλή ζωή. Ίσως είναι τζογαδόρος, ίσως έχει και άλλη σύντροφο, ίσως είναι ομοφυλόφιλος. Δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι έχουν μάθει να κρύβονται καλά και δύσκολα μπορείς να ανακαλύψεις την απάτη τους. Ωστόσο, επειδή αυτά καλό είναι να μη γίνονται καθόλου, συλλέξαμε κάποια σημάδια. Ιδού:

Advertisements

Η δουλειά του το επιτρέπει
Το επάγγελμα του είναι ναυτικός, στρατιωτικός ή απαιτεί ταξίδια. Σίγουρα δεν πρέπει να κατηγορήσουμε έναν άνθρωπο επειδή απλώς κάνει μία τέτοια δουλειά. Εντούτοις, έχει την ευκαιρία να το κάνει και η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι που «ζουν διπλές ζωές» συνήθως έχουν επαγγέλματα που απαιτούν συχνές μετακινήσεις.

Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να σπάσεις την ρουτίνα σας. Λόγου χάρη, αν έχει την τάση να σε παίρνει τηλέφωνο με το που φτάσει (γιατί μετά θα έχει δουλειές), μην το σηκώσεις. Βρες μία αφορμή και κάλεσε τον λίγο αργότερα, όχι πολύ όμως. Αν η αντίδραση του είναι να σ’ το κλείσει βιαστικά, κάτι ύποπτο υπάρχει.

Το παρακάνει με την ιδιωτικότητα
Όσο παράλογο και παράξενο κι αν σου φαίνεται, οι άνθρωποι που ζουν διπλή ζωή δυστυχώς είναι πολλοί και ξέρουν πολύ καλά πώς να κρυφτούν. Τώρα, ο σκοπός μίας σχέσης είναι η εμπιστοσύνη και εμπιστοσύνη με τόσο ιδιωτική ζωή δεν μπορεί να επιτευχθεί.

Οι άνθρωποι που κάνουν παράλληλες σχέσεις έχουν την τάση να προσέχουν υπερβολικά για τα πάντα. Μπορεί να αλλάζει κωδικούς κάθε μέρα στο λάπτοπ του. Μπορεί να αποφεύγει να σε γνωρίσει στους δικούς του. Μπορεί να μην έχει ξεχάσει ποτέ ανοιχτό το facebook ή το email του – όλοι το έχουμε ξεχάσει τουλάχιστον μία φορά. Ή μπορεί να μην σε έχει καλέσει ποτέ στο γραφείο του.

Αν σκεφτείς διεξοδικά, ίσως βρεις και άλλα τέτοια παραδείγματα. Αυτά που σου φάνηκαν παράλογα στην αρχή, αλλά συνήθισες με τον καιρό.

Δεν είναι ευθύς
Όποτε ζητάς εξηγήσεις για κάτι που σου φάνηκε ύποπτο, δεν παίρνεις σαφή απάντηση. Συνήθως οι τακτικές των ανθρώπων που έχουν διάφορα να κρύψουν, είναι λίγο πολύ γνωστές. Μπορεί να σε κάνει να νιώσεις ενοχές λέγοντας σου ότι τώρα χαλάτε την διάθεσή σας χωρίς λόγο. Ίσως από την άλλη να προσπαθήσει να γίνει πολύ πειστικός λέγοντας σου κάτι όπως: «Έλεος».

Ωστόσο, η χειρότερη από όλες τις απαντήσεις είναι εκείνη με την οποία προσπαθεί να σε βγάλει τρελή. Σου έχει συμβεί μήπως να προσπαθείς να εκφράσεις τη δυσαρέσκειά σου και εκείνος να σου λέει ότι είσαι παρανοϊκή; Χμ.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, εμπιστεύσου το ένστικτό σου. Αν είσαι ικανοποιημένη με την απάντηση έχει καλώς, αν νιώθεις συγχυσμένη ή χαζή τότε μάλλον πρέπει να ακούσεις αυτή τη μικρή φωνή μέσα σου.

Advertisements

Χρησιμοποιεί το σ∈ξ
Ένας άλλος τρόπος να σου χειραγωγήσει τον τρόπο σκέψης είναι να σου αποσπάσει την προσοχή. Παρατήρησε αν χρησιμοποιεί ποτέ το σ∈ξ για να το πετύχει. Για παράδειγμα, μπορεί εσύ να επιμένεις να σου απαντήσει σε κάτι και εκείνος να σου απαντάει το κλασικό: «Άσε μην μιλήσουμε τώρα γι’ αυτό, έλα εδώ».

Έχει πολλά μυστικά
Και κάποια από αυτά τα ανακαλύπτεις τυχαία. Για παράδειγμα έναν λογαριασμό email που βλέπεις πρώτη φορά, ένα κινητό το οποίο σου είπε μετά ότι είναι εταιρικό. Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά.

Σου λέει ασυναρτησίες
Αν ζει διπλή ζωή, θα τη μπερδεύει κιόλας. Ίσως σου έχει πει «θυμάσαι τι ωραία περάσαμε στη Νάξο;» και εσύ δεν έχεις πάει ποτέ στη Νάξο. Αυτούς τους ανθρώπους, αν τους φέρεις αντιμέτωπους με την αλήθεια θα βρουν τρόπους να ξεγλιστρήσουν. Θα σου πει κάτι όπως «Εννοούσα ότι θέλω να πάμε κάποια στιγμή στη Νάξο» και μετά θα προσπαθήσει να το κάνει ακόμα πιο αληθοφανές λέγοντας: «Μα σ’ το είχα πει, γιατί δεν το θυμάσαι;».

Η οικογένεια και οι φίλοι σου (και εσύ κατά βάθος) δεν τον συμπαθούν
Εσύ μπορεί να νιώθεις ότι δεν πάει καλά, αλλά εθελοτυφλείς. Οι φίλοι σου και η οικογένεια όμως το βλέπουν καθαρά: Αυτός ο άνθρωπος κάτι κρύβει. Πίστεψε μας, το τελευταίο που θέλουν οι δικοί σου είναι να αντιπαθούν τον σύντροφό σου. Και για να μην τον συμπαθούν, μάλλον θα έχουν έναν καλό λόγο.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα