Μην χασετε

Πώς θα καθαρίσετε σωστά τον φούρνο μικροκυμάτων

Πρέπει να καθαρίζεις τακτικά το φούρνο μικροκυμάτων σου, ακόμα και μετά από κάθε χρήση. Αν δεν το κάνεις, πιτσιλιές και ψίχουλα θα συνεχίσουν να μαγειρεύονται κάθε φορά που χρησιμοποιείς τη συσκευή, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολο την οριστικό καθαρισμό τους, λέει στο womenshealthmag η Leslie Reichert, ειδική οικολογικού καθαρισμού και συγγραφέας του The Joy of Green Cleaning. «Επίσης, τα μικρόβια αγαπούν τα ζεστά και υγρά μέρη, οπότε αν αφήσεις το φούρνο μικροκυμάτων κλειστό με υγρασία και φαγητό στο εσωτερικό, δημιουργείς ένα έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια».

Advertisements

Πώς καθαρίζεις το εσωτερικό ενός φούρνου μικροκυμάτων;

Ξεκίνα από ένα καθαρό σφουγγάρι.

Για ένα «εξονυχιστικό καθαρισμό», βρέξε το σφουγγάρι με ένα συνδυασμό νερού και υγρού σαπουνιού πιάτων (1/2 κουταλάκι υγρό σαπούνι πιάτων σε δύο φλιτζάνια νερό) και σκούπισε το φούρνο σε όλο το εσωτερικό, φροντίζοντας να γίνει κάθε σημείο υγρό και με αφρό, λέει η Melissa Maker, ειδικός καθαρισμού στο Clean My Space, μια καναδική υπηρεσία καθαρισμού. «Άφησε το αυτό να καθίσει για πέντε λεπτά και πασπαλίζεις στη συνέχεια, με μια πρέζα μαγειρική σόδα για ένα πρόσθετο τρίψιμο πάνω σε οποιεσδήποτε περιοχές παρατηρήσεις λεκέδες ή επίμονη βρωμιά», συμβουλεύει.

Στη συνέχεια πρέπει να καθαρίσεις το πιάτο του φούρνου μικροκυμάτων χρησιμοποιώντας τα ίδια υλικά και μεθόδους όπως και για το υπόλοιπο εσωτερικό. Αν και μπορείς να το βάλεις στο πλυντήριο πιάτων, ωστόσο, αυτό θα κάνει περισσότερο τον συνολικό χρόνο καθαρισμού.

Στο τέλος του καθαρισμού του εσωτερικού, κάνεις ένα πέρασμα με ένα υγρό πανί μικροϊνών, το οποίο συλλέγει βρωμιά, θραύσματα και υγρασία καλύτερα από άλλα είδη υφασμάτων, σύμφωνα με την Maker.

Πώς μπορείς να καθαρίσεις την πόρτα και τους εξωτερικούς χώρους του φούρνου μικροκυμάτων;

Καθάρισε το εξωτερικό με ένα πανί μικροϊνών που είναι ραντισμένο με καθαριστικό γενικής χρήσεως, όπως το προαναφερθέν υγρό σαπούνι πιάτων και το νερό ή μια επιλογή που αγόρασες από κατάστημα. Συμβουλή: Ο φούρνος, για προφανείς λόγους, θα πρέπει να έχει αποσυνδεθεί από το ρεύμα.

Άφησε το αυτό να καθίσει για μερικά λεπτά για να πάρει πραγματικά όλη την βρωμιά πριν το σκουπίσεις. Υπάρχει μια ιδιαίτερα λιπαρή, επίμονη περιοχή; Τρίψε την με το σαρκώδες τμήμα ενός λεμονιού. Χάρη στην έντονη οξύτητά του, το λεμόνι μπορεί να διασπάσει το λίπος και να εξουδετερώσει τυχόν επίμονες οσμές, εξηγεί η Maker.

Advertisements

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα