Μην χασετε

Πώς θα διατηρήσουμε το “καλοκαίρι” στις σχέσεις μας

Οι διακοπές τελείωσαν αλλά ο έρωτας παραμένει.

Advertisements

Το καλοκαίρι μπορεί να το αφήνουμε πίσω μας, όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κρατήσουμε την “θερμότητα” των στιγμών που ζήσαμε και να έχουμε στο μυαλό μας ότι τις στιγμές και τις σχέσεις μας, τις ομορφαίνουμε εμείς οι ίδιοι. Για να δούμε πώς μπορούμε να διατηρήσουμε το “καλοκαίρι” στην σχέση με τον σύντροφό μας και να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τον χειμώνα πιο ευχάριστα και “ζεστά”.

Επιδιώκουμε να έχουμε κοινό ελεύθερο χρόνο μαζί και να μοιραζόμαστε στιγμές χαλάρωσης, ψυχαγωγίας και συζήτησης. Ειδικά αν έχετε παιδιά μη ξεχνάτε να “ξεκλέβετε” χρόνο οι δυο σας μακρυά απ´τις υποχρεώσεις. Έστω και μια φορά την εβδομάδα είναι τροφοδοτική για την σχέση.

Ενισχύστε το “παιχνίδι” μεταξύ σας στην καθημερινότητα. Ένα μύνημα τρυφερό στην διάρκεια της μέρας ή μια έκπληξη, δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα και αλλάζει την διάθεση.

Συζητάτε συχνά και ουσιαστικά. Το να μοιραζόμαστε με τον σύντροφό μας τις ανησυχίες μας, τα άγχη μας και τους φόβους μας, μας φέρνει πιο κοντά και μας ξελαφρώνει. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο όταν σκεφτόμαστε διαφορετικά.

Τονώνουμε την ∈ρωτική μας διάθεση. Άλλωστε αυτό είναι που διαφοροποιεί την ∈ρωτική σχέση από κάθε είδους άλλη σχέση. Το πέρασμα του χρόνου, πολλές φορές αλλοιώνει την ∈ρωτική ζωή του ζευγαριού, όμως μπορεί και να την εξελίξει, αφού η άνεση, η αγάπη , η σταθερότητα και η ασφάλεια μπορεί να προσφέρουν ποιότητα.

Υπενθυμίζουμε ο ένας στον άλλον τους λόγους που επιλέξαμε να είμαστε μαζί. Ένας ευχάριστος και διασκεδαστικός τρόπος είναι να “συλλέγουμε” τις όμορφες στιγμές μας και τις αναμνήσεις που έχουμε ζήσει ως τώρα(επετείους, διακοπές, γιορτές, parties) και να δημιουργούμε albums. Θα μπορούμε να ανατρέχουμε εκεί όταν έχουμε πεσμένη διάθεση και θυμό και να νιώθουμε όμορφα.

Θέτουμε κοινούς στόχους. Η κοινή προσπάθεια, ο κοινός στόχος και η προσήλωση από κοινού μας φέρνει πιο κοντά και μας δίνει κίνητρο να προχωρήσουμε. Η εξέλιξη είναι απαραίτητο συστατικό μιας υγιούς σχέσης. Η ανατροφή ενός παιδιού, η απόκτηση ενός σπιτιού, η αγορά ενός αυτοκινήτου, η εξέλιξη μιας επιχείρησης, είναι κάποιοι από τους στόχους που επιλέγουν αρκετά ζευγάρια.

Δεν ξεχνάμε την κοινωνική μας ζωή και τους φίλους μας. Η κλειστότητα δημιουργεί δυσκολίες μακροπρόθεσμα στο ζευγάρι. Η επαφή με άλλους ανθρώπους παρέχει την αίσθηση της πληρότητας και την διατήρηση της ατομικότητάς μας που χρειάζεται κάθε μέλος του ζευγαριού για να νιώθει ισορροπία.

Advertisements

Καλό φθινόπωρο και καλή προσαρμογή!

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα